Ντέιβιντ Κόπερφιλντ: «Ο μάγος τηλεφώνησε» - Τι γράφουν τα μπλοκ σημειώσεων του Τζέφρι Έπσταϊν

Ντέιβιντ Κόπερφιλντ: «Ο μάγος τηλεφώνησε» - Τι γράφουν τα μπλοκ σημειώσεων του Τζέφρι Έπσταϊν

Στο στόχαστρο τηλεφωνικά μηνύματα και συναντήσεις που υποδηλώνουν ότι ανάμεσα στον μάγο και τον αυτόχειρα παιδόφιλο υπήρχε φιλία – Το αρνούνται οι δικηγόροι του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ

arthrou-copperfield-epstein
Νέα διάσταση στα μπλοκ σημειώσεων που διατηρούσε το προσωπικό που εργαζόταν στην έπαυλη του Τζέφρι Έπσταϊν στη Φλόριντα δίνουν οι καταγγελίες τουλάχιστον 16 γυναικών ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης του μάγου Ντέιβιντ Κόπερφιλντ.

Το προσωπικό σημείωνε τα ονόματα των ανθρώπων που είχαν τηλεφωνήσει στον μετέπειτα αυτόχειρα παιδόφιλο μεταξύ 2004 και 2005. Ανάμεσά τους υπάρχει και ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, που φαίνεται να του τηλεφωνούσε επίμονα.

Ο βρετανικός Guardian αναφέρει ότι σύμφωνα με τα αντίγραφα των μπλοκ, ο μάγος φαίνεται να είχε αφήσει μηνύματα για τον Τζέφρι Έπσταϊν 16 φορές μέσα σε λίγους μήνες. Οι σημειώσεις δείχνουν σύντομα μηνύματα όπως «είναι σημαντικό», «απλά τηλεφώνησα για να πω ένα γεια», ενώ ένα εξ αυτών αναφέρει «είναι τζακ ποτ» χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Σε γραπτή ερώτηση του Guardian, οι δικηγόροι του Κόπερφιλντ αρνήθηκαν ότι είχε αφήσει «πολλαπλά μηνύματα» για τον Έπσταϊν. «Οποιαδήποτε μηνύματα είχαν αφεθεί, θα είχαν αφεθεί από το γραφείο του πελάτη μας ως απάντηση σε αίτημα του Έπσταϊν για εισιτήρια σε μία παράσταση», αναφέρουν στην απάντησή τους. Ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ αρνείται ότι έχει την όποια εμπλοκή σε σεξουαλικό παράπτωμα ή ανάρμοστη συμπεριφορά.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d1asgohc28ih)Είχαν συναντηθεί τουλάχιστον τρεις φορές

Πέραν των τηλεφωνικών μηνυμάτων, ο Κόπερφιλντ φαίνεται ότι είχε συναντηθεί με τον Έπσταϊν τουλάχιστον τρεις φορές, όπως αναφέρουν συνεντεύξεις μαρτύρων, δικαστικά αρχεία και στοιχεία που έχει η αστυνομία. Δύο θύματα του Έπσταϊν δήλωσαν στον Guardian ότι ήταν παρόντα σε αυτές τις συναντήσεις Η μία συνάντηση έγινε σε δείπνο στο σπίτι του Έπσταϊν το 2004 και ο άλλος στην «αποθήκη» του Κόπερφιλντ στο Λας Βέγκας την ίδια χρονιά.

Ήταν οι δύο άνδρες κοντά; Οι δικηγόροι του επιμένουν ότι όχι. Όπως ανέφεραν, ο Κόπερφιλντ, ο οποίος δεν έχει σχολιάσει στο παρελθόν τη σχέση του με τον Έπσταϊν «δεν ήταν φίλος του Τζέφρι Έπσταϊν», αγνοούσε παντελώς τα «φρικτά εγκλήματά του» και «όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, έμαθε γι’ αυτά από τον Τύπο».

Πάντως, η Sigrid McCawley, δικηγόρος για τα δικαιώματα των θυμάτων στο δικηγορικό γραφείο Boies Schiller Flexner, η οποία έχει εκπροσωπήσει πολλά θύματα του Έπσταϊν, υποστηρίζει ότι υπάρχουν ακόμη ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. «Ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ δεν μπορεί να κρύψει ή να εξαφανίσει τη στενή φιλία του με τον Τζέφρι Έπσταϊν δήλωσε.

Τι αναφέρουν τα δικαστικά αρχεία

Το όνομα του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ βρισκόταν σε πρόσφατα αποσφραγισμένα δικαστικά αρχεία υπόθεσης που σχετιζόταν με τον Έπσταϊν.

Η αναφορά του ονόματός του δεν σημαίνει ότι διέπραξε κάποιο έγκλημα ή ότι γνώριζε για την εγκληματική συμπεριφορά του παιδόφιλου.

Στα αρχεία αναφέρονται λεπτομέρειες για μία φερόμενη συνομιλία του Κόπερφιλντ με μία γυναίκα, τη Johanna Sjoberg, η οποία χρόνια αργότερα θα κατηγορούσε τον Έπσταϊ ότι την κακοποίησε. Σε ένορκη κατάθεσή της, η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι προσκλήθηκε σε δείπνο στο σπίτι του Έπσταϊν και της

«Με ρώτησε αν γνώριζα ότι τα κορίτσια πληρώνονταν για να βρουν άλλα κορίτσια»

Σε ένορκη κατάθεσή της, η Sjoberg ισχυρίστηκε ότι το 2004, όταν η ίδια ήταν περίπου 20 ετών, είχε προσκληθεί σε δείπνο στο σπίτι του Έπσταϊν και της είχε προσφερθεί η ευκαιρία να συναντήσει τον διάσημο μάγο. Στο σπίτι περίμενε και μια κοπέλα που δεν γνώριζε και φαινόταν πολύ νέα. Ο Κόπερφιλντ έκανε μερικά μαγικά κόλπα. Η ίδια πίστευε ότι ο Κόπερφιλντ και ο Έπσταϊν ήταν φίλοι.

Το περιστατικό έγινε σε μία περίοδο που ο Έπσταϊν φέρεται ότι διατηρούσε επιχείρηση που στρατολογούσε γυναίκες και κορίτσια για μασάζ, αλλά κατέληγε σε σεξουαλική κακοποίηση. Δεν υπάρχει ένδειξη ότι ο Κόπερφιλντ συμμετείχε σε αυτό το σύστημα ή στην κακοποίηση από τον Έπσταϊν.

«Συζήτησε ποτέ ο Κόπερφιλντ μαζί σας την εμπλοκή του Τζέφρι με νεαρά κορίτσια;» τη ρώτησε ένας δικηγόρος, με την ίδια να απαντά: «Με ρώτησε αν γνώριζα ότι τα κορίτσια πληρώνονταν για να βρουν άλλα κορίτσια». Δεν ακούστηκαν άλλες λεπτομέρειες.

Οι δικηγόροι του Κόπερφιλντ αναφέρουν ότι η ερώτηση έγινε επειδή «είχε ακούσει μια φήμη για κορίτσια που πληρώνονταν για να φέρουν άλλα κορίτσια στην κατοικία του Έπσταϊν». Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο Κόπερφιλντ δεν θυμόταν από ποιον είχε ακούσει τη φήμη κι ότι δεν την είχε πάρει αψήφιστα ή την είχε απορρίψει εκ προοιμίου, ενώ όταν η κοπέλα δεν εξέφρασε ανησυχία, ο Κόπερφιλντ εγκατέλειψε το θέμα, καθώς δεν έβλεπε κάποιο λόγο να επικοινωνήσει με την αστυνομία ή να θέσει το ζήτημα σε άλλους.

«Ήταν ευγενικός μαζί μου»

Η Sjoberg υποστήριξε στον Guardian ότι πίστευε ότι ο Κόπερφιλντ προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβαινε με τον Έπσταϊν και δεν γνώριζε αν διατηρούσαν οποιοδήποτε είδος φιλίας μετά το δείπνο. Παράλληλα, ανέφερε ότι έμεινε σε επαφή με τον Κόπερφιλντ μετά την πρώτη συνάντηση που είχαν, στο σπίτι του Έπσταϊν, η οποίος της αγόρασε εισιτήριο για παράσταση του μάγου, λίγο καιρό μετά το δείπνο του 2004, επειδή ήξερε ότι της άρεσε η μαγεία και να παρακολουθεί τον Κόπερφιλντ.

Το εισιτήριο ήταν στην πρώτη σειρά, ο Κόπερφιλντ την κάλεσε στα παρασκήνια, την προσκάλεσε στο Μαϊάμι, όπου πήγαν για ψώνια και έφαγαν μεσημεριανό. Η ίδια λέει ότι δεν υπήρξε σεξουαλική προσέγγιση κι ότι ο μάγος ήταν πολύ ευγενικός μαζί της. Το 2004 συναντήθηκαν τρεις φορές και τον είδε πριν 11 χρόνια στο Λας Βέγκας.

Η Sjoberg είπε ότι δεν είχε νέα από τον μάγο έκτοτε, μέχρι που ο Κόπερφιλντ της τηλεφώνησε τον Μάρτιο. Ήταν η ημέρα που ο Guardian έστειλε σε εκπρόσωπο του Κόπερφιλντ ερωτήσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν.

«Ήλπιζε ότι θα έκανα μια δήλωση σχετικά με τις εμπειρίες μου μαζί του», είπε.

Ο Έπσταϊν γνώρισε στη γυναίκα όχι μόνο τον Κόπερφιλντ, αλλά και τον πρίγκιπα Άντριου, για τον οποίο ισχυρίστηκε ότι της άγγιξε το στήθος. Ο πρίγκιπας αρνήθηκε ότι έκανε κάτι τέτοιο.

David Copperfield 'was in my nightmares': the women alleging sexual misconduct


«Ο μαγικός Ντέιβιντ τηλεφώνησε»

Τα μπλοκ τηλεφωνημάτων που κατέσχεσε η αστυνομία το 2005 από το σπίτι του Έπσταϊν στη Φλόριντα προσφέρουν ενδείξεις για το με ποιους είχε επαφή πριν κατηγορηθεί ένα χρόνο αργότερα και 14 χρόνια πριν του απαγγελθούν κατηγορίες για εμπορία παιδιών για σεξουαλική εκμετάλλευση.

Πολλοί μάρτυρες αναφέρουν ότι τα μηνύματα που γράφονται στα μπλοκ, που συλλέχθηκαν από το σπίτι, αλλά και τα σκουπίδια του Έπσταϊν αντικατοπτρίζουν επακριβώς τα μηνύματα που έλαβαν τα μέλη του προσωπικού της έπαυλης.

Ο Κόπερφιλντ άφησε μηνύματα για τον Έπσταϊν 16 φορές μέσα σε τρεις μήνες, σύμφωνα με τα μπλοκ. Σε μικρότερη παρτίδα μπλοκ, από το 2002 και το 2003 δεν υπάρχει καμία καταγραφή κλήσεων από τον Κόπερφιλντ.

Το πρώτο χρονολογημένο μήνυμα προς τον Έπσταϊν έχει ημερομηνία 21 Νοεμβρίου 2004. «Είναι σημαντικό» γράφει. Ορισμένα μηνύματα υποδηλώνουν οικειότητα. Το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου ο ταχυδακτυλουργός άφησε ένα μήνυμα ότι «τηλεφώνησε για να πει ένα γεια». Δέκα ημέρες αργότερα υπάρχει κι άλλο ένα μήνυμα που γράφει το ίδιο πράγμα. Ένα άλλο μήνυμα γράφει: «Τηλεφώνησε ο μαγικός Ντέιβιντ».

Στις 9 Ιανουαρίου 2005, ο Έπσταϊν είχε ένα μήνυμα από τον Κόπερφιλντ κι άλλο ένα από τους βοηθούς του Κόπερφιλντ, που φαίνεται να κανονίζουν πότε θα παρακολουθήσει την παράσταση. «Η 28η του μηνός θα είναι η καλύτερη μέρα για να έρθει και να δει το σόου. Η παράσταση αρχίζει στις 8.30», αναφέρει. Εκείνη την περίοδο ο Κόπερφιλντ έκανε περιοδεία και το συγκεκριμένο βράδυ έδινε παράσταση στην Τάμπα.

Το επόμενο πρωί τηλεφώνησε ξανά. «Απλώς ελέγχει ότι μπορείτε να τον βρείτε στο σπίτι» αναφέρει το σημείωμα.

Πάντως ο Κόπερφιλντ δεν ήταν ο μόνος που άφηνε μηνύματα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τηλεφωνούσε τακτικά ο ατζέντης Ζαν Λικ Μπρουνέλ, που κρεμάστηκε στη φυλακή το 2022 ενώ τον ερευνούσαν για σεξουαλικά εγκλήματα. Επαφές με τον Έπσταϊν είχαν, μεταξύ άλλων, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Τις εβδομάδες πριν το σόου της 28ης Οκτωβρίου, όπως αναφέρουν τα μπλοκ, ο Κόπερφιλντ άφησε περισσότερα μηνύματα. «Έχει κάποιες πληροφορίες», λέει ένα από αυτά. «Είναι το τζακ ποτ», γράφει ένα άλλο έξι ημέρες πριν το σόου. Σε ένα άλλο ο Κόπερφιλντ ζήτησε από τον Έπσταϊν να του τηλεφωνήσει, ενώ σε ένα άλλο του λέει ότι μπορεί να τον βρει στο σπίτι του.

Μαζί με την άρνηση ότι ο Κόπερφιλντ άφησε πολλαπλά μηνύματα για τον Έπσταϊν, οι δικηγόροι του μάγου δήλωσαν ότι «ποτέ» δεν τηλεφώνησε προσωπικά στον Έπσταϊν, ενώ αρνήθηκαν να σχολιάσουν ότι ο απευθείας αριθμός του Κόπερφιλντ υπάρχει στα μηνύματα, προσθέτοντας ότι ήταν «γνωστοί, το πολύ», που συναντήθηκαν μόνο σε «λίγες» περιπτώσεις. Ο Κόπερφιλντ, ανέφεραν, βρέθηκε στην έπαυλη της Φλόριντα μία φορά για περίπου 15 λεπτά και επισκέφθηκε το σπίτι στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, ο οικονόμος του Έπσταϊν στην έπαυλη μεταξύ Σεπτεμβρίου 204 και Φεβρουαρίου ή Μαρτίου 2005 Αλφρέντο Ροντρίγκεζ κατέθεσε ότι ο Κόπερφιλντ ήταν στο σπίτι «ίσως δύο ή τρεις φορές», ότν ήταν παρών. Όπως είπε, ο μάγος «ήρθε σπίτι, έκανε κόλπα» και έφυγε. Οι δικηγόροι του μάγου λένε ότι ο Ροντρίγκεζ, που πέθανε το 2015, ήταν πλήρως αναξιόπιστος, υπενθυμίζονοντας ότι καταδικάστηκε το 2012 για παρακώλυση της διαδικασίας.

«Ήταν φίλοι»

Πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Έπσταϊν, δήλωσαν ότι πίστευαν ότι οι δύο άνδρες ήταν φίλοι. Ο Guardian δεν έχει καμία απόδειξη ότι ο Κόπερφιλντ και ο Έπσταϊν είχαν επαφή μετά το 2005.

Στη βιντεοσκοπημένη κατάθεση του Έπσταϊν, τον Μάρτιο του 2012, ο Έπσταϊν ρωτήθηκε αν είχε κοινωνικές σχέσεις με τον Κόπερφιλντ και είπε ότι τον γνωρίζει. Οι δικηγόροι του μάγου λένε ότι οποιοσδήποτε υπαινιγμός ότι ήταν φίλος με τον Έπσταϊν είναι ψευδής και λανθασμένος.

Ο Μπραντ Έντουαρτνς δικηγόρος που κάποτε εκπροσώπησε τον Sjoberg και πολλά άλλα θύματα του Έπσταϊν, δήλωσε στο βιβλίο του, Relentless Pursuit, ότι ο Κόπερφιλντ ήταν «ξεκάθαρα στενός φίλος» του Έπσταϊν, σύμφωνα με ανώνυμους μάρτυρες που είχε πάρει συνέντευξη. Σε νομική του κατάθεση το 2011, ο ίδιος υποστήριξε ότι ο Κόπερφιλντ είχε ανάρμοστη αλληλεπίδραση με ένα θύμα του Έπσταϊν χωρίς να δώσει λεπτομέρειες και χωρίς να τεκμηριώσει τον σχολιασμό.

David Copperfield allegedly performed for Jeffrey Epstein, several victims in 2016


Ο Έπσταϊν έκανε δώρο στα θύματά του εισιτήρια του Κόπερφιλντ

Τα δημόσια αρχεία δείχνουν ότι ένα θύμα του Έπσταϊν, το οποίο δήλωσε ότι ήταν έφηβη την εποχή της κακοποίησής της, είπε στους ντετέκτιβ στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας του 2005 ότι τα εισιτήρια του Κόπερφιλντ ήταν μεταξύ των δώρων που της έκανε ο Έπσταϊν την περίοδο που την κακοποιούσε σεξουαλικά στις αρχές και τα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Η Jane Doe 15, που είναι ένα από τα πάνω από 100 θύματα του Έπσταϊν που κατέληξαν σε διακανονισμό με την περιουσία του το 2021, ήταν 15 ετών όταν κακοποιήθηκε. Η ίδια, περιέγραψε στον Guardian πώς μεταφέρθηκε από το Μίσιγκαν στο Λας Βέγκας για να συναντήσει τον αυτόχειρα παιδόφιλο.

Στο αεροδρόμιο την παρέλαβε κάποιος που εργαζόταν για τον Έπσταϊν και την πήγε στην «αποθήκη» του Κόπερφιλντ, όπου βρήκε και άλλες νεαρές γυναίκες, που της φάνηκε ότι είχαν δει την παράσταση. Ωστόσο, όταν έφτασε είχε χρόνο μόνο να καθίσει με τον μάγο και να δει τα αντικείμενα που κρατούσε, κάτι που την εντυπωσίαζε, δεδομένου του ότι ήταν παιδί, ενώ έβγαλε και φωτογραφία Polaroid.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του Κόπερφιλντ, πράγματι, είχε επιτραπεί ξενάγηση στον Έπσταϊν και τους καλεσμένους του, αλλά υποστήριξαν ότι η ξενάγηση έγινε στο μουσείο του κι ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Έπσταϊν συνοδεύονταν από δέκα μέλη του προσωπικού. Η συνάντηση, προσθέτουν, έγινε πριν αποκαλυφθούν τα εγκλήματα του Έπσταϊν και ο Κόπερφιλντ δεν είδε, ούτε υποψιάστηκε κάτι ανάρμοστο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

16 Women Accuse Magician David Copperfield of Grooming, Sexual Assault


Η συνάντηση με τον Κόπερφιλντ «με έκανε να αισθανθώ ασφαλής»

Η Jane Doe 15 δήλωσε ότι εντυπωσιάστηκε από τον Κόπερφιλντ. Μετά τη συνάντηση και μαζί με άλλες νεαρές γυναίκες μεταφέρθηκαν με το ιδιωτικό αεροπλάνο του Έπσταϊν στο ράντσο του στο Νέο Μεξικό. Λίγες ημέρες αργότερα, κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα «άγριας, παρατεταμένης σεξουαλικής κακοποίησης» από τον Έπσταϊν, όπως αναφέρεται στην αγωγή που κατέθεσε εναντίον της περιουσίας του Έπσταϊν το 2019.

Η συνάντηση με τον Κόπερφιλντ «με έκανε να αισθανθώ ασφαλής», είπε. Η Jane Doe 15 δεν ισχυρίστηκε ότι ο Κόπερφιλντ έκανε κάτι ανάρμοστο μαζί της.

«Κατά την εμπειρία μου με τον Έπσταϊν, έκανε βιτρίνα ή επιδείκνυε αυτούς τους συνδέσμους διασημοτήτων, ένας από αυτούς ήταν ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ», είπε. «Όταν αισθανόταν ότι μπορεί να γινόσουν νευρική, έφερνε στο προσκήνιο μια σχέση με μια διασημότητα».Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κασσελάκης χαϊδεύει σκυλάκι, κάνει χειραψία, σκουπίζεται και... ξαναβρίζει το Πρώτο Θέμα - Νέα ανάρτηση στα social media

«Τον σκότωσα γιατί βίασε τη σύντροφό μου» - Προφυλακίστηκε ο 51χρονος για την εν ψυχρώ δολοφονία στη Σταυρούπολη


Δύο αδέρφια από το ΜΙΤ «έσπασαν τον κώδικα» του Ethereum και έκλεψαν crypto $25 εκατ. μέσα σε δευτερόλεπτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης