Ένας ιστορικός τόμος για την Εθνεγερσία του 1821

Το «Κριτικό Λεξικό» του εκδοτικού οίκου “Harvard University Press”

revo
Την 25η Μαρτίου 2021 θα κυκλοφορήσει επισήμως – ήδη είναι έτοιμος τυπογραφικώς – ένας ιστορικός, εμβληματικός, τόμος για την Επανάσταση του 1821 από τον εκδοτικό οίκο “Harvard University Press”.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τόμος αυτός εκδίδεται κατά το πρότυπο του αντίστοιχου τόμου για την Γαλλική Επανάσταση του 1789, ο οποίος κυκλοφόρησε από τον ίδιο εκδοτικό οίκο το 1989, για τα 200 χρόνια της Γαλλικής Επανάστασης.



Πρόκειται για έναν τόμο 800 σελίδων, ο οποίος περιέχει 46 δοκίμια 39 συγγραφέων-ερευνητών, διεθνούς κύρους, με τίτλο “The Greek Revolution. A Critical Dictionary”.  Τον τόμο προλογίζει, με εκτενές κείμενο για το νόημα της Εθνεγερσίας του 1821, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ  Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ την όλη επιμέλειά του είχαν οι Ομότιμοι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών Πασχάλης Κιτρομηλίδης και Κωνσταντίνος Τσουκαλάς.

Ας σημειωθεί, ότι ώς το τέλος του 2021 το «Κριτικό Λεξικό» για την Επανάσταση του 1821 θα εκδοθεί και στα ελληνικά, σε συνεργασία του οίκου «Harvard University Press»  και των «Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης».


Ειδήσεις σήμερα: 


Υπουργείο Υγείας: Δραματική έκκληση για ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ με αμοιβή €2.000

Γεωργιάδης: Εάν η πανδημία καλπάζει το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται

Η Μαριάννα Λάτση αγοράζει σημαντικό ποσοστό στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης