Παιχνίδια του μυαλού με φωτογραφίες

Παιχνίδια του μυαλού με φωτογραφίες

Ο φωτογράφος Πέτρος Σοφικίτης παρουσιάζει την ατομική έκθεσή του με τίτλο Hinterland στην Kontaki Design gallery στο Κολωνάκι

Παιχνίδια του μυαλού με φωτογραφίες
Ο φωτογράφος Πέτρος Σοφικίτης παρουσιάζει την ατομική έκθεσή του Hinterland στην Kontaki Design gallery ( Μουρούζη 10,Κολωνάκι) από την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017.  

Ο φωτογράφος - απόφοιτος του Napier University- επιστρέφει στην Ελλάδα το 2008 και αρχίζει την επαγγελματική του πορεία πλάι στον πάτερα του και καταξιωμένο φωτογράφο Δημήτρη Σοφικίτη. 

Κλείσιμο






Το 2011 ιδρύει, μαζί με τον αδελφό του Κωνσταντίνο, μία εταιρεία η οποία προσφέρει φωτογραφικές υπηρεσίες με κυρίαρχο άξονα την ταξιδιωτική φωτογραφία και τη φωτογραφία γάμου.

Έχει διακριθεί σε φημισμένους διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων και ο SWPP Competition από τον οποίο έχει λάβει τον τίτλο του «Contemporary Portrait Photographer of the Year», το 2011. 

Μέλος της νεοσύστατης φιλανθρωπικής οργάνωσης Axion Hellas, ο Πέτρος ταξιδεύει στην άγονη γραμμή της Ελλάδας και απαθανατίζει «τον πόνο, τη χαρά, τον μόχθο και την ανακούφιση όλων όσοι με πάθος αγωνίζονται για την επιβίωση, για μία καλύτερη ζωή». 







Σε ένα ενημερωτικό σημείωμα για την έκθεση διαβάζουμε: «Τι χρώμα έχει η απομόνωση; Πώς καθρεφτίζονται στα πρόσωπα οι λάθος διαδρομές; Πόσο λεπτή είναι η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο τέλος και στην αρχή; 

Πέντε ιδιόμορφοι χαρακτήρες, με διαφορετικά βιώματα και θεωρήσεις για τη ζωή, εντοπίζονται εξαντλημένοι και σκυθρωποί στην Hinterland, σε μία γη όπου όλα τελειώνουν και όλα αρχίζουν, έχοντας ένα κοινό χαρακτηριστικό: την αποδοχή της ψυχικής τους κατάρρευσης». 

Ο Πέτρος Σοφικίτης έχοντας ως σκηνικό πέντε σημεία της Ελλάδας -ιδανικά να προσφέρουν συναισθηματική φόρτιση- τοποθετεί πέντε διαφορετικούς χαρακτήρες στο «στόχαστρο» και τους ψυχαναλύει φωτογραφικά. 







Με άλλα λόγια, η Hinterland του φωτογράφου είναι ένα παιχνίδι του μυαλού: «Ένας λαβύρινθος που εγκλωβίζει τις σκέψεις και τις βυθίζει στο σκοτάδι. Η απομόνωση, ωστόσο, την οποία οι ήρωες βιώνουν μέσα της, ουσιαστικά δεν υπάρχει. Είναι μία αυταπάτη. Και η συνειδητοποίησή της, τους οδηγεί στην αναγέννηση. Γιατί πάντα υπάρχει μία αχτίδα φωτός που σε καλεί να βγεις έξω από τη σκοτεινή ζώνη σου. Πάντα υπάρχει η ελπίδα». 

Η πρώτη παρουσίαση της έκθεσης έγινε τον περασμένο Μάιο στη Νέα Υόρκη. 

Website | Facebook | Instagram
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης