We are one: Celebrating the natural world to which we all belong - Στις 11 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης του Στέφανου Νανόπουλου

We are one: Celebrating the natural world to which we all belong - Στις 11 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης του Στέφανου Νανόπουλου

Στο Μουσείο Γουλανδρή  Φυσικής Ιστορίας

Celebrating_the_natural_world_to_which_we_all_belong
Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, από τις 18:00 έως τις 21:00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης “We are one: Celebrating the natural world to which we all belong” του Στέφανου Νανόπουλου a.k.a. NANO στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός τέχνης Μαρία Μιγάδη.

Οι άνθρωποι είμαστε ένα με τη φύση, σημαντικό κομμάτι της σύστασης της καθώς και ενός ευρύτερου ενιαίου μωσαϊκού έμψυχων όντων. Με πυρήνα την καθολική αυτή αλήθεια, ο τίτλος της έκθεσης του Στέφανου Νανόπουλου a.k.a. NANO, είναι “WE ARE ONE”.
60CM_X_100CM_Octapus_orange_on_dark_blue
Η ΦΥΣΗ αποτελεί το θέμα της έκθεσης του σύγχρονου εικαστικού Στέφανου Νανόπουλου, ο οποίος είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένος όσον αφορά το περιβάλλον. Μια έκθεση που συνιστά έναν ύμνο, ένα δέος απέναντι στη φύση και συγχρόνως μια «κραυγή» σωτηρίας, όπως το έργο «HELP” το οποίο κοσμεί και την πρόσκληση των εγκαινίων. Ο Νανόπουλος, ως συγχρόνως ναυαγός, δημιουργεί έργα τέχνης που καλούν για βοήθεια. Δηλαδή την απαραίτητη υποστήριξη στο εξαιρετικά πολύτιμο οικοσύστημα της πανίδας που συνεχώς απειλείται από εξαφάνιση σε όλες τις ηπείρους. Ένας σύγχρονος καλλιτέχνης έχει άλλωστε υποχρέωση να μιλήσει για θέματα που αφορούν το τώρα, για θέματα που δημιουργούν δυνατά συναισθήματα.

Ο Στέφανος είναι ένας καλλιτέχνης που θέλει να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Μέσα από την τρυφερή αρμονία των έργων το επιτυγχάνει. Χρησιμοποιώντας τις φιγούρες των ζώων, τα μοτίβα, τα χρώματα τους και το περιβάλλον μέσα στο οποίο εκείνα ζουν, δημιουργεί έργα μέσω της χρήσης ψηφιακών και μικτών μέσων, τα οποία τονίζουν την ανάγκη για να προστατέψουμε την σπάνια αυτή ομορφιά της χλωρίδας και της πανίδας της Γης.
Antiparos_made_out_of_hearts_-_white_on_navy_blue_70cmx100cm
Οι συμβολισμοί των έργων του ΝΑΝΟ μας υπενθυμίζουν την άμεση ανάγκη προστασίας του θαλάσσιου και χερσαίου οικοσυστήματος. Ένα καλλιτεχνικό μήνυμα που αξίζει να φτάσει σε όσους περισσότερους αποδέκτες το δυνατόν. Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας αποτελεί ένα ιδανικό περιβάλλον για τη διάδοση αυτού του μηνύματος.

«Είναι η ποικιλία των στοιχείων που συνθέτουν το σύνολό του, που το καθιστούν πραγματικά ολοκληρωμένο και όμορφο» σύμφωνα με τον Στέφανο Νανόπουλο. Ο Στέφανος Νανόπουλος a.k.a. NANO είναι ένας σύγχρονος καλλιτέχνης με έδρα το Λονδίνο, ο οποίος επικεντρώνεται στις pop art δημιουργίες μέσω της χρήσης ψηφιακών και μικτών μέσων. Μέσα από αυτά τα κομμάτια μωσαϊκού τέχνης, ο NANO στοχεύει να μεταφέρει τη σημασία που έχει η ποικιλομορφία στη ζωή και τους διάφορους τρόπους με τους οποίους αυτή διαμορφώνεται γύρω μας. Είτε κοιτάμε έναν τόπο, ένα έθνος, ένα οικοσύστημα, μια κοινότητα, ένα άτομο ή ακόμα και ένα ιδεώδες ή πίστη, είναι η ποικιλία των στοιχείων που αποτελούν το σύνολό του που το καθιστούν πραγματικά ολοκληρωμένο και όμορφο. Τα έργα τέχνης του NANO έχουν παρουσιαστεί σε δημοφιλείς εκδόσεις, γίνονται γρήγορα μέρος σημαντικών ιδιωτικών και δημόσιων συλλογών και έχουν αναζητηθεί συχνά και για εμπορικές συνεργασίες.

Διάρκεια Έκθεσης: 12 - 17 Μαρτίου 2024
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης