Βουτιά έκαναν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street

Βουτιά έκαναν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street

Στο κόκκινο βρέθηκαν οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών και των εταιρειών κρουαζιέρας

wall_street
Βουτιά έκαναν στη συνεδρίαση της Τετάρτης οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, με τους επενδυτές να αναζητούν «ανάχωμα».

Ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 1,84% για να κλείσει στις 4.225 μονάδες. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 464 μονάδες ή 1,38% στις 33.131 μονάδες, σημειώνοντας την πέμπτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών. Πτώση 2,57% σημείωσε ο Nasdaq για να κλείσει στις 13.037 μονάδες.

Στο κόκκινο βρέθηκαν οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών και των εταιρειών κρουαζιέρας. Η Delta Air Lines έχασε 4,06%. H American Airlines Group υποχώρησε 4,53%.

Ισχυρές απώλειες της τάξεως του 7% για τη μετοχή της Tesla. Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon υποχώρησε 3,58%.

Κλείσιμο
Η μετοχή της Macy’s υποχώρησε 10,51%. Απώλειες 4,14% για τη μετοχή της TJX. Στο 2,12% η πτώση της μετοχής της Best Buy. Απώλειες 3,41% για την Nordstrom.

Η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας λιανικής Lowe’s, η οποία ειδικεύεται στη βελτίωση του σπιτιού, σημείωσε άνοδο 0,23%.

Σε ανοδική τροχιά παρέμειναν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς η ουκρανική κρίση στρέφει τους επενδυτές σε τοποθετήσεις περιορισμένου ρίσκου. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,97%.

Οι φόβοι για ευρείας κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχουν αυξήσει το ενδεχόμενο επιβολής πιο σκληρών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, που θα μπορούσαν με τη σειρά τους να οδηγήσουν σε εκτροχιασμό της παγκόσμιας οικονομίας. Το πρωί της Τετάρτης, η Ουκρανία δέχτηκε κυβερνοεπίθεση σε τράπεζες και κυβερνητικούς ιστοτόπους.

Παράλληλα, η ουκρανική κρίση βάζει τους αναλυτές σε δεύτερες σκέψεις αναφορικά με τις αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed.

«Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έναν πιο αργό κύκλο ανάπτυξης και αυτό θα μπορούσε να εξαλείψει τον κίνδυνο αύξησης των επιτοκίων κατά μισή μονάδα στη συνεδρίαση της FOMC την 16η Μαρτίου», σημείωσε ο Ed Moya, αναλυτής της Oanda.

Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτοκτονία στο Κρυονέρι: Γυναίκα ξάπλωσε στις ράγες και διαμελίστηκε από τρένο

Το νυχτερινό κέντρο «YTON» απέκρυψε από την εφορία έσοδα 6,2 εκατ. ευρώ

Έψαχναν τον «κύριο Τέλειο», αλλά... τις πρόλαβε το βιολογικό ρολόι - Παρθένες έγιναν μητέρες δίχως «να ιδρώνουν στα σεντόνια»!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης