Η Ελενα Φερράντε επιστρέφει με τη «Χαμένη Κόρη»

Η Ελενα Φερράντε επιστρέφει με τη «Χαμένη Κόρη»

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη

xameni-kori
Η Ελενα Φερράντε μετά την τετραλογία της Νάπολης έχει γίνει μία από τις αγαπημένες συγγραφείς του ελληνικού κοινού. Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί η «Χάμενη Κόρη», ένα βιβλίο στο οποίο η Φερράντε καταδύεται στα βάθη της µητρότητας, στα βάθη της γυναικείας φύσης, µε αυτή την ειλικρινή, ατόφια γλώσσα της που κατέκτησε εκατοµµύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσµο.

Η Λήδα, καθηγήτρια πανεπιστηµίου, χωρισµένη εδώ και καιρό, είναι αφοσιωµένη εξ ολοκλήρου στις κόρες της και στη δουλειά της. Όταν όµως τα δυο κορίτσια φεύγουν για να ζήσουν µε τον πατέρα τους στον Καναδά, η Λήδα, αντί να στενοχωρηθεί, νιώθει ξαφνικά ελεύθερη. Η ζωή της τώρα φαντάζει πιο εύκολη. Αποφασίζει να πάει διακοπές σε ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι της Nότιας Ιταλίας. Μετά τις πρώτες ξέγνοιαστες µέρες, η συνάντηση µε τα µέλη µιας «θορυβώδους» οικογένειας από τη Νάπολη θα φέρει στην επιφάνεια µνήµες των δύσκολων αποφάσεων και των συνεπειών τους για την ίδια και την οικογένειά της...

Έλενα Φερράντε είναι το ψευδώνυµο µιας διάσηµης Ιταλίδας συγγραφέως της οποίας η πραγµατική ταυτότητα παραµένει άγνωστη από το 1992 που κυκλοφόρησε το πρώτο της µυθιστόρηµα µε τίτλο Βάναυση αγάπη, στο οποίο βασίστηκε η οµώνυµη ταινία του Μάριο Μαρτόνε. Έχει γράψει µεταξύ άλλων το βιβλίο La frantumaglia, στο οποίο αφηγείται τη συγγραφική της εµπειρία, καθώς και την ιστορία για παιδιά Η παραλία τη νύχτα (Εκδ. Πατάκη, 2017). Το 2011 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο της Tετραλογίας της Νάπολης µε τίτλο Η υπέροχη φίλη µου (L’amica geniale) που κατέκτησε παγκοσµίως κοινό και κριτικούς. Ακολούθησαν τα υπόλοιπα βιβλία της τετραλογίας, Το νέο όνοµα (Storia del nuovo cognome) τo 2012, Αυτοί που φεύγουν κι αυτοί που µένουν (Storia di chi fugge e di chi resta) το 2013 και Η ιστορία της χαµένης κόρης (Storia della bambina perduta) το 2014. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί επίσης το µυθιστόρηµά της Μέρες εγκατάλειψης.

Εγραψαν για το βιβλίο:

The New Yorker: «Το χάρισµα της Φερράντε στην ψυχογραφία των ηρώων της είναι µοναδικό».

The Seattle Times: «Αυτή η τροµακτικά υπέροχη Ιταλίδα συγγραφέας είναι µοναδική στις θυελλώδεις οικογενειακές σχέσεις!» 

World Literature Today: «Εξαιρετικός στοχασµός για τη θηλυκότητα και τη µητρότητα από µια σπουδαία συγγραφέα».

Publishers Weekly: «Η γραφή της Φερράντε είναι απίστευτα ειλικρινής, άµεση και αλησµόνητη. Με απλά υλικά φτιάχνει µια εξαιρετικά δυνατή ιστορία ελπίδας και µετάνοιας». 

xameni-kori
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης