Σύγχρονος χορός από τη Μεσόγειο στη Μονεμβασιά

momen

Τρεις σύγχρονες γυναίκες χορογράφοι από τη Μεσόγειο – η Rachel Erdos, η Paula Quintana και η Ravid Abarbanel – θα παρουσιάσουν τα νέα τους έργα σε δύο παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στις 8 και 15 Σεπτεμβρίου στο μοναδικής ομορφιάς Κάστρο Μονεμβασίας

Οι λάτρεις του σύγχρονου χορού θα απολαύσουν δύο μαγικές βραδιές στις 8 και 15 Σεπτεμβρίου στο μοναδικής ομορφιάς Κάστρο Μονεμβασίας. Σ’ ένα μέρος, όπου το κάλλος συναντά την ιστορία, τρεις σύγχρονες γυναίκες χορογράφοι από τη Μεσόγειο – η Rachel Erdos, η Paula Quintana και η Ravid Abarbanel – θα παρουσιάσουν τα νέα τους έργα σε δύο παραστάσεις ανοιχτές για το κοινό.

Φιλοξενούμενες του Μεσογειακού Οργανισμού Between the Seas για δύο εβδομάδες οι τρεις βραβευμένες χορογράφοι θα επιχειρήσουν να μυήσουν το κοινό της περιφέρειας στον σύγχρονο χορό εμπνεόμενες από το σαγηνευτικό τοπίο.

Το ξεχωριστό αυτό πρόγραμμα αποσκοπεί στη δημιουργία ενός κέντρου μεσογειακών διαπολιτισμικών ανταλλαγών στο Κάστρο Μονεμβασίας όπου το φυσικό κάλλος και η αρχαιολογική σημασία του τόπου θα αναδεικνύονται μέσα από υψηλής ποιότητας καλλιτεχνική έρευνα και δημιουργία από ανερχόμενους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες σε συνεργασία με τον τοπικό πληθυσμό.

Ο πολιτιστικός οργανισμός Between the Seas εργάζεται για την προώθηση των σύγχρονων Μεσογειακών παραστατικών τεχνών και την ενθάρρυνση διαλόγου και ανταλλαγών μεταξύ καλλιτεχνών απο τη Μεσόγειο και τον υπόλοιπο κόσμο. Απο το 2011 μέχρι και το 2015 το Between the Seas δραστηριοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη οπου πραγματοποίησε το ετήσιο φεστιβάλ Between the Seas παρουσιάζοντας πάνω απο 30 Μεσογειακούς καλλιτέχνες ενώ απο το 2017 ο οργανισμός επέκτεινε τις δράσεις του και στην Ελλάδα, στην Αθήνα και τη Μονεμβασία.

Η φετινή διοργάνωση στο Κάστρο Μονεμβασίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον πολιτιστικό χώρο Κυμοθόη και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα, όσον αφορά τη συμμετοχή της Rachel Erdos.
momen-1


Συγκεκριμένα, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου η Rachel Erdos θα παρουσιάσει αρχικά την performance “No man’s land”. Ποιος είναι ο απροσδιόριστος χώρος μεταξύ μας; Μπορούμε να τον διαμορφώσουμε; Ποιες είναι οι πολιτικές προεκτάσεις αυτού του χώρου; Είναι τα σώματά μας ο τόπος μας; Πώς κατοικούμε μέσα σε αυτά; Υπάρχει διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών;
momen-2


Στη συνέχεια η Paula Quintana, έχοντας δημιουργήσει μία προσωπική χορογραφική γλώσσα με επιρροές από τον σύγχρονο χορό, το φλαμένκο και το θέατρο, θα επιχειρήσει με τον κινηματογραφιστή Candida Armas τη δημιουργία ενός πειραματικού φιλμ που συνδυάζει εικόνα και κίνηση εμπνευσμένη απευθείας από το χώρο της Μονεμβασίας.
momen-3


Το επόμενο Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου η Ravid Abarbanel, σε συνεργασία με τους Ισπανούς καλλιτέχνες Mario G. Saez και Carmen Larraz, θα εξερευνήσει, μέσα από την performance της “Wildhome”, την έννοια του σπιτιού στην υπαρξιακή αλλά και την υλική του διάσταση.

Και τις δύο βραδιές η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

politis

<Πάμε να φύγουμε παιδάκι μου, θα μας φάει η μαϊμού. Σώπα ρε μάνα, τέχνη κάνουν οι άνθρωποι> (αείμνηστος Χαρι - Κλιν)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες