Μια πασχαλινή λαμπάδα με αντίκρισμα!

Μια πασχαλινή λαμπάδα με αντίκρισμα!

Το Ίδρυμα Γ. & Αικ. Χατζηκώνστα είναι το παλαιότερο κοινωφελές Ίδρυμα σε λειτουργία μετά την ίδρυση του Ελληνικού κράτους δεν λαμβάνει κανενός είδους οικονομική επιχορήγηση από το Κράτος

xatzi
Η ανάρτηση στο facebook δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη: «Φέτος αγοράζουμε τις λαμπάδες, τα σοκολατένια αυγά και τα δωράκια μας στο Πασχαλινό Bazaar του Ιδρύματος Χατζηκώνστα!». Το ραντεβού είναι για το διήμερο: 13 & 14 Απριλίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στο Χαλάνδρι (Λ.Κηφισίας 374).

Για όλους όσοι δεν γνωρίζουν τα του Ιδρύματος μια μικρή ιστορική διαδρομή είναι εδώ: «Το Ίδρυμα Γ. & Αικ. Χατζηκώνστα είναι το παλαιότερο Ίδρυμα σε λειτουργία μετά την ίδρυση του Ελληνικού κράτους.

Ο ιδρυτής του, Γεώργιος Χατζηκώνστας, με την από 11 Αυγούστου 1845 διαθήκη του και ο Ιδρυτής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Γεώργιος Σταύρος, μαζί με τους εκτελεστές της διαθήκης, ανήγειραν «εντός του Δήμου της πόλεως των Αθηνών ένα Ορφανοτροφικό κατάστημα στο όνομα του Γεωργίου και της Αικατερίνης Χατζηκώνστα» επί της οδού Πειραιώς 68. Ο πρώτος οικότροφος εισήχθη στις 16 Φεβρουαρίου 1856. Τον Οκτώβριο του 1940 το κτίριο του Ιδρύματος επιτάχθηκε μερικώς για τη στέγαση της χωροφυλακής, ενώ τον Ιούλιο του 1943 επιτάχθηκε εξ΄ ολοκλήρου για τη στέγαση φυλακών με αποτέλεσμα τη διακοπή της λειτουργίας του.

Το Οικοτροφείο του Ιδρύματος επαναλειτούργησε στις 10 Οκτωβρίου του 1972 στο ιδιόκτητο νεόκτιστο κτιριακό συγκρότημα στο Χαλάνδρι, επί της Λ.Κηφισίας 374 και Ριζαρείου, απέναντι από το Ολυμπιακό Στάδιο, όπου λειτουργεί έως και σήμερα. Το Ίδρυμα είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) και δεν λαμβάνει κανενός είδους οικονομική επιχορήγηση από το Κράτος. Ο σκοπός και τα έξοδα λειτουργίας του χρηματοδοτούνται εξ ολοκλήρου από τα εισοδήματα που προέρχονται απ’ την επωφελή εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του, καθώς και από δωρεές.

Κλείσιμο
Το «Ίδρυμα Γ.& Αικ. Χατζηκώνστα Εκπαιδευτικής Μέριμνας Νέων» υποστηρίζει εσωτερικούς και εξωτερικούς οικότροφους, αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6-18 ετών. Πολλοί από τις χιλιάδες αποφοίτων του Ιδρύματος έχουν διακριθεί σε διάφορους τομείς της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής και όλοι έχουν αποκτήσει τα απαιτούμενα εφόδια για επαγγελματική αποκατάσταση, η οποία μπορεί να τους εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή διαβίωση. Η παραμονή των παιδιών προσδιορίζεται από τις εκάστοτε ανάγκες της οικογένειας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης