Υγρό Πυρ: Μια Ιλιάδα για το Βυζάντιο

Υγρό Πυρ: Μια Ιλιάδα για το Βυζάντιο

Ενα μυθιστόρημα γεμάτο βυζαντινή ιστορία

ygropyr
Το νέο (24ο) μυθιστόρημα του Ν. Κυριαζή μας οδηγεί σε μία αποφασιστική περίοδο της βυζαντινής ιστορίας, όταν η αυτοκρατορία αντιμετώπιζει την πλημμυρίδα των νεοφώτιστων στο Ισλάμ Αράβων.

Φτάνουν και πολιορκούν την Κωσταντινούπολη, που μόνο ένα θαύμα φαίνεται πως μπορεί να την σώσει. Το θαύμα θα γίνει με την ανακάλυψη του υγρού πυρός από την από τον Καλλίνικο, που την ιστορία του διηγείται ζωντανά το ιστορικό μυθιστόρημα.

Ανατολική Μεσόγειος, 7ος αιώνας μ.Χ. Το αραβικό Ισλάμ, ανίκητο και απειλητικό, πλησιάζει στην Κωνσταντινούπολη. Οι πολίτες της βυζαντινής αυτοκρατορίας δοκιμάζονται για ακόμα μία φορά. Ο κλοιός της αραβικής απειλής σφίγγει γύρω τους και το μέλλον της Βασιλεύουσας προβλέπεται δυσοίωνο.

Μόνο ένα θαύμα μπορεί να σώσει την Πόλη…

Η ονομασία του, Υγρό Πυρ. Εφευρέτης του, ο Καλλίνικος που θα μείνει στην ιστορία με το προσωνύμιο Πυρπολητής. Η ζωή του, από τη Συρία μέχρι την Κωνσταντινούπολη, τα Βαλκάνια και την Ιταλία, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του Βυζαντίου. Ο Καλλίνικος, ο «δράκων» των συνόρων της αυτοκρατορίας, μάχεται ως ακρίτας, γίνεται βασιλικός αρχιτέκτων και μηχανικός και αγωνίζεται για τη σωτηρία της, καθώς η εφεύρεσή του θα χαρίσει στο βυζαντινό στόλο ένα ανεκτίμητο τακτικό πλεονέκτημα και θα ανατρέψει το συσχετισμό δυνάμεων, αλλάζοντας τον ρου της ιστορίας…

«Το Υγρό Πυρ είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που υπογράφει ο Ν.K. Κυριαζής με το συγγραφικό οίστρο του και τις πλατιές γνώσεις του. Ο αναγνώστης θα βιώσει κυριολεκτικά τη μαγεία και τα μεγάλα μυστικά του Βυζαντίου.»
– Χρόνης Μουστάκας, δημοσιογράφος, συγγραφέας

Κυριαζής Κ. Νίκος
Ο Νίκος Κ. Κυριαζής έλαβε το δίπλωμα του και το διδακτορικό του στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Βόννης. Ήταν επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Τρίερ και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Έχει διατελέσει ειδικός για θέματα Νομισματικής Πολιτικής στη Γενική Διεύθυνση Μελετών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας και του Υπουργείου Οικονομικών και γενικός γραμματέας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης Ποιότητας Νομοθετικής Διαδικασίας και πρόεδρος του ιδρύματος Κώστας & Άρτεμις Κυριαζή. Έχει δημοσιεύσει και επιμεληθεί 15 επιστημονικά βιβλία [Cambridge, Routledge, Springer (4), Nagoya, UP], 60 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές, 30 σε συλλογικούς τόμους, καθώς και 23 μυθιστορήματα (5 στα αγγλικά ως Nicholas Snow). Το 2005 τιμήθηκε με το ανώτατο παράσημο της Γαλλικής Δημοκρατίας του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής για τη συνεισφορά του στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και Προετοιμασία της ΟΝΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης