Εκδηλώσεις στην Αθήνα για την 198ή επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου

Εκδηλώσεις στην Αθήνα για την 198ή επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου

Το Σάββατο 20 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών – Την Κυριακή θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και πομπή προς το άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη

mesologgites_attikis
Την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου της Φρουράς του Μεσολογγίου τιμά ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η ιερά Πόλις» το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024.

Το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών (Δαφνομήλη 1 Κολωνακι) θα μιλήσει ο δημοσιογράφος- συγγραφέας Παντελής Μπουκάλας με θέμα: «Το Μεσολόγγι στα Απομνημονεύματα των Αγωνιστών και στην ποίηση».

Στην ίδια εκδήλωση, το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο «Libro Coro» υπό την διεύθυνση της μαέστρου Ανθής Γουρουντή, θα ερμηνεύσει μελοποιημένη ποίηση του Διονυσίου Σολωμού, ενώ η υψίφωνος Vivian Douglas θα ερμηνεύσει «Το Μοιρολόι του Μεσολογγίου».

Την Κυριακή 21 Απριλίου, στις 11πμ, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στην Μητρόπολη Αθηνών. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο πρόεδρος της Διεθνούς Αδελφότητας Απογόνων Ελεύθερων Πολιορκημένων. Θα ακολουθήσει πομπή προς το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Κλείσιμο
ekdilosi
Παράλληλα, ο δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου θα πραγματοποιήσει συμβολική διαμαρτυρία με Φιλαρμονικές και τη συμμετοχή πλήθους δημοτών στις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής στο Σύνταγμα, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νέο δικαστικό χάρτη, που υποβαθμίζει το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου. Η διαμαρτυρία, όπως έχει διευκρινιστεί από τη δημοτική αρχή, δεν εντάσσεται στο πολιτιστικό διήμερο του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής. 

Ειδήσεις σήμερα:

H αποκαλυπτική φωτογράφιση της Μόνικα Μπελούτσι: Είμαι 59 ετών, θέλω να γεράσω με ειρηνικό τρόπο

Λόρδος Βύρωνας: Η μυθιστορηματική ζωή του μεγάλου Βρετανού Φιλέλληνα που πέθανε πριν 200 χρόνια


Νέα γκάφα Μπάιντεν: Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης