Della Rounick: Συνδυάζει αριστοτεχνικά ζωγραφική και μόδα
della-arthrou

Della Rounick: Συνδυάζει αριστοτεχνικά ζωγραφική και μόδα

Οι πόζες της από την εποχή του μόντελιγκ έγιναν ο καμβάς και μια σειρά από εμπνευσμένους πίνακες που συνδυάζουν μόδα και τέχνη είναι γεγονός - Η πολυτάλαντη δημιουργός παρουσιάζει την έκθεση «Αφή Υφής ΙΙ» στην γκαλερί της, στο Κολωνάκι

Μοντέλο, γλύπτρια, ζωγράφος, στιχουργός και αγαπημένη κοσμική περσόνα, η υπερδραστήρια Ντέλλα Ρούνικ έχει πάντα έναν δικό της τρόπο να δημιουργεί, αξιοποιώντας τις εμπειρίες της ζωής της. Η νέα της έκθεση, με τίτλο «Αφή Υφής ΙΙ», δεν αφορά γλυπτά αλλά ζωγραφική, και μάλιστα ζωγραφική που συνδυάζει αριστοτεχνικά τη μόδα με τον κόσμο των εικαστικών.
Αυτή τη φορά, η ευφυής καλλιτέχνις παρουσιάζει τεράστιους πίνακες με ασπρόμαυρες φωτογραφίες της από την εποχή που η ίδια μεσουρανούσε στις πασαρέλες, οι οποίοι «ντύθηκαν» με αραχνοΰφαντα μεταξωτά ζωγραφισμένα στο χέρι, με γούνες, ακόμα και με υπολείμματα από παλιές βαλίτσες Louis Vuitton, τα οποία με τη βοήθεια ειδικών μεταμορφώθηκαν σε μπότες. Τα εντυπωσιακά αυτά έργα κάλυψαν τους τοίχους της γκαλερί και συγκέντρωσαν πλήθος φιλότεχνων που έσπευσαν στα εγκαίνια για να θαυμάσουν τη δημιουργική ευρηματικότητά της.

«Πώς προέκυψε όλο αυτό;», τη ρωτάω εντυπωσιασμένη, καθώς απολαμβάνουμε το παγωμένο prosecco μας στην γκαλερί της. «Σε μία ξεχασμένη από χρόνια αποθήκη ανακάλυψα δύο παλιές βαλίτσες Luis Vuitton. Φθαρμένες και βαριές, γεμάτες ταξίδια όπως ήταν, δεν δίστασα να τις πετάξω. Πολύ σύντομα μετάνιωσα που τις πέταξα και μαζί τους ένα κομμάτι της ζωής μου. Λυπήθηκα πολύ, τόσο πολύ, που ρώτησα τον εαυτό μου “και τι θα τις έκανες Ντέλλα, αν δεν τις πετούσες;”.

Η απάντηση ήρθε αβίαστα. Θα έφτιαχνα τις μπότες που φοράει το μοντέλο στον πίνακα που ζωγραφίζω τώρα από τα δέρματα μια παλιάς LV βαλίτσας. Χωρίς δισταγμό και με πλατύ χαμόγελο πήρα αμέσως μια δική μου LV βαλίτσα, σε αρκετά καλή κατάσταση και έκοψα τα δέρματα», περιγράφει ενθουσιασμένη. «Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του ταπετσιέρη Δημήτρη Χούλη τις καρφώσαμε με ωραίες χρυσές πρόκες πάνω στο έργο και μετά οι ιδέες άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη. Επιστρατεύτηκαν ιδιαίτερες γούνες, αραχνοΰφαντα μεταξωτά ζωγραφισμένα στο χέρι, καινούριες τεχνικές ζωγραφικής υφασμάτων, με τη συνεργασία της Χριστίνας Σαββανίδη, κι έτσι εξελίχθηκε αυτή η σειρά σε ένα πλούσιο έργο με συνέχεια και εκπλήξεις», καταλήγει για όσα υπέροχα βλέπουμε σε αυτή την έκθεση.

«Οταν τελείωσα, κάθισα και κοίταξα καλά τα έργα ένα-ένα. Η “Αφή Υφής ΙΙ” είναι μια σειρά που με αντιπροσωπεύει πλήρως. Περιλαμβάνει φωτογραφίες μου από τα χρόνια του μόντελιγκ, μόδα από την εποχή του Hero Group, της εταιρείας που διατηρούσε ο σύζυγός μου Χέρμπερτ Ρούνικ στην Αμερική, και τη σειρά βραδινών φορεμάτων Niteline by Roufogali, που είχε το όνομά μου. Και, φυσικά, έχει ζωγραφική και γλυπτική, που τόσο αγαπώ. Εβγαλα από τα συρτάρια μου παλιές φωτογραφίες που πόζαρα ως μοντέλο, ζωγράφισα τις πόζες και έντυσα στη συνέχεια τους πίνακες με τα ιδιαίτερα αυτά υλικά. Με τη γλυπτική και τη ζωγραφική μπορώ να εκφράσω ελεύθερα τα συναισθήματά μου και η ανάμειξη της μόδας σε όλα αυτά τροφοδοτεί ακατάπαυστα τη φαντασία μου και ολοκληρώνει την καλλιτεχνική μου οντότητα».

Ειδήσεις σήμερα:

26χρονη καθηγήτρια χρησιμοποιούσε μαθητές ως «σκοπούς» για να κάνει σεξ με 16χρονο - Τους κάλυπτε ο πατέρας του


Τι θα πει ο σύντροφος της Γεωργίας στον ανακριτή - Το βίαιο παρελθόν με θύματα την αδερφή και την πρώην του σύζυγο


Σήμερα η νεκροψία του βρέφους που δολοφονήθηκε στη Βέροια - Νοσηλεύτρια στο Παπανικολάου η 37χρονη μητέρα του που συνελήφθη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης