«Καλλιτεχνικό» πορνό στις Κάννες

«Καλλιτεχνικό» πορνό στις Κάννες

Προκλητική η ταινία «Άγνωστοι στη λίμνη» του Αλέν Ζιροντί - Τζέιν Φόντα, Τζένιφερ Λόρενς, Τζόνι Ντεπ και άλλα μεγάλα ονόματα περιφέρονται ως «γλάστρες» στην Κρουαζέτ

«Καλλιτεχνικό» πορνό στις Κάννες
Καλά, αυτό κι αν είναι πορνό. Ολα κι  όλα. Πορνό καλλιτεχνικό. Δηλαδή με άλλοθι φεστιβαλικό. Γιατί άλλο πράγμα να βλέπεις δια μέσω internet στοματικό... γλέντι μεταξύ αντρών. Κι άλλο να το «απολαμβάνεις» από φεστιβαλική γαλλική ταινία με τίτλο «L’ Imconnu Du Lac» που πάει να πει: «Άγνωστοι στη λίμνη».

Ασε που η εν λόγω... ταινιάρα φέρει την υπογραφή του μεσιέ Αλεν Ζιροντί (αν προφέρω σωστά το όνομα Guiraudie). Μ' ένα στόρι που θα το επινοούσε και ο έσχατος έλληνας φέρελπις σκηνοθέτης και πελάτης του «Κέντρου Ελληνικού».

Κλείσιμο
Οπου καλοκαιράκι, καύσωνας σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία πλησίον γιγαντιαίας λίμνης. Με παραθεριστές καμιά δεκαριά άρρενες. Στα χαρτιά. Η συνέχεια απλή, ματς μουτς στην αρχή. Και στη συνέχεια τα εργαλεία μπαινοβγαίνουν σε κάθε οπή. Ντροπή; «Γιατί σας ενόχλησε;», απάντησε ο μεσιέ Αλέν. «Ανθρώπινες φυσικές ανάγκες είναι αυτές. Η αλήθεια δεν είναι ποτέ ντροπή».

Παρεπιπτόντως. Με αφορμή την λίμνη και τις στοματικές επιδόσεις, οι παλιότεροι θαμώνες των Καννών θυμήθηκαν το παρελθόν. Τότε, λέει, τη δεκαετία του '70, που στις αίθουσες απαγορεύονταν να φιλοξενούνται ταινίες hard core. Ετσι κάθε βράδυ, μετά τα μεσάνυχτα και αφού προηγουμένως οι θεατές είχαν ανακαλύψει -μέσω ταινιών φυσικά- την επανάσταση και την Μπρεχτική αποστασιοποίηση ξεχαρμάνιαζαν βλέποντας στις φεστιβαλικές οθόνες σκληρά πορνό.  Κάπως έτσι η μακαρίτισσα Λίντα Λαβλέις έγινε σταρ με το «Βαθύ Λαρύγγι».

Τζέιν Φόντα, Τζένιφερ Λόρενς και άλλες περιφερόμενες «γλάστρες»

Μια πρόχειρη λίστα από μερικά πράγματα που ανακαλύπτει κάποιος σ' αυτό το festival de Cannes.

Ο Τζόνι Ντεπ ως κολώνια «Dior Homme». Σας παρακαλώ κορίτσια μην κλαίτε.

Η Τζένιφερ Λόρενς -το κορίτσι που κέρδισε Οσκαρ για την ταινία «Οδηγός αισιοδοξίας» -ως τουαλέτα Dior και κοσμήματα Chopard. Σας παρακαλώ μην βαράτε. Ετσι εμφανίστηκε και έτσι πλασαρίστηκε.

Η Τζέιν Φόντα. Που σε  λίγο θα πατήσει τα ογδόντα. Που εξ όψεως, με τις αλλαπάλληλες στρώσεις Χημείας, δεν την κάνεις ούτε εξήντα. Και η οποία ουδεμία δουλειά έχει με το φεστιβάλ. Η Φόντα λοιπόν ως  ζωντανή «γλάστρα» των εξής μόδιστρων και fashion brands. Να σουλατσάρει στο red carpet και να ποζάρει με απαστράπτουσα τουαλέτα Versace, μακιγιαρισμένη από σπεσιαλίστες της L’ Oreal και να διακοσμεί τα γυμνά σημεία της με κοσμήματα της Chopard.

Η Σονιά Ρολάντ. Who is this. Μια ακόμα περιφερόμενη γλάστρα. Ετσι. Ως μεζές των παπαράτσι. Με κόμμωση Dessange. Με σκουλαρίκια και μπρασελέ από την συλλογή «Πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό». Και με τουαλέτα δια χειρός Paule Ka.

Η υπουργός de la Culture. Κατ' ευφημισμόν «του Πολιτισμού». Η Ορελί Φιλιπετί. Κατηγορίας «γλάστρα» κι αυτή. Με κόμμωση Dessange και τουαλέτα Dior. Εκεί που διαφέρει από τις υπόλοιπες είναι ότι είπε «No merci» στην Chopard και για το λαιμουδάκι της και τα χεράκια της φρόντισε να τα ντύσει με κοσμήματα Fred.

Να συνεχίσω; Άσε καλύτερα. Είναι τόσες πολλές που δεν χωράνε ούτε στο Internet. Πάντως κάθε βράδυ, σε κάθε Gala απονέμεται βραβείο στην best-dressed star.

Κάπως έτσι το κέρδισε προσφάτως η Doutzen Kroes. What is this?

Ελάτε τώρα. Δεν μπορεί. Ρωτήστε στα κομμωτήρια και στα γυμναστήρια. Εχουμε και λέμε.

Είναι από Ολλανδία. Είναι μόλις 27. Είναι από τους «άγγελους» εσωρούχων της Victoria Secret. Είναι κορίτσι της L’ Oreal. Και on top of that. Λόγω των ιδιαίτερων    σωματικών προσόντων το όνομά της φιγουράρισε στη λίστα του Forbes. Γιατί με τον... ιδρώτα της κατάφερε πέρυσι να αποταμιεύσει στον λογαριασμό της το ευτελές ποσόν των 6.900.000 δολαρίων!

Α! Να μην ξεχάσω. Ολα μα όλα που φοράνε. Ολες οι «γλάστρες» είναι δανεικά. Από τα υποδήματα μέχρι τα σκουλαρίκια. Συμπεριλαμβανομένης και της κομμωτικής. Το συμβόλαιο λέει περίπου το εξής: Εσείς περιφέρετε τις φίρμες μας κι εμείς ως αντάλλαγμα, φροντίζουμε την ομορφιά σας!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης