Δύο σημαντικές ιστορικές μελέτες από τον Δρ. Γεώργιο Θεοτόκη σε διεθνή κυκλοφορία

Δύο σημαντικές ιστορικές μελέτες από τον Δρ. Γεώργιο Θεοτόκη σε διεθνή κυκλοφορία

Ο ερευνητής ιστορικός Γεώργιος Θεοτόκης συμβάλλει στη διεθνή βιβλιογραφία  με δύο  πρωτότυπα δοκίμια - Τα βιβλία κυκλοφορούν στα αγγλικά σε όλο τον κόσμο

0000_books
Ένας δυναμικός και επίμονος ερευνητής, ο ιστορικός Δρ. Γέωργιος Θεοτόκης, αποδεικνύει με το έργο του ότι η ελληνική διανόηση διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο διεθνές  επιστημονικό γίγνεσθαι. Δύο από τις πιο εκτενείς μελέτες του γύρω από τη βυζαντινή και μεσογειακή πολιτική ιστορία κυκλοφόρησαν πρόσφατα στα αγγλικά. Μάλιστα, το πρώτο από τα δύο βιβλία του Δρ. Θεοτόκη εξέδωσαν οι Εκδόσεις του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και το δεύτερο από τον διεθνούς κύρους ολλανδικό εκδοτικό οίκο Brill.


Ο Δρ. Γιώργος Θεοτόκης

Tο πρώτο βιβλίο «Τακτικές του Βυζαντινού Στρατού στη Συρία και τη Μεσοποταμία κατά τον 10ο αιώνα» βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία σε Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ από τον Οκτώβριο.



Για την έκδοση του δεύτερου («Στρατιωτική Ιστορία της Μεσογείου»), που κυκλοφόρησε διεθνώς τον Ιούλιο του 2018, ο Δρ. Θεοτόκης συνεργάστηκε με την Τουρκάλα ιστορικό Aysel Yildiz. 



Κλείσιμο
Το επόμενο βιβλίο του Δρ. Θεοτοκά, ο οποίος έχει υπογράψει συμβόλαιο για τρία ακόμη βιβλία με αγγλικούς εκδοτικούς οίκους, είναι προγραμματισμένο να εκδοθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Σύντομο βιογραφικό του Δρ. Γεώργιου Θεοτόκη
O Δρ. Γεώργιος Θεοτόκης αυτή την περίοδο εργάζεται ως επιστημονικός ερευνητής στο τμήμα Βυζαντινών Μελετών του Πανεπιστημίου Bogazici της Κωνσταντινούπολης. Προηγουμένως είχε διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Προηγουμένως διετέλεσε επίκουρος καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Fatih της Κωνσταντινούπολης. Οι κύριοι τομείς των επιστημονικών ενδιαφερόντων του Δρ. Θεοτόκη είναι η πολεμική ιστορία, με έμφαση στη σύγκρουση πολιτισμών και εθνοτήτων κατά τους Μεσαιωνικούς χρόνους στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Καθώς και οι δεσμοί ανάμεσα σε ευρύτερες περιοχές της υδρογείου, και πάλι με ιδιαίτερη εστίαση στην Μεσόγειο και την δυτική Ασία. Η διαδρομή του Δρ. Γεώργιου Θεοτόκη στον πανεπιστημιακό κλάδο ξεκίνησε από τις σπουδές του στο τμήμα Ιστορίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου. Κατόπιν συνέχισε με μεταπτυχιακά σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Μιλά αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, τουρκικά και περσικά.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης