Το νυχτερινό κέντρο «YTON» απέκρυψε από την εφορία έσοδα 6,2 εκατ. ευρώ

Το νυχτερινό κέντρο «YTON» απέκρυψε από την εφορία έσοδα 6,2 εκατ. ευρώ

Το συνολικό ποσό αφορά στις σεζόν από το 2019 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021 και τα κλιμάκια ελεγκτών της ΑΑΔΕ συνεχίζουν τον έλεγχο για το μαγαζί που εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης - Τι απαντά η επιχείρηση

vertis_yton_main
Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ που πέρασαν την είσοδο του νυχτερινού κέντρου ΥΤΟΝ, στο οποίο εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης, πριν από δύο περίπου εβδομάδες, είχαν τελικά πολλή δουλειά να κάνουν.

Μετά τον έλεγχο στα βιβλία και τις ταμειακές μηχανές της επιχείρησης, ο οποίος δεν έχει περατωθεί ακόμη, ανακάλυψαν απόκρυψη εσόδων συνολικού ύψους 5.000.000 ευρώ, αλλά και τη μη απόδοση ΦΠΑ για το συγκεκριμένο ποσό, που ανέρχεται σε 1.200.000 ευρώ.

Τα 2.000.000 που δεν δηλώθηκαν είναι από την σεζόν 2019-2020, ενώ τα 3.000.000 προέρχονται από την επόμενη μέχρι και τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μετά τα συγκεκριμένα τεράστια ποσά που απέκρυψε η επιχείρηση, τα κλιμάκια των ελεγκτών της ΑΑΔΕ αποφάσισαν να «ξεσκονίσουν» τα πάντα σε βάθος χρόνου και συνεχίζουν τον ενδελεχή έλεγχο των λογιστικών βιβλίων της επιχείρησης.

Υπενθυμιζεται ότι, όπως έγραψε προ δύο ημερών το protothema.gr, τη σημαντική αυτή υπόθεση φοροδιαφυγής έφεραν στο φως οι έρευνες των ελεγκτών της ΑΑΔΕ.

Οι ελεγκτές της Αρχής ενέργησαν απόλυτα μεθοδικά, κάνοντας χρήση των τεχνικών επιτόπιου ελέγχου, αλλά και των μέσων ψηφιακής ανάλυσης που διαθέτουν.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πηγές, η έρευνα της ΑΑΔΕ έγινε ως εξής:

Στην αρχή, επισκέφθηκαν την επιχείρηση, στα τέλη Σεπτεμβρίου. Εκεί, έλεγξαν και τις έξι ταμειακές, που χρησιμοποιεί η επιχείρηση και, έχοντας εικόνα των όσων δηλώνει, διαπίστωσαν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των δηλωθέντων και των όσων καταγράφουν οι φορολογικοί μηχανισμοί.

Στη συνέχεια, επειδή οι λογιστές της επιχείρησης επέλεξαν να μην προσκομίσουν τα απαιτούμενα παραστατικά και τιμολόγια, στην προθεσμία που προβλέπει ο νόμος, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ προχώρησαν στην επιβολή προστίμων, και άρχισαν να κάνουν «φύλλο και φτερό» τα στοιχεία, που είχαν στη διάθεσή τους...

Η απάντηση του «ΥΤΟΝ»

Η εταιρεία που διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται το κέντρο διασκέδασης «ΥΤΟΝ» τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί αλλεπάλληλους ελέγχους στο παρελθόν, οι οποίοι δεν έδειξαν καμία παράβαση.

Πρόσφατα δέχθηκε κλήση για έλεγχο από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη .

Θα χορηγήσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, προκειμένου να αποδείξει τη σύννομη λειτουργία και φορολογική της συνέπεια.

Κατόπιν αυτού, κάθε δημοσίευμα περί δήθεν φοροδιαφυγής βλάπτει καίρια την επιχείρηση, καλλιτέχνες και δεκάδες εργαζόμενους.

Η επιχείρηση θα λάβει κάθε μέτρο για να προασπίσει τα συμφέροντά της από τέτοιες κακόβουλες ενέργειες.

Να διευκρινιστεί ότι, παρά την πανδημία που έπληξε βαρύτατα τις επιχειρήσεις στο χώρο του θεάματος και ψυχαγωγίας, το ΥΤΟΝ κατόρθωσε να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας πλέον των 120 εργαζομένων της, διασφαλίζοντας το εισόδημα των οικογενειών τους.


Ειδήσεις σήμερα:

Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα τεθούν σήμερα σε ισχύ, σύμφωνα με διπλωμάτη

Γυναίκα παρασύρθηκε και διαμελίστηκε από τρένο στο Κρυονέρι

«Αγριεύει» η κακοκαιρία, αναβαθμίστηκε σε κατηγορία 3 - Πού θα σημειωθούν έντονες βροχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης