Jim Steinman: Πέθανε ο συνθέτης των επιτυχιών της Bonnie Tyler και του Meat Loaf

Jim Steinman: Πέθανε ο συνθέτης των επιτυχιών της Bonnie Tyler και του Meat Loaf

Έβαλε την υπογραφή του σε πολύ μεγάλες επιτυχίες όπως το «Total Eclipse of the Heart» 

Meat-Loaf-and-Jim-Steinman
Ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από πασίγνωστα τραγούδια της δεκαετίας του '70 και του '80, όπως η συγκλονιστική ροκ μπαλάντα «Total Eclipse of the Heart» που απογείωσε με την ερμηνεία της η Bonnie Tyler, ο αμερικανός συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός Jim Steinman, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 73 ετών. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της οικογένειάς του ο θάνατός του προήλθε από νεφρική ανεπάρκεια ενώ αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας για πολύ καιρό.
Bonnie Tyler - Total Eclipse of the Heart (Video)

Το όνομα του Jim Steinman είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό του διάσημου αμερικανού τραγουδιστή Meat Loaf καθώς ήταν εκείνος που υπέγραψε το θριαμβευτικό μουσικό ντεμπούτο του, με το θρυλικό άλμπουμ «Bat Out of Hell» που κυκλοφόρησε το 1997 και πούλησε 50 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο κερδίζοντας δικαιωματικά μια θέση ανάμεσα στα πιο εμπορικά άλμπουμ όλων των εποχών. Η ιστορική αυτή δισκογραφική έκδοση ολοκληρώθηκε μέσα από μία τριλογία από την οποία προέκυψαν πασίγνωστα κομμάτια όπως τα «You Took The Words Right Out Of My Mouth», « Two Out Of Three Ain't Bad », «I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That)» κ.α. ενώ έγινε και μιούζικαλ

«Δεν υπάρχει άλλος τραγουδοποιός σαν κι αυτόν. Δεν θα μπορέσω ποτέ να του ξεπληρώσω αυτά που μού έδωσε. Ήταν η μεγαλύτερη έμπνευση της ζωής μου» είχε δηλώσει πριν από λίγα χρόνια για εκείνον ο Meat Loaf o οποίος τον αποχαιρέτησε σήμερα σήμερα, βαθιά συγκινημένος, αναρτώντας στο Facebook κοινές φωτογραφίες του μαζί με το μήνυμα «Πέτα Jimmy Πέτα».
Meat Loaf - Two Out Of Three Ain't Bad (PCM Stereo)
Κλείσιμο

Έχοντας ενσωματώσει μουσικές επιρροές από διαφορετικούς καλλιτέχνες και ρεύματα, από τον Μπρους Σπρίνγκστιν και τους Who μέχρι τον Βάγκνερ, ο Steinman δημιουργούσε δυνατά κομμάτια που συνδύαζαν τον ροκ με τον κλασικό ήχο να αναδείχκνυαν τις φωνητικές δυνατότητες του ερμηνευτή τους στο έπακρο. Οι πομπώδεις μελωδίες του, που συχνά πατούσαν με το ένα πόδι στον κόσμο της όπερας ήταν εντυπωσιακές, ξεσηκωτικές αλλά και έντονα συναισθηματικές.

Για την Bonnie Tyler, εκτός από το εμβληματικό «Total Eclipse Of The Heart», το οποίο θεωρούσε ως το καλύτερο τραγούδι της καριέρας του, έγραψε την επίσης μεγάλη επιτυχία «Holding Out For A Hero», Η ίδια δήλωσε συγκλονισμένη από τον θάνατο του καλού της φίλου σημειώνοντας πως «εκτός από την εξαιρετική μουσική που έγραφε, ήταν επίσης αστείος, ευγενής, υποστηρικτικός και βαθιά στοργικός».
Bonnie Tyler - Holding Out For A Hero (Official HD Video)

Στο προσωπικό του ρεπερτόριο συμπεριλαμβάνονται επίσης τα κομμάτια «Read 'Em And Weep», «Making Love Out Of Nothing at All», «Dead Ringer For Love» ενώ είχε συνεργαστεί και με την Σελίν Ντιόν  στο άλμπουμ «Falling Into You», μια συνεργασία που τού χάρισε ένα βραβείο Γκράμι.

Ειδήσεις σήμερα:

Ινδία: Ασθενείς με κορωνοϊό πέθαναν από βλάβη στην παροχή οξυγόνου - Αναζητούν φάρμακα στο twitter

European Super League: Από το «αντάρτικο» της ποδοσφαιρικής ελίτ, στο «sorry, λάθος» μέσα σε 48 ώρες

Κι άλλος ηθοποιός στον εισαγγελέα για βιασμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης