Εγκαίνια Έκθεσης: Η «Madonna» στην Αθήνα

Εγκαίνια Έκθεσης: Η «Madonna» στην Αθήνα

Έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Κάλλας με τίτλο «Π.Ο.Π. Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης»

Η γκαλερί Artshot Σοφία Γαϊτάνη, σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Γιώργου Κάλλας με τίτλο ''Π.Ο.Π. Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης", την Πέμπτη 4 Μαίου 2017 στις 8 το βράδυ. 

Η σχέση του καλλιτέχνη με τη Madonna ως "θέμα" ξεκίνησε το 2005 σαν ένα απλό one night stand που, μέσα στα επόμενα χρόνια, αποτυπώθηκε στους δρόμους και τους τοίχους της Αθήνας. Εν έτη 2017, η σχέση έχει καταλήξει απόλυτα μονογαμική, αποκλειστική, με τον καλλιτέχνη να τελειοποιεί με κάθε νέο του έργο την τεχνοτροπία του stencil σε καμβά, σήμα κατατεθέν του άλλωστε, ερευνώντας σε βάθος και εύρος την μεταλλασσόμενη περσόνα του ειδώλου Madonna. Ο Κάλλας έχει ασπαστεί μια θρησκεία βέβηλη και άκρως καπιταλιστική, ερμηνεύοντας με κάθε νέο έργο του την προσωπικότητα, την αισθητική, την απήχηση, την ικανότητα του να υπάρχει σαν "one 'n only". 

Βέβαια, σε αυτά τα δεκατέσσερα χρόνια χάνοντας την "πίστη του" έχει προσπαθήσει να ξεφύγει από αυτή την ευνουχιστική σχέση στην οποία οικειοθελώς μπήκε. 

Προς το παρόν όμως, μάταια.

Ο Γιώργος Κάλλας γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε σχέδιο μόδας και κατασκευή θεατρικού κοστουμιού. Από το 2005 κάνει stencil της Madonna στους δρόμους της Αθήνας και χρησιμοποιεί αυτή την τεχνοτροπία στα περισσότερα έργα του. Από το 2006, έχει πάρει μέρος στις ομαδικές εκθέσεις “Erotica XXX”, “Erotica part2za”, “White Xmas”, “Η τέχνη στην πρώτη σελίδα”, “Crisis”, “ArtAthina”, “Portraits” και το 2008 έκανε την πρώτη του ατομική έκθεση “Kiss my art, Madonna”.

Διάρκεια Έκθεσης: 4 - 20 Μαίου 2017

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή: 14.00 - 20.30
Τετάρτη - Σάββατο: 13.00-17.00

Χορηγός Εγκαινίων: Potsios Wine
Ψηφιακή Επικοινωνία: Astralón

Gallery Artshot Sophia Gaitani
Λεμπέση 11, Ακρόπολη, Αθήνα | metro Ακρόπολη

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΝΑΤΑΣΑ

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΠΟΠ

papaki

Σιγά το θέμα, μια granny

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

unnamed

Η ζωγραφική της, αποτελεί μια διαφορετική ανάγνωση, αυτού του καταναλωτικού τρόπου ζωής, που αναπαράγει ευκαιριακά πρότυπα, ενώ συχνά με περιπαικτική διάθεση ξορκίζει μέσα από τα έργα της, τις αντινομίες και την απουσία του νοήματος, μέσα σε αυτό το εξεζητημένο σκηνικό

dafnis

Στην έκθεση παρουσιάζονται μερικές από τις πιο γνωστές εικονογραφήσεις του, όπως τα Ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη, η «Οδύσεια» του Καζαντζάκη, η Ινδία, καθώς και για τη Λυσιστράτη, το λεύκωμα «Λυρικά», καθώς και τα σχέδια για το βουκολικό μυθιστόρημα «Δάφνης και Χλόη»