Αντίστροφη μέτρηση για τα Όσκαρ: Πόσα θα πάρει ο Λάνθιμος; - Οι προβλέψεις του Δημήτρη Δανίκα

Αντίστροφη μέτρηση για τα Όσκαρ: Πόσα θα πάρει ο Λάνθιμος; - Οι προβλέψεις του Δημήτρη Δανίκα

Το protothema.gr θα καλύψει με live update το κόκκινο χαλί και τη φαντασμαγορική τελετή - Δείτε τα Όσκαρ μαζί με τον Δημήτρη Δανίκα, ο οποίος θα σχολιάσει τη γιορτή του κινηματογράφου, περιμένοντας και τη δική σας άποψη! - Λεπτό προς λεπτό η μεγάλη βραδιά που ευχόμαστε να φέρει πολλά βραβεία στον Έλληνα σκηνοθέτη!

oscar01
Αντε παιδιά. Οπου  να 'ναι πλησιάζει εκείνη  η  κρίσιμη  ώρα. Οπου μεταξύ Κυριακής προς Δευτέρα, μετά τις 3 τα ξημερώματα,  θα μάθουμε, επιτέλους, πόσα από τα δέκα υποψήφια Οσκαρ θα καταλήξουν στο «The Favourite» («Η Ευνοούμενη) του δικού μας παιδιού, Γιώργου Λάνθιμου. Παρακινδυνευμένες οι προβλέψεις και τα στοιχήματα. Ολα παίζονται. Ειδικά τη φετινή χρονιά.

Πάντως:

Το Οσκαρ καλύτερης ταινίας θα παιχτεί μεταξύ «Πράσινου βιβλίου», «Bohemian Rhapsody» και «Ρόμα». Αν το κερδίσει ο Λάνθιμος θα γίνει επανάσταση. Γιατί ποτέ, στην ιστορία του θεσμού, δεν κέρδισε την ανώτατη διάκριση ταινία χωρίς «καλούς» χαρακτήρες και χωρίς οι θεατές να ταυτίζονται μ αυτούς. Ποτέ!

Το Οσκαρ σκηνοθεσίας μάλλον θα καταλήξει στον Αλφόνσο Κουάρον του “Ρόμα”. Ο Μεξικάνος έχει στοιχειώσει τον ύπνο του Λάνθιμου. Ο μεγάλος ανταγωνιστής του.

Περισσότερες πιθανότητες διατηρεί η Αγγλίδα πρωταγωνίστρια Ολίβια Κόλμαν που υποδύεται την ευτραφή, βουλημική, αξιοθρήνητη και βιτσιόζα βασίλισσα Αννα. Ομως και αυτή η υποψηφιότητα πέφτει πάνω στην Γκλεν Κλόουζ. Που, με την ερμηνεία της στο οικογενειακό δράμα “Η σύζυγος” (The Wife), διεκδικεί το ίδιο Οσκαρ. Ταινία που από την Πέμπτη προβάλλεται και στην Αθήνα

Λέγεται, μάλιστα, ότι οι «ακαδημαϊκοί» που ψηφίζουν για τα Οσκαρ (περίπου έξι χιλιάδες επαγγελματίες) πιστεύουν πως επιτέλους ήρθε η ώρα για την Γκλεν Κλόουζ. «Της το χρωστάμε» λένε. Αλλωστε η μεγάλη κυρία του Χόλιγουντ, σήμερα 72 ετών, έχει ήδη στο ενεργητικό της εφτά υποψηφιότητες αλλά κανένα αγαλματίδιο. Είναι ο καιρός της λένε

Κλείσιμο
Πιθανότητες έχουν και οι δύο άλλες πρωταγωνιστρίες της «Ευνοούμενης» για το Οσκαρ Β' γυναικείου ρόλου. Η Ρέιτσελ Βάις (Αγγλία) και η Εμμα Στόουν (ΗΠΑ). Αμφότερες είναι υποψήφιες

Περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν έχουν όσοι διεκδικούν Οσκαρ κοστουμιών, καλλιτεχνικής διεύθυνσης και μοντάζ. Μάλιστα το περίτεχνο και καλοκουρδισμένο μοντάζ της «Ευνοούμενης» έχει γίνει από τον Γιώργο Μαυροψαρίδη

Χωρίς να θέλω να σας προσγειώσω, πρέπει να υπενθυμίσω ότι ο μεγάλος αριθμός υποψηφιοτήτων δεν καταλήγει και σε μεγάλο αριθμό αγαλματιδίων. Αφθονα παραδείγματα. Οπως, ας πούμε, συνέβη με την «Απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον» του Ντέιβιντ Φίντσερ με πρωταγωνιστή τον Μπράντ Πιτ. Στο τέλος και μετά βίας έλαβε τρία Οσκαρ. Και τα τρία μόνο για τις τεχνικές επιτεύξεις.

Οι υποψηφιότητες πιστοποιούν την επαγγελματική και καλλιτεχνική ανωτερότητα κάθε ταινίας. Για να δούμε. Μακάρι, στις προβλέψεις μας να διαψευστούμε. Μακάρι ο Λάνθιμος να αποδειχτεί ο πιο ευνοούμενος του «θείου» Οσκαρ. Μακάρι να σαρώσει αγαλματίδια. Κυριακή κοντή γιορτή. Γιώργο προχώρα σε θέλει όλη η χώρα!

ΥΓ: Θυμίζω, επίσης, ότι και η παραγωγή του «Αλέξη Ζορμπά» (Zorba the Greek) ήταν της «Fox». Οπως και του Λάνθιμου. Θυμίζω, ακόμα ότι η ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη, όπως και του Λάνθιμου, διέθετε Αγγλο-αμερικανικό cast. Δηλαδή Αντονι Κουίν και Αλαν Μπέιτς. Και τέλος θυμίζω ότι ο «Ζορμπάς» είχε λάβει έξι υποψηφιότητες αλλά στο τέλος κέρδισε τρία αγλαματίδια. Για καλύτερη φωτογραφία (Ουόλτερ Λάσαλι), καλύτερη καλλιτεχνική διεύθυνση (Βασίλης Φωτόπουλος) και καλύτερος β' γυναικείος ρόλος (Λίλα Κέντροβα).

Δείτε τα Όσκαρ 2019 με το protothema.gr και τον Δημήτρη Δανίκα

Η μεγάλη βραδιά των Όσκαρ 2019, και ευχόμαστε και του Γιώργου Λάνθιμου πλησιάζει. Το protothema.gr θα καλύψει με live update το κόκκινο χαλί και τη φαντασμαγορική τελετή. Δείτε τα Όσκαρ μαζί με τον Δημήτρη Δανίκα, ο οποίος θα σχολιάσει τη γιορτή του κινηματογράφου, περιμένοντας και τη δική σας άποψη! Φωτογραφίες, βίντεο, ρεπορτάζ και λεπτό προς λεπτό η μεγάλη βραδιά που ευχόμαστε να φέρει πολλά βραβεία στον Έλληνα σκηνοθέτη!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης