Χρηματιστήριο Αθηνών: Πάνω από τις 1.480 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πάνω από τις 1.480 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Έτοιμο να εξερευνήσει νέες κορυφές το ΧΑ - Κέρδη στην Ευρώπη με τη Βρετανία εκτός ύφεσης

xrimatistirio
Με «αέρα» από τα ρεκόρ που σημειώνουν οι μεγάλοι διεθνείς δείκτες, το ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίζει ακάθεκτο την ανοδική του πορεία για τέταρτη διαδοχική μέρα, κλείνοντας περαιτέρω την «ψαλίδα» από τον κόμβο των 1.500 μονάδων.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Παρασκευής (10/5), ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται σε νέο υψηλό 13 ετών και συγκεκριμένα ενισχύεται κατά 0,34% στις 1.482,30 μονάδες, κινούμενος μεταξύ των 1.481,17 (χαμηλό ημέρας) και των 1.484,63 μονάδων (υψηλό ημέρας).

Ρίχνοντας το «φράγμα» και των 1.480 μονάδων, ο ΓΔ σημειώνει κέρδη άνω του 2% στο 4ήμερο σερί του, «κλειδώνοντας» παράλληλα την άνοδο σε εβδομαδιαία βάση. Επόμενο ορόσημο αποτελούν οι 1.487,76 μονάδες (14/4/2011), με την απόδοση εντός της φετινής χρονιάς να ξεπερνά το +14,5%.

Η Λεωφόρος Αθηνών βγάζει άμυνες το τελευταίο διάστημα, «χωνεύοντας» με σχετική άνεση την ανάγκη για profit taking, μιας και διαπραγματεύεται σε πολυετή υψηλά επίπεδα. Τρανό παράδειγμα η χθεσινή συνεδρίαση, όπου οι αγοραστές επικράτησαν στο τελευταίο δίωρο παρά τις πρωινές απώλειες και την ισχυρή διόρθωση της Jumbo, που οφείλεται στο discount που έδινε το placement για το 3% του μετοχικού κεφαλαίου.

Κλείσιμο
Παράλληλα, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, οι traders υιοθετούν μία διάθεση για ανάληψη ρίσκου λόγω της αναζωπύρωσης της αισιοδοξίας για μείωση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, στη συνέχεια να ενταθούν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, αν και το μομέντουμ παραμένει θετικό.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Στον τελικό της Eurovision το Σάββατο το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι - Οι καλύτερες στιγμές στον β' ημιτελικό

Ενέδρα θανάτου δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για το φονικό στον Βύρωνα - Γνώριμος των Αρχών το θύμα

«Αν βλέπετε αυτό το βίντεο έχω πεθάνει» - Ραγίζει καρδιές 31χρονη γιατρός TikToker που έφυγε από καρκίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης