Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ»: Θα φιλοξενήσει δημοφιλείς ερμηνευτές, νέους καλλιτέχνες και αφιερώματα

Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ»: Θα φιλοξενήσει δημοφιλείς ερμηνευτές, νέους καλλιτέχνες και αφιερώματα

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Festival_Delfon
Πιο εξωστρεφές από ποτέ είναι το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ», που διοργανώνεται, από τις 24 Ιουνίου έως τις 12 Αυγούστου, για πέμπτη χρονιά φέτος, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή.

Μεγάλα και καταξιωμένα ονόματα του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού και της τραγουδοποιίας, όπως οι Μάριος Φραγκούλης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Κώστας Μακεδόνας, Δημήτρης Μπάσης και Θοδωρής Κοτονιάς θα συμμετάσχουν στην φετινή διοργάνωση στην οποία θα εμφανιστούν, παράλληλα, και νεότερους ταλαντούχους ερμηνευτές οι όπως Θοδωρής Βουτσικάκης, Χριστιάννα Γαλιάτσου, Μέλα Γεροφώτη, Ελένη Δημοπούλου, Kalioppe, Βίκυ Καρατζόγλου, Νίκος Κύρτσος, Σαββέρια Μαργιολά, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Βύρων Τσουράπης, Gadjo Dilo αλλά και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων MOYSA του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης σε μουσική διεύθυνση κι ενορχηστρώσεις του Θοδωρή Παπαδημητρίου.

Επιπλέον, σε ένδειξης τιμής προς τον σπουδαίο κι αιρετικό συγγραφέα Γιάννη Σκαρίμπα, θα παρουσιαστεί το έργο του «Το Θείο Τραγί», στη γενέτειρά του την Αγία Ευθυμία Φωκίδας, με μία ευφάνταστη θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα Γκραν Γκινιόλ.

Θα υπάρξουν, επίσης, δύο αφιερωματικές συναυλίες στα διαχρονικά τραγούδια του Μάνου Λοΐζου και στα μουσικοθεατρικά έργα και τους κύκλους τραγουδιών του Δημήτρη Μαραμή.Το Φεστιβάλ διαρκεί από τις 24 Ιουνίου έως τις 12 Αυγούστου και περιλαμβάνει μουσικές κυρίως εκδηλώσεις σε ειδικά επιλεγμένους φυσικούς χώρους της Φωκίδας, και πιο συγκεκριμένα στις πόλεις: Δελφούς, Άμφισσα, Ιτέα, Γαλαξίδι, Αγία Ευθυμία, Ερατεινή, Λιδωρίκι και Αρτοτίνα.

Το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» αποτελεί μια πρωτοβουλία του Δήμου Δελφών και του Δήμου Δωρίδας και πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Βασική φιλοδοξία του είναι να αποτελεί πηγή πολιτισμού και να αντανακλά την ιστορία και τη φυσική ομορφιά των Δελφών και της ευρύτερης περιοχής της Φωκίδας, τόπου που υπήρξε κέντρο του αρχαίου κόσμου και κομβικό σημείο για την εξέλιξη της ελληνικής ιστορίας. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 24 Ιουνίου, ώρα 21:15, ΔΕΛΦΟΙ, Θέατρο Φρύνιχος
Από το Σκοτεινό Έρωτα στον Ερωτόκριτο

Ειδήσεις σήμερα:

Κλιματική αλλαγή: Οι 5 περιοχές στην Ελλάδα που κινδυνεύουν να «βυθιστούν» από πλημμύρες

Χριστίνα Σούζη: Ο Βασίλης Κωνσταντίνου περιγράφει καρέ καρέ πώς την απεγκλώβισε - «Έτρεχε αίμα σε όλο της το πρόσωπο»

Athens Pride 2023: Δείτε τις πρώτες τακουνοδρομίες στο κέντρο της Αθήνας

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.

Μάριος Φραγκούλης & Θοδωρής Βουτσικάκης σε έργα του Δημήτρη Μαραμή με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων MOYSA του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Μουσική διεύθυνση: Θοδωρής Παπαδημητρίου
Κλείσιμο
Συμμετέχουν Ελένη Δημοπούλου, Μέλα Γεροφώτη και Νίκος Κύρτσος
Οι Μάριος Φραγκούλης και Θοδωρής Βουτσικάκης με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων MOYSA του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν μέρη από τα σημαντικότερα τραγουδιστικά έργα του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή σε μουσική διεύθυνση κι ενορχήστρωση Θοδωρή Παπαδημητρίου. Συμμετέχουν οι ταλαντούχοι τραγουδιστές Ελένη Δημοπούλου, Μέλα Γεροφώτη και Νίκος Κύρτσος, με το συνθέτη στο πιάνο.
Μία σύμπραξη του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με το "Λάλον Ύδωρ".
Αποκλειστικός χορηγός εκδήλωσης: ΙMERΥS ΒΩΞΙΤΕΣ.

Πέμπτη 6 Ιουλίου, ώρα 21:15, ΙΤΕΑ, Προβλήτα
Νίκος Πορτοκάλογλου με Βίκυ Καρατζόγλου & Βύρωνα Τσουράπη
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου από τους κορυφαίους τραγουδοποιούς της γενιάς του, παρουσιάζει μία συναυλία με τα πιο αγαπημένα του τραγούδια συνδυάζοντάς τα τολμηρά, με εμβληματικά ξένα και ελληνικά τραγούδια με τον τρόπο που κάνει στην τηλεοπτική του εκπομπή το "Μουσικό Κουτί". Κοντά του η Βίκυ Καρατζόγλου, από τις νεότερες γνήσιες λαϊκές φωνές, ο απαράμιλλος Βύρων Τσουράπης μέλος της μπάντας του "Μουσικού Κουτιού" και η πολύχρωμη μπάντα "Ευγενείς Αλήτες".

Κυριακή 23 Ιουλίου, ώρα 21:15, ΑΜΦΙΣΣΑ, Πλατεία Ησαΐα
Δημήτρης Μπάσης & Kalliope
Ο Δημήτρης Μπάσης από τους σημαντικότερους λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του, παρουσιάζει μία συναυλία αναδρομή από το χτες στο σήμερα. Ποιότητα και ψυχαγωγία συνδυάζονται με τραγούδια μεγάλων τραγουδοποιών. Μαζί του η Kalliope, μία ιδιαίτερη ερμηνεύτρια της νεότερης γενιάς.

Κυριακή 6 Αυγούστου, ώρα 21:15, ΑΓΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑ, Προαύλιο Αγ. Ευθυμίου
Το Θείο Τραγί - Θεατρική Ομάδα ΓΚΡΑΝ ΓΚΙΝΙΟΛ
Ένα εμβληματικό έργο του σημαντικού, αιρετικού, συγγραφέα Γιάννη Σκαρίμπα, έρχεται να παρουσιαστεί στη γενέτειρά του, στην Αγία Ευθυμία Φωκίδας, με μία ευφάνταστη θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα Γκραν Γκινιόλ από τη Θεσσαλονίκη. Ένα μοναδικό δρώμενο στον τόπο που γεννήθηκε ο σημαντικός Έλληνας συγγραφέας. 

Τρίτη 8 Αυγούστου, ώρα 21:15, ΕΡΑΤΕΙΝΗ, Προβλήτα
Κώστας Μακεδόνας & Χριστιάννα Γαλιάτσου
Ο Κώστας Μακεδόνας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές της γενιάς του, με διαχρονικές επιτυχίες και με μία λαμπρή μουσική πορεία τριάντα χρόνων, μας παρουσιάζει ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα με τα γνωστότερα τραγούδια του με την υπογραφή κορυφαίων δημιουργών. 

Τετάρτη 9 Αυγούστου, ώρα 21:15, ΓΑΛΑΞΙΔΙ, Κεντρί
Gadjo Dilo
Οι αγαπημένοι Gadjo Dilo μας προσκαλούν σε ένα πάρτυ με το πάντρεμα της παραδοσιακής μουσικής της gypsy jazz με τα χρώματα της ελληνικής μουσικής. Το μουσικό πάθος των Gadjo Dilo παρασύρει κάθε φορά το κοινό να χορέψει και να τραγουδήσει μαζί τους.

Πέμπτη 10 Αυγούστου, ώρα 21:15, ΛΙΔΩΡΙΚΙ, Προαύλιο Σχολείου
Μάνος Λοΐζος αφιέρωμα - Κώστας Τριανταφυλλίδης & Ανδριάνα Μπάμπαλη
Οι τραγουδιστές Κώστας Τριανταφυλλίδης και Ανδριάνα Μπάμπαλη, με τη συνοδεία ορχήστρας κλασικών, λαϊκών και παραδοσιακών οργάνων με τη νέα ενορχηστρωτική ματιά του Θοδωρή Λεμπέση, παρουσιάζουν τους σημαντικότερους «μουσικούς σταθμούς» στη δισκογραφία του Μάνου Λοΐζου. 

Σάββατο 12 Αυγούστου, ώρα 21:15, ΑΡΤΟΤΙΝΑ
Θοδωρής Κοτονιάς & Σαββέρια Μαργιολά
Οι Θοδωρής Κοτονιάς και Σαββέρια Μαργιολά μας καλούν σε μαγικές στιγμές με τραγούδια "εκτός χρόνου" από την παράδοση έως το σήμερα. Δύο καλλιτέχνες με ευαισθησία, δύναμη και καλλιτεχνικό ήθος που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από τον κόσμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης