Τα κολάζ του Καρόλου Κουν

Τα κολάζ του Καρόλου Κουν

Μικρά διαμαντάκια –όπως τα αντίγραφα των τριών κολάζ που ο ίδιος ο Κάρολος Κουν έφτιαξε τη δεκαετία του 1960- θα βρουν όσοι επισκεφθούν το περίπτερο του Θεάτρου Τέχνης στο 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου

Μικρά διαμαντάκια, δίχως καμία υπερβολή, θα βρουν οι θεατρόφιλοι και οι κάθε είδους συλλέκτες στο περίπτερο του Θεάτρου Τέχνης στο 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου. Ένα από τα σημαντικότερα προς πώληση αντικείμενα είναι και τα αντίγραφα των τριών κολάζ που ο ίδιος ο Κάρολος Κουν έφτιαξε τη δεκαετία του 1960, με φωτογραφίες από τις μέχρι τότε παραστάσεις του. Τα πρωτότυπα βρίσκονται στο γραφείο του στο Υπόγειο.

Στο περίπτερο, φιλοξενούνται προγράμματα και αφίσες από το αρχείο του θεάτρου, πολλά από τα οποία διατίθενται για πρώτη φορά προς πώληση στο κοινό. Είναι οι αρχικές εκδόσεις, δεν είναι ανατυπώσεις, που σημαίνει ότι όταν οι ποσότητες τελειώσουν δεν θα ξαναβγούν άλλα.

Οι τιμές των προγραμμάτων ξεκινούν από 2 ευρώ (τα πιο πρόσφατα) και φτάνουν τα 15 ευρώ (Μισός αιώνας Αριστοφάνης, 2004-πολυσέλιδο βιβλίο με όλες τις παραστάσεις Αριστοφάνη του Θεάτρου Τέχνης). Τα πιο παλιά προγράμματα είναι της δεκαετίας του 1970, ενώ υπάρχουν και 3 διαφορετικές εκδόσεις των Ορνίθων (1987, 1997 και 2008- έκδοση για την παράσταση των Ορνίθων στο Πεκίνο, που δεν έχει κυκλοφορεί ποτέ στην Ελλάδα και είναι σε τρεις γλώσσες ελληνικά, αγγλικά και κινέζικα). Ακόμα, σε αρκετά προγράμματα υπάρχει το κείμενο των έργων πχ η Γέρμα (1992) σε μετάφραση της Τζένης Μαστοράκη, που δεν κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία, το ίδιο και ο Πλούτος (2001), Άλκηστις (1996) και ο Μέγας Βασιλέας (2004), ενώ στο πρόγραμμα του «Καημού» περιλαμβάνεται το ομότιτλο ποίημα του Καρόλου Κουν.

Οι αφίσες, με τιμές που κυμαίνονται από 2 έως 15 ευρώ, είναι φιλοτεχνημένες από σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι: Κυριάκος Κατζουράκης (Άλκηστις, Νεφέλες), Νίκος Αλεξίου (Μήδεια), Σοφία Ζαραμπούκα (Ειρήνη). Επίσης, διατίθενται τα σκίτσα που ο ίδιος ο Κουν είχε κάνει για την παράσταση του Πλούτου στο Κολέγιο Αθηνών (1936) και η επετειακή αφίσα που σχεδίασε ο Κυριάκος Κατζουράκης για τον Κάρολο Κουν. 

Τέλος, ένα από τα πιο δημοφιλή αντικείμενα είναι η συλλεκτική πάνινη τσάντα του Θεάτρου Τέχνης με το ιστορικό λογότυπο, που πωλείται στην τιμή των 6 ευρώ.
ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες