Επίπεδο Αφίξεων – Έξοδος 1

Επίπεδο Αφίξεων – Έξοδος 1

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών φιλοξενεί την έκθεση «Ελληνικές Θάλασσες, Ένα φωτογραφικό ταξίδι στο χρόνο μέσα από τα Φωτογραφικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη», στον εκθεσιακό του χώρο «Τέχνη & Πολιτισμός» στο επίπεδο αφίξεων στην έξοδο 1

exodos
Ποια η θέση των Ελληνικών Θαλασσών μέσα σ’ ένα αεροδρόμιο;

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» συμπράττει με το Μουσείο Μπενάκη και παρουσιάζουν από κοινού στον εκθεσιακό χώρο του αεροδρομίου -στο επίπεδο αφίξεων στην έξοδο 1- την έκθεση «Ελληνικές Θάλασσες, Ένα φωτογραφικό ταξίδι στο χρόνο μέσα από τα Φωτογραφικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη».
exodos-1


Κλείσιμο
Με διάρκεια έως την τελευταία ημέρα του χρόνου –στις 31 Δεκεμβρίου– η έκθεση παρουσιάζει «φωτογραφίες οι οποίες προβάλλονται χωρισμένες σε τέσσερεις χρονολογικές ενότητες και αναδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες φωτογράφοι, αλλά και οι ξένοι συνάδελφοί τους που επισκέφτηκαν ή έζησαν μεγάλα χρονικά διαστήματα στη χώρα, προσέγγισαν και ερμήνευσαν τις ελληνικές θάλασσες από τα μέσα του 19ου αιώνα έως τα τέλη του 1970».
exodos-2


Στην ιστοσελίδα του Μουσείου Μπενάκη διαβάζουμε σχετικά: «Στο πέρασμα των αιώνων η ελληνική θάλασσα, άρρηκτα δεμένη με την ιστορία του τόπου και τη ζωή των κατοίκων του, δεν έπαψε να εμπνέει ποιητές και καλλιτέχνες. Μετά την εφεύρεση της φωτογραφίας, στα μέσα περίπου του 19ου αιώνα, και μέχρι σήμερα, στις ζωγραφικές αναπαραστάσεις του ελληνικού θαλασσινού τοπίου έχουν προστεθεί αναρίθμητες φωτογραφικές εικόνες της ίδιας θεματολογίας».

Ο εκθεσιακός χώρος του αεροδρομίου φιλοξενεί κατά καιρούς σημαντικές εκθέσεις, ατομικές ή ομαδικές, και συνεργάζεται με μουσεία και φορείς προάγοντας από κοινού το πολιτιστικό πνεύμα.

Στις μόνιμες εκθέσεις του φιλοξενούνται αρχαιολογικά ευρήματα, που ανακαλύφθηκαν στα Μεσόγεια, περιλαμβάνονται 172 αρχαία αντικείμενα που χρονολογούνται από τη Νεολιθική και Πρωτο-Ελλαδική μέχρι και τη Μεταβυζαντινή περίοδο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης