Κώστας Σλούκας: Ο ηγέτης που άλλαξε στρατόπεδο και οδήγησε τον Παναθηναϊκό ξανά στην κορυφή της Ευρώπης

Κώστας Σλούκας: Ο ηγέτης που άλλαξε στρατόπεδο και οδήγησε τον Παναθηναϊκό ξανά στην κορυφή της Ευρώπης

Στις 8 Ιουλίου 2023 o Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του και στις 26 Μαΐου 2024 εκείνος υπέγραψε το 7ο αστέρι - Οι δηλώσεις, τα ρεκόρ, η αμφισβήτηση και η πορεία προς τον τέταρτο προσωπικό του τίτλο

sloukas_f4_xr
Το 2009 όταν ο Παναθηναϊκός κέρδιζε για 5η φορά τη Euroleague στο Βερολίνο ο Κώστας Σλούκας ήταν 19 ετών. Ανήκε στον Ολυμπιακό αλλά δεν είχε ακόμη ούτε μια συμμετοχή στη Euroleague. 

Πριν από λίγες ημέρες δήλωσε ότι η ομάδα που είχε ο Παναθηναϊκός το 2009 στο Βερολίνο είναι η καλύτερη στην ιστορία της Euroleague και κάποιοι έπεσαν να τον... φάνε. 

Κλείσιμο


Η αλήθεια είναι ότι αυτή την ομάδα την απόλαυσε, την μελέτησε και ονειρεύτηκε να είναι μια ημέρα και εκείνος πρωταθλητής Ευρώπης. 

6234773
6234947__2_
6234941
6234937__1_


Δύο χρόνια αργότερα ο Παναθηναϊκός κατακτά την 6η Euroleague της ιστορίας του και εκείνος παίζει δανεικός από τον Ολυμπιακό στον Άρη. 

3646959


Είχε κάνει ήδη μια συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση και το 2012 θα ήταν πρωταθλητής Ευρώπης. Με τον Ολυμπιακό κέρδισε τη Euroleague το 2012 και το 2013. 

3465511


Ο Παναθηναϊκός το 2012 συμμετείχε για τελευταία φορά σε Final-4. Επέστρεψε μετά από 12 χρόνια, το 2024, και ο 34χρονος γκαρντ ήταν αρχηγός του! 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1jvffpa897d)




Η κίνηση που άλλαξε την ιστορία 

Ο Ολυμπιακός έφτασε το 2023 στον τελικό της Euroleague και έχασε την κούπα από την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό.

Ο Κώστας Σλούκας έκανε  απίστευτο παιχνίδι στην Τουρκία κόντρα στην Φενέρ και ουσιαστικά οδήγησε τον Ολυμπιακό στο Final-4 της Λιθουανίας. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvt5l60rkg6x)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvwiv3ap1ei1)


Ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται .... σύννεφα στις σχέσεις του με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Δεν έπαιζε όσο ήθελε, ο Έλληνας κόουτς δεν έβαζε κανένα πάνω από την ομάδα και έμοιαζε δύσκολο να συνεχίσει στον Ολυμπιακό. 

Μετά το τέλος της σεζόν ξεκίνησαν οι επαφές με την διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός αλλά δεν είχαν αποτέλεσμα. Το ... ναυάγιο ήταν προ των πυλών αλλά τότε έγινε κάτι που σχεδόν κανείς δεν είχε φανταστεί. 

Ένας μόνο το είχε... Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Αποφάσισε να κινηθεί για να αποκτήσει τον Κώστα Σλούκα αφού δεν θα έμενε στον Ολυμπιακό. 

Στις 8 Ιουλίου 2023 ο 34χρονος ανακοινώνεται από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Φωτογραφίζεται με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, υπογράφει και δηλώνει πως τα θέλει όλα με τον ΠΑΟ! Όλα έκλεισαν μια ημέρα πριν στο ραντεβού των δύο πλευρών. 



Η κίνηση αυτή άφησε άναυδη ακόμη και τη Euroleague και δίχασε την μπασκετική Ελλάδα. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τον υποδέχτηκαν ως ηγέτη και σε λίγο καιρό έγινε και αρχηγός της ομάδας που τερμάτισε στην 17η θέση της Euroleague τη σεζόν 2022-23. 

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έλεγαν και έγραφαν πως δεν έκανε για την ομάδα και πως η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έδωσε τσάμπα 9 εκατ. ευρώ για να ντύσει στα πράσινα για 3 χρόνια έναν 33χρονο. 

«Ούτε αρπαγή,ούτε τίποτα. Ο Κώστας είναι ηγέτης»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα σχολιάσει για τη μεταγραφή Σλούκα: «Ούτε καμία απραγή έγινε, ούτε τίποτα. Από κάτι τέτοια σχόλια δυστυχώς ξεκινάει η βία.

Σε έναν επαγγελματικό χώρο μια ομάδα αποφάσισε γιατί δεν ταίριαζε στο πλάνο της να αφήσει ουσιαστικά ελεύθερο έναν αθλητή της και μια άλλη τον πήρε.

jpg


Οι εποχές που ομάδες και αθητές ήταν είτε δεμένοι είτε εγκλωβισμένοι έχει περάσει προ πολλού.

Εμάς ούτε μας νοιάζει ούτε μας απασχολεί σε ποια ομάδα ήταν ο κάθε αθλητής και ούτε είναι κριτήριο επιλογής.

Προσπαθούμε να φέρουμε ό,τι καλύτερο υπάρχει ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας και ο Κώστας είναι η ιδανική περίπτωση ανθρώπου και αθλητή να ηγηθεί της προσπάθειας αυτής. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0ti1gc0l6mx)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d141d7z38qg9)


Αργότερα θα ευχαριστήσει τον Ολυμπιακό που άφησε αυτόν τον παίκτη ελεύθερο. 

Εκείνος φόρεσε την πράσινη φανέλα και δήλωσε ότι του λέει ο κόσμος ότι του πάει το χρώμα. Ο Εργκίν Αταμάν, που πήγε στον Παναθηναϊκό, με στόχο να φτιάξει μια ομάδα που θα πάει στο Final-4 και θα διεκδικήσει την κούπα, τον ήθελε σαν... τρελός και έκανε τα πάντα για να τον ... ψήσει. 

5991462
5991535
6044615
6065972


Μετά από μήνες και ενώ πλησίαζε το Βερολίνο ο Τούρκος προπονητής είπε για την υπόθεση Σλούκα: «Όταν κάναμε πολλές μεταγραφές, όλοι πίστευαν ότι ξοδέψαμε πολλά χρήματα. Απλά πληρώσαμε ένα αστρονομικό ποσό για τον Σλούκα. Έπρεπε να το κάνουμε αυτό. Πήραμε τον πιο σημαντικό παίκτη του αντιπάλου μας. Έχουν αποδυναμωθεί και εμείς έχουμε γίνει ισχυρότεροι».

Η απάντηση για τον Σπανούλη 

Η πιάτσα γράφει και λέει ότι ο ΠΑΟ απάντησε στην... αρπαγή Σπανούλη από τον Ολυμπιακό. Ο Βασίλης ήταν βασικό γρανάζι του ΠΑΟ αλλά το 2010 αποφάσισε να γίνει ηγέτης του Ολυμπιακού. 

Την 2η χρονιά του στον Ολυμπιακό τον οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης. Το ίδιο και στην 3η. Ο Κώστας Σλούκας, που πήγε σε αρκετά μεγαλύτερη ηλικία από το ένα στρατόπεδο στο άλλο τα κατάφερε σε λίγους μήνες. 

6081414
6168604
6203290
6210565
6212734


Στις 26/5/2024 ο Παναθηναϊκός κερδίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό και ράβει το 7ο αστέρι στη φανέλα του. Ο 34χρονος πια γκαρντ από την Θεσσαλονίκη ψηφίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του MVP σε Final-4. 

O Παναθηναϊκός επέστρεψε στην κορυφή μετά από 13 χρόνια και ο Σλούκας έγινε ο 4ος Έλληνας που κερδίζει τον τίτλο του MVP σε Final-4. Είχαν προηγηθεί οι Διαμαντίδης, Σπανούλης και Παπαλουκάς. 


@sporfm946 Ο Κώστας Σλούκας κατέκτησε την τέταρτη Ευρωλίγκα με τρίτη διαφορετική ομάδα 🏆 #sloukas #panathinaikos #sporfm #fyp ♬ original sound - sporfm946

Ο Σλούκας έφτασε στο Βερολίνο στα 4 τρόπαια στη Euroleague αφού έχει 2 με τον Ολυμπιακό και 1 με τη Φενέρ. 

«Να πηγαίνεις από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό και να την κατακτάς με την πρώτη τη Euroleague»

Ο Κώστας Σλούκας έγινε ο ήρωας της νέας του ομάδας και ο μεγάλος αρχηγός. 

Με συμπαίκτες κλάσης όπως οι Ναν, Χουάντσο, Λεσόρ, Βιλντόσα, Γκραντ, Μήτρογλου, Παπαπέτρου και με μαέστρο τον Αταμάν ο ΠΑΟ επέστρεψε στην κορυφή και ο Σλούκας έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών και των συμπαικτών του. 



 «Το κάναμε κι αυτό, το κάναμε κι αυτό, πήραμε το έβδομο με Σλούκα αρχηγό» θα ακουστεί στην Uber Arena. O τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης μίλησε μετά τα πανηγύρια για την επιλογή που έκανε το καλοκαίρι:


6229415
6231486


«Πάντα υπάρχει ρίσκο. Υπήρχε και για τον coach, το πήρε, ήρθε στον Παναθηναϊκό και τον πήρε στη 17η θέση. Ποιος θα το έκανε αυτό; Έχει αυτοπεποίθηση. Όσο για εμένα, θα σας ρωτήσω εγώ. Μπορείτε να μου πείτε μια καλύτερη ιστορία από αυτή; Να πηγαίνεις από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό και να κατακτάς τη EuroLeague στην πρώτη σου σεζόν; Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερη ιστορία από αυτή».

Ο Μούσα της Ρεάλ μια ημέρα πριν τον τελικό θα δηλώσει ότι η διαφορά του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό είναι ότι οι Πειραιώτες δεν έχουν πια τον Σλούκα. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctx31n136ay1)


Ήξερε τι έλεγε... Λίγο μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής, τον Ιούλιο, ο παλιός του συμπαίκτης στον Ολυμπιακό, Γιώργος Πρίντεζης, είχε σχολιάσει: «Η κίνηση του Παναθηναϊκού να πάρει τον Σλούκα βοηθάει πολύ, και στον ελληνικό κορμό και αγωνιστικά και ουσιαστικά αφού η ομάδα απέκτησε έναν παίκτη-νικητή, με πολλές συμμετοχές σε Final Four». 

Ο Ολυμπιακός χωρίς τον Σλούκα και φυσικά τον Βεζένκοφ έφτασε στο Final-4 αλλά φάνηκε ότι αυτό ήταν το ταβάνι του για τη σεζόν 2023-24. 

Μια χρονιά μα τη χρονιά 

Ο Κώστας Σλούκας σε αυτή τη δύσκολη απόφαση που πήρε τον Ιούλιο του 2023 είχε την συμπαράσταση της συντρόφου του, της Μαρίας Δαρσινού. 



Η γυναίκα της ζωής του δέχτηκε επιθέσεις στα social media λόγω του Κώστα αλλά μπήκε μπροστά ασπίδα για εκείνον. Τον στήριξε με δημόσια μηνύματα. 

Στις 29/12/2023 το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι περιμένει το 2ο παιδί τους μέσα στο 2024. Μετά από το κοριτσάκι, που το έμαθε να τραγουδά και τον ύμνο του ΠΑΟ, θα κάνουν και ένα αγοράκι. Τον διάδοχο. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1662pashk9t)


Λέτε να γίνει σαν τον Σπανούλη; Παιδί και Euroleague;

Ο Κώστας Σλούκας είχε από την αρχή την στήριξη του κόσμου του ΠΑΟ. Η ομάδα έχασε από τον Ολυμπιακό το Σούπερ Καπ Ελλάδας και το Κύπελλο. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cw1p9sangctt)


Πολλοί του έκαναν κριτική αλλά αυτοί που ήξεραν περίμεναν το τέλος της χρονιάς. Οι ομάδες δεν κρίνονται τον Αύγουστο και τον Φεβρουάριο αλλά τον Μάιο και τον Ιούνιο. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czi0l7huxr6p)


Τότε που βγάζει πρωταθλητές η Euroleague και η Basket League. O 34χρονος ήδη οδήγησε τον ΠΑΟ στην κορυφή της Ευρώπης με μυθική εμφάνιση κόντρα στην Ρεάλ στον τελικό και με πλεονέκτημα έδρας θέλει να την στείλει και στην 1η θέση και στην Ελλάδα. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxoeig8920bt)


Ο Σλούκας τελείωσε την κανονική περίοδο με 12.7 πόντους μέσο όρο. Κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ πετυχαίνει 20 πόντους, αλλά λίγες ημέρες μετά με τη Φενέρ σημείωνει μόλις 4. 

Παίζει στα δύσκολα, ο Αταμάν ξέρει να τον διαχειριστεί και όταν πρέπει έχει καλές επιδόσεις στην κατηγορία των κλεψιμάτων, των ασίστ και όχι μόνο. 

Το παιχνίδι αρχίζει στα πλέι οφ 

Προς το τέλος της κανονικής περιόδου και αφού έχει ξεπεράσει προβλήματα τραυματισμών, πατάει γκάζι. Ο ΠΑΟ κυνηγάει το πλεονέκτημα έδρας (τελικά ήταν 2ος πίσω από τη Ρεάλ και το πήρε) και ο Σλούκας στα κρίσιμα παιχνίδια είναι εκεί. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0ti459g7q4p)


Με την Μπαρτσελόνα βάζει 18, με την Βίρτους σημειώνει 20, με την Μπάγερν έχει 12 και με την Άλμπα (τελευταία αγωνιστική) εχει 16. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d06kz1rkec35)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d00m1kodf10h)


Ο ΠΑΟ θα παίξει στα πλέι οφ με την Μακάμπι. Θα χάσει το 1ο ματς στο ΟΑΚΑ. Στο 2ο ο Σλούκας θα τον πάρει από το χέρι και θα τον οδηγήσει στη νίκη. 

Kostas Sloukas | Playoffs Game 4 MVP | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague


1-1 με 29 πόντους του που είναι ρεκόρ καριέρας. Στο κρίσιμο 4ο παιχνίδι στο Βελιγράδι πετυχαίνει 20 και στέλνει τη σειρά στο ΟΑΚΑ για την πρόκριση. 

Στα πλέι οφ από τους 12,7 πόντους της κανονικής περιόδου ανεβαίνει στους 15,2. Στο Final-4 δεν χρειάστηκε να παίξει πολύ με τη Φενέρ αλλά με την Ρεάλ στον τελικό έκανε... παπάδες στο 2ο μέρος. 

Σταματάει στους 24 με 4/4 τρίποντα, εκ των οποίων τα 2 συνεχόμενα και... κομβικά. Οι λάτρεις του NBA ξέρουν ότι το παιχνίδι αρχίζει στα πλέι οφ και στους τελικούς και ο Σλούκας πιστεύει ότι το ίδιο ισχύει και στη Euroleague και το απέδειξε. 




Ειδήσεις σήμερα

Προκλητικός Ράμα κατά Ελλάδας: Υποχρέωσαν τους αδερφούς μας να αλλάξουν τα ονόματά τους, κηλίδα ντροπής στην ιστορία

Κρήτη: Τα αντιεμβολιαστικά κηρύγματα και η μάχη κατά της μάσκας - Ο Μητροπολίτης που αρνήθηκε να διαβάσει το Ευαγγέλιο

Βίντεο και φωτογραφίες από τον γάμο του Κώστα Καραφώτη με την Κάτια Μάνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης