Πέντε αφίξεις στην παιδική βιβλιοθήκη

Πέντε αφίξεις στην παιδική βιβλιοθήκη

Οι αγαπημένοι συγγραφείς των παιδιών καλωσορίζουν τη σχολική χρονιά

childrens-books
Αν κρίνουμε από το παιδικό βιβλίο, η νέα σχολική χρονιά φαίνεται να έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά! Ένα από τα πιο πετυχημένα συγγραφικά δίδυμα, ο Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη που είναι δημιουργοί της ομάδας Κοπέρνικος μας παρουσιάζουν τη νέα περιπέτεια του Μικρού Κοπέρνικου· ο αγαπημένος Αντώνης Παπαθεοδούλου και η εικονογράφος Ίρις Σαμαρτζή δημιουργούν μια νέα σειρά με Μικρά Μεγάλα Κλασικά· ο συγγραφέας της Πρώτης μου Ιστορίας Φίλιππος Μανδηλαράς επισκέπτεται με την πένα του τη Θεσσαλονίκη· η Λήδα Βαρβαρούση μας συστήνει τη «Λούνα», ενώ μια νέα σειρά εικονογραφημένων βιβλίων για παιδιά μάς συστήνει «Μικρά Κορίτσια Μεγάλες Ιδέες».

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου και η Ίρις Σαμαρτζή «ξαναχτυπούν» και αυτή τη φορά καταπιάνονται με τους κλασικούς, δημιουργώντας τη νέα σειρά βιβλίων με τίτλο «Μικρά Μεγάλα Κλασικά». Ο Αντώνης παίρνει την πένα του και διασκευάζει δημιουργικά τον Τομ Σόγερ του Μαρκ Τουέιν συνθέτοντας την ιστορία Τομ Σόγερ ή το μεγαλύτερο παιδικό δωμάτιο του κόσμου και η Ίρις παίρνει τα μολύβια, τα πινέλα και τις γραφίδες της για να ζωντανέψει μέσα από τις εικόνες της μια νέα αφήγηση του Τομ Σόγερ, το πιο άτακτου, ατίθασου, ανυπάκουου… καλού παιδιού της Αμερικής.

Παρακολουθήστε τον Αντώνη Παπαθεοδούλου να μας μιλάει για το παιδικό βιβλίο στο απόσπασμα από την εκπομπή Citylife
Citylife - Αντώνης Παπαθεωδούλου


Τι θα κάνατε αν σας έλεγαν ότι, πριν από εκατομμύρια χρόνια, στην αυλή του σχολείου σας έπαιζαν ανέμελα Γιγαντόσαυροι; Ή ότι πάνω ακριβώς από το σπίτι σας πετούσαν τεράστιοι Πτερανόδοντες κι ότι το μόνο που χρειάζεστε για να τους δείτε και να τους αγγίξετε σήμερα είναι μια απλή… οδοντόβουρτσα; Το συγγραφικό δίδυμο Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη υπογράφουν τη δεύτερη ιστορία της σειράς «Οι περιπέτειες του Μικρού Κοπέρνικου» με τίτλο Ο μικρός Κοπέρνικος και το πάρκο των δεινοσαύρων και η Λίλα Καλογερή επιμελείται την εικονογράφησή της.

Παρακολουθήστε τον Άγγελο Αγγέλου να μας μιλάει για την Ομάδα Κοπέρνικος στο απόσπασμα από την εκπομπή Citylife
Citylife - Αγγελος Αγγέλου


Κλείσιμο
Νέος τίτλος στη σειρά «Η πρώτη μου ιστορία» για τη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά, του Φίλιππου Μανδηλαρά, σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια. Ο Φίλιππος αξιοποιεί το χαρακτηριστικό συγγραφικό στιλ του με τα απλά, κατανοητά, γεμάτα χιούμορ στιχάκια του, για να εξιστορήσει την πολυτάραχη ιστορία της Θεσσαλονίκης, από τα χρόνια που ζούσε ακόμα η αδελφή του Μεγάλου Αλέξανδρου από την οποία πήρε το όνομά της, ως τις μέρες μας.

Μια νέα πρωταγωνίστρια κάνει εμφάνιση και το όνομά της είναι Λούνα. Η σκυλίτσα Λούνα είναι δημιούργημα της Λήδας Βαρβαρούση η οποία επιμελείται την εικονογράφησή της και υπογράφει το κείμενο σε συνεργασία με την Agnes Verboven. Στην πρώτη ιστορία με τίτλο «Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα!» η συμπαθέστατη Λούνα είναι πολύ χαρούμενη στο νέο της σπίτι, μόνο που δεν έχει κάνει ακόμα φίλους. Ξαφνικά ακούει φωνές στον διπλανό κήπο. Τι να συμβαίνει άραγε εκεί;

Μια νέα σειρά εικονογραφημένων βιβλίων εγκαινιάζεται φέτος με τίτλο «Μικρά Κορίτσια με Μεγάλες Ιδέες». Πρόκειται για μια σειρά ιστοριών με τις οποίες οι μικροί αναγνώστες θα ανακαλύψουν ποιες ήταν και τι κατόρθωσαν οι σπουδαιότερες γυναίκες της σύγχρονης ιστορίας. Οι τρεις πρώτοι τίτλοι, σε μετάφραση της Κλεοπάτρας Ελαιοτριβιάρη, παρουσιάζουν τη ζωή των Μαρί Κιουρί, Αγκάθα Κρίστι και Κοκό Σανέλ. Γυναίκες που έχουν πολλά να διδάξουν. Γυναίκες που μετέτρεψαν ένα μικρό όνειρο σε μια μεγάλη ιστορία!

Τις νέες κυκλοφορίες υπογράφουν οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος epbooks.gr και για περισσότερες προτάσεις για το τι δημιουργικό μπορείτε να κάνετε με και για τα παιδιά τη φετινή χρονιά επισκεφτείτε www.mamakita.gr και ακολουθήστε τη σελίδα facebook.com/mamakita.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης