Περιστέρη: Σε έναν μήνα τελειώνουμε

Περιστέρη: Σε έναν μήνα τελειώνουμε

Δεν εμπλέκονται συμφέροντα, κάνουμε τη δουλειά μας, αγωνιζόμαστε για την έρευνά μας απάντησε στους επικριτές της - Δουλεύουμε μπροστά από τις Καρυάτιδες, είπε η επικεφαλής της ανασκαφής - Δεν ψάχνουμε δεύτερη είσοδο, αλλά ελαφρύνουμε τον λόφο από τα χώματα, εξήγησε για τις εξωτερικές εργασίες στο λόφο Καστά

Περιστέρη: Σε έναν μήνα τελειώνουμε
«Σε έναν μήνα τελειώνουμε» δήλωσε, σήμερα, η προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και επικεφαλής της ανασκαφής στον τύμβο Καστά της Αρχαίας Αμφίπολης Κατερίνα Περιστέρη.

Όσο για τα περί Χριστουγέννων που αποδίδονταν στην κυρία Περιστέρη, και μάλιστα ως δηλώσεις της στην εφημερίδα Νέος Κόσμος της Αυστραλίας, η ίδια λέει χαρακτηριστικά: «Μια κουβέντα είπα εκεί», ενώ συμπληρώνει πως δεν ήξερε καν ότι μιλούσε σε δημοσιογράφο.

Σε ό,τι αφορά το σχόλιο ότι εξυπηρετεί συμφέροντα, ανέφερε: «Τη δουλειά μας κάνουμε, ούτε πολιτικά ούτε οικονομικά συμφέροντα εμπλέκονται. Αγωνιζόμαστε για την έρευνά μας».

Κλείσιμο
Για τα σχόλια της συναδέλφου της Όλγας Παλαγγιά σχετικά με την ανασκαφή, η κυρία Περιστέρη δήλωσε ότι δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω και πως ό,τι ήταν να δηλώσει, το δήλωσε.

Εκ μέρους της ομάδας εργασίας, η αρχαιολόγος παρακάλεσε «να μένει το αρχαιολογικό έργο στο πεδίο μακράν πάσης παραφιλολογίας».


Δεν έχουμε μπει στον τρίτο θάλαμο της Αμφίπολης
«Προσπαθούμε να ελαφρύνουμε όλο τον λόφο στην κορυφή από το βάρος των χωμάτων που έχει και από τις παλιές ανασκαφές. Δεν έχουμε μπει στον τρίτο θάλαμο. Κάνουμε ισόρροπες αποχωματώσεις από τους υπόλοιπους. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε μπροστά από τις Καρυάτιδες». Αυτά επισήμανε η αρχαιολόγος, Κατερίνα Περιστέρη, σε μια σύντομη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους στη Μεσολακκιά, το χωριό κάτω από τον Τύμβο Καστά. 

Ήδη από το πρωί της Πέμπτης είχαν ξεκινήσει πιο εκτεταμένες αποχωματώσεις στην εξωτερική επιφάνεια του λόφου στο ύψος του τρίτου θαλάμου για την αποφόρτισή του, όμως αυτές επεκτάθηκαν. Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους γιατί  προχωρούν στην επέκταση και αν αυτό γίνεται για την εύρεση δεύτερης εισόδου απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι απλώς γίνεται για να ελαφρύνει ο τάφος από το βάρος των χωμάτων.

Σε ερώτηση για την πορεία των εργασιών και τι γίνεται με τον τέταρτο χώρο σημείωσε ότι δεν έχουν μπει ακόμα στον τρίτο θάλαμο και ότι γίνονται εργασίες αποχωμάτωσης μπροστά από τις δύο Καρυάτιδες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης