Βιβλία για το καλοκαίρι: Οι καλύτερες επιλογές σε αστυνομικά

Βιβλία για το καλοκαίρι: Οι καλύτερες επιλογές σε αστυνομικά

Τα καλύτερα crime novels, θρίλερ και βιβλία κατασκοπείας για το καλοκαίρι

pool-2217508_1920
Αυτό το καλοκαίρι, ας κλείσουμε για λίγο τα κινητά και ας απολαύσουμε ένα βιβλίο. Κι επειδή η ιδανική επιλογή για την παραλία είναι τα βιβλία αγωνίας, ιδού η λίστα μας για φέτος:


Η σιωπηλή ασθενής

01siopili-asthenis01

Συγγραφέας: Alex Michaelides
Εκδόσεις: Διόπτρα
Βαθμολογία Goodreads: 4,05 στα 5
Υπόθεση: Ύστερα από την δολοφονία του άντρα της, η Αλίσια θα βρεθεί στο ψυχιατρείο βυθισμένη στη σιωπή. Ο Θίο, ψυχοθεραπευτής, είναι πεπεισμένος ότι μπορεί να τη βοηθήσει. Κι όταν εκείνη του μιλήσει, εκείνος θα θέλει να ακούσει την αλήθεια;

Κριτικές: Το τέλειο θρίλερ. Αυτό το μυθιστόρημα έκανε το αίμα μου να βράζει – κυριολεκτικά δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου. Είπα στον εαυτό μου βυθίσου· έντεκα ώρες αργότερα –η ώρα είναι 05:47– το τελείωσα κι έχω μαγευτεί απόλυτα. (A.J. Finn, συγγραφέας του Νο 1 New York Times best seller Η Γυναίκα στο Παράθυρο)


Link βιβλίου
Διαβάστε απόσπασμα εδώ




Λύκε, λύκε, είσαι εδώ;
02lyke01

Συγγραφέας: M.J. Arlidge: Έλεν Γκρέις - No 8
Εκδόσεις: Διόπτρα
Βαθμολογία Goodreads: 4,23 στα 5
Υπόθεση: Κάτι άρρωστο σέρνεται στο δάσος. Στην αρχή ήταν τα άγρια άλογα. Τώρα αθώοι άντρες και γυναίκες καταδιώκονται και δολοφονούνται από μια απρόσωπη φιγούρα. Χαμένοι στο σκοτάδι, προσπαθούν να ξεφύγουν, προσπαθούν να κρυφτούν. Φωνάζουν απεγνωσμένα για βοήθεια. Όμως δεν υπάρχει κανείς εδώ για να ακούσει τις κραυγές τους… Η Έλεν Γκρέις πρέπει να αντιμετωπίσει έναν νέο εφιάλτη.

Τα θύματα κυνηγήθηκαν με τόξο και αφέθηκαν να κρέμονται από τις αρχαίες βελανιδιές, σαν απόκοσμοι καρποί. Γιατί στοχοποιούνται αβοήθητοι παραθεριστές στο απόγειο της περιόδου κάμπινγκ; Τι σηματοδοτούν οι δολοφονίες τους; Παραμονεύει κάποιος ψυχοπαθής στο δάσος; Υπάρχει κάποιο αποκρυφιστικό στοιχείο στους φόνους; Μήπως οι φόνοι αποτελούν ένα είδος θυσίας-προσφοράς προς το ίδιο το δάσος;
Κριτικές: Ένα φρικιαστικό, καθηλωτικό θρίλερ (Sunday Mirror)


Link βιβλίου
Διαβάστε απόσπασμα εδώ



Η γυναίκα του Ίσνταλ
03gynaika01

Συγγραφέας: Βαγγέλης Γιαννίσης
Εκδόσεις: Διόπτρα
Βαθμολογία Goodreads: 4,52 στα 5
Υπόθεση: Νορβηγία, χειμώνας 1970. Στο Μπέργκεν το έγκλημα είναι σχεδόν άγνωστη λέξη.

Το απανθρακωμένο πτώμα μιας άγνωστης γυναίκας στην κοιλάδα του Ίσνταλ –στην Κοιλάδα του Θανάτου, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι– θα ταράξει την ήσυχη πόλη.

Κλείσιμο
Ο θάνατός της αποτελεί αίνιγμα. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν η γυναίκα αυτοκτόνησε ή αν έπεσε θύμα δολοφονικής ενέργειας. Όσο περνούν οι μέρες, όμως, οι πιθανότητες για τη δεύτερη περίπτωση αυξάνονται. Βασισμένο στην πραγματική υπόθεση της γυναίκας του Ίσνταλ.

Link βιβλίου
Διαβάστε απόσπασμα εδώ 








Ψίθυροι θανάτου
04psithiroi

Συγγραφέας: Dean Koontz
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Βαθμολογία Goodreads: 4,22 στα 5
Υπόθεση: Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Κάνε αυτό που γεννήθηκες για να κάνεις. Η δόξα θα είναι δική σου.

Αυτά είναι τα λόγια που επαναλαμβάνονται στο μυαλό της αγαπητής δασκάλας Κόρα Γκάντερσαν λίγο πριν αυτοκτονήσει, αλλά και πολλών άλλων, σ’ ένα απίστευτο σκηνικό σφαγής. Όταν ανακαλύπτεται το μυστικό ημερολόγιό της, όλοι θεωρούν, βέβαια, πως είχε χάσει τα λογικά της.

Όχι, όμως, και η Τζέιν Χοκ. Ύστερα από την ανεξήγητη αυτοκτονία του άντρα της και τους εξίσου μυστηριώδεις θανάτους άλλων υποδειγματικών πολιτών, η Τζέιν βρίσκεται στα ίχνη μιας μυστικής ελίτ ισχυρών συνωμοτών που θεωρούν ότι είναι υπεράνω νόμου και τιμωρίας.

Δεν έχουν υπολογίσει, όμως, το πείσμα και τη θέληση μιας εκπαιδευμένης πράκτορα του FBI, η οποία είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να ακυρώσει τα σχέδιά τους, που επιβουλεύονται το μέλλον της Αμερικής. Η Τζέιν Χοκ, οδηγούμενη από την αγάπη για τον άντρα της και τον φόβο για τη ζωή του πεντάχρονου γιου της, έχει μετατραπεί σ’ έναν ασταμάτητο διώκτη. Και τα υποψήφια θύματά της δε θα έχουν πού να κρυφτούν όταν τους συναντήσει στο διάβα της. 

Link βιβλίου



Λουλούδια πάνω απ' την κόλαση
05louloudia

Συγγραφέας: Ιλάρια Τούτι
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Βαθμολογία Goodreads: 3,97 στα 5
Υπόθεση: Ένα ειδυλλιακό χωριό στις Άλπεις. Ένα κρυφό αμάρτημα. Το Κακό παραμονεύει στα παγωμένα δάση: Ανάμεσα στα δάση και στις βραχώδεις πλαγιές, δίπλα στο μονοπάτι που οδηγεί στο ποταμάκι, πίσω από τις λιμνούλες που σχηματίζουν οι λιωμένοι πάγοι, κρύβεται κάτι. Μου το λένε τα ίχνη του αίματος, μου το λέει η εμπειρία: έχει συμβεί, αλλά μπορεί να ξανασυμβεί. Αυτό είναι η μόνο η αρχή. Κάτι τρομαχτικό έχει γίνει σ’ αυτά τα βουνά. Κάτι που απαιτεί όλες τις ερευνητικές μου ικανότητες.

Είμαι αστυνόμος, ειδικευμένη στη δημιουργία ψυχολογικών προφίλ των εγκληματιών, και κάθε μέρα περπατάω πάνω απ’ την κόλαση. Ούτε το περίστροφο ούτε η στολή είναι αυτά που με χαρακτηρίζουν. Το μυαλό μου είναι το πραγματικό όπλο μου. Αλλά ακόμη κι αυτό αρχίζει να με προδίδει. Όχι το αδύναμο πια σώμα μου ούτε η βασανισμένη ψυχή μου.

Κινδυνεύει η διαύγειά του πνεύματός μου και μαζί της οι έρευνες. Με λένε Τερέζα Μπατάλια, έχω ένα μυστικό που δεν τολμάω να ομολογήσω ούτε στον ίδιο μου τον εαυτό, και για πρώτη φορά στη ζωή μου φοβάμαι. Φοβάμαι πραγματικά.

Link βιβλίου




Νυχτερινός Διώκτης
06nykterinos

Συγγραφέας: Chris Carter
Εκδόσεις: BELL
Βαθμολογία Goodreads:  4,38 στα 5
Υπόθεση: Το πτώμα μιας γυναίκας αγνώστων στοιχείων ανακαλύπτεται στον πάγκο ενός εγκαταλειμμένου χασάπικου. Η αιτία του θανάτου είναι άγνωστη. Στο σώμα της δε φέρει κανένα σημάδι, πέρα από τα ράμματα που κρατούν τα χείλη της κλειστά.

Μονάχα όταν διενεργηθεί η νεκροτομή ο ιατροδικαστής θα αποκαλύψει το μέγεθος της φρίκης που κρύβεται μέσα στο πτώμα. Και η αποκάλυψη θα είναι τόσο τρομακτική, που ο ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ, του Ειδικού Τομέα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας του Λος 'Αντζελες, θα αναγκαστεί να αφήσει μια άλλη υπόθεση ώστε να επικεντρωθεί σε αυτήν.

Όταν, όμως, η έρευνά του θα τον φέρει στο δρόμο της Γουίτνι Μάιερς, μιας πανέξυπνης ιδιωτικής ερευνήτριας η οποία ασχολείται με μια υπόθεση εξαφάνισης, ο Χάντερ θα υποψιαστεί πως ο δράστης πιθανότατα κρατάει κι άλλες γυναίκες αιχμάλωτες. Ο Ρόμπερτ σύντομα θα βρεθεί στο κατόπι ενός εμμονικού δολοφόνου, στο μυαλό του οποίου η αγάπη μετατρέπεται σε μίσος.

Link βιβλίου




Ο Ψιθυριστής
07psithiristis

Συγγραφέας: Alex  North
Εκδόσεις: BELL
Βαθμολογία Goodreads:  4,36 στα 5
Υπόθεση: Συντετριμμένος ακόμα από το θάνατο της γυναίκας του, ο Τομ Κένεντι μετακομίζει, μαζί με το γιο του, τον μικρό Τζέικ, στο γαλήνιο χωριουδάκι Φέδερμπανκ, αναζητώντας μια καινούργια αρχή. Αλλά το Φέδερμπανκ κρύβει ένα σκοτεινό παρελθόν.

Πριν από είκοσι χρόνια, ένας διεστραμμένος δολοφόνος απήγαγε και σκότωσε πέντε μικρά αγόρια. Μέχρι να συλληφθεί τελικά, ο δολοφόνος ήταν γνωστός ως «ο Ψιθυριστής». Φυσικά, ο Τομ και ο Τζέικ δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν για μια τόσο παλιά ιστορία καθώς προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα τους ζωή και στο καινούργιο τους σπίτι.

Μόνο που τώρα αγνοείται άλλο ένα αγόρι. Και μετά ο Τζέικ αρχίζει να φέρεται παράξενα. Λέει ότι ακούει ψιθύρους στο παράθυρό του...
κριτικές: Το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα της δεκαετίας (Steve Cavanagh, συγγραφέας)

Link βιβλίου





Τοξικά Μάτια
08toksika

Συγγραφέας: Δημήτρης  Σίμος
Εκδόσεις: BELL
Βαθμολογία Goodreads:  4,51 στα 5

Υπόθεση: Ο αστυνόμος Καπετάνος αναλαμβάνει τη δυσκολότερη υπόθεση της καριέρας του.

Η σορός του άντρα στο λόφο του Παλιού Γηροκομείου πυροδοτεί έναν κόσμο μυστικών που ξεκινά να φλέγεται στο δάσος γύρω από τη φάρμα του θύματος.

Ο θάνατος υπάρχει στον αέρα, ζει μαζί με τους κατοίκους των χωριών. Παράνομα στοιχήματα, απόπειρες δολοφονίας, εργοστάσια χημικών και μία μόνο επιλογή. Για να νικήσει, πρέπει να ρισκάρει. Μόνος.

Link βιβλίου 











Ο κατάσκοπος και ο προδότης
09kataskopos

Συγγραφέας: Μπεν Μακιντάιρ
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Βαθμολογία Goodreads: 4,41 στα 5
Υπόθεση: Ένα ζεστό απόγευμα του Ιουλίου του 1985, ένας μεσόκοπος άντρας στεκόταν στο πεζοδρόμιο μιας πολυσύχναστης λεωφόρου στην καρδιά της Μόσχας, κρατώντας μια πλαστική σακούλα.

Φορούσε γκρίζο κοστούμι και γραβάτα –άλλος ένας συνηθισμένος Σοβιετικός πολίτης. Μόνο η σακούλα ξεχώριζε, καθώς έφερε το λογότυπο του βρετανικού σουπερμάρκετ Safeway. Ο άντρας αυτός ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της ΚαΓκεΜπε, αλλά της είχε προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά από οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο, αφού στην πραγματικότητα ήταν κατάσκοπος της ΜΙ6 και, για περισσότερο από μία δεκαετία, εφοδίαζε τους Βρετανούς με πλήθος ανεκτίμητα μυστικά των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών.

Η σακούλα του Safeway ήταν το σύνθημα για να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο φυγάδευσής του από τη Σοβιετική Ρωσία.

Κριτικές: Καλύτερο βιβλίο για το 2018 σύμφωνα με την εφημερίδα The Economist


Link βιβλίου  




Η αρπαγή της Άνι Θορν
10arpagi

Συγγραφέας: Σι Τζέι Τιούντορ
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Βαθμολογία Goodreads: 3,69 στα 5
Υπόθεση: Τότε… Ένα βράδυ, η Άνι εξαφανίστηκε. Όλοι έβαλαν το χειρότερο στο μυαλό τους. Ως εκ θαύματος, μετά από σαράντα οκτώ ώρες επέστρεψε.

Κάτι είχε συμβεί όμως στην αδερφή μου. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Το μόνο που ξέρω είναι πως, όταν επέστρεψε, δεν ήταν η ίδια. Δεν ήταν η δική μου Άνι. Δεν ήθελα να το παραδεχτώ, αλλά μερικές φορές μου προκαλούσε τρόμο.

Τώρα… Εμφανίστηκε ένα μήνυμα στα Εισερχόμενα. Παραλίγο να το διαγράψω αμέσως, αλλά τελικά το άνοιξα. Ξέρω τι συνέβη στην αδερφή σου. Συμβαίνει ξανά…

Κριτικές: Ο Άνθρωπος Κιμωλία ήταν ένα ψυχολογικό θρίλερ με ανατριχιαστική πλοκή από μια φρέσκια φωνή. Το Η Aρπαγή της Άνι Θορν είναι ακόμα καλύτερο (Washington Post)

Link βιβλίου 



* Το Goodreads είναι ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και καταλογογράφησης για το βιβλίο που ανήκει στην εταιρία Amazon. Η ιστοσελίδα επιτρέπει στον οποιονδήποτε να ψάχνει ελεύθερα την εκτενή βάση δεδομένων της, αποτελούμενη από βιβλία, σχόλια και κριτικές, που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι οι χρήστες της. Οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν και να δημιουργήσουν καταλόγους ή συλλογές βιβλίων και λίστες ανάγνωσης. Επίσης ψηφίζουν και έτσι διαμορφώνουν βαθμολογία για τα βιβλία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης