Τον …Flaro σου

Τον …Flaro σου

Ο οικοζυθοποιός με καταγωγή από την Σίφνο που έκανε το όνειρο του πραγματικότητα φέτος το καλοκαίρι

O Οθων Θεοφάνους κατάγεται από το νησί της Σίφνου, ένα νησί όπου ο φλάρος είναι σήμα κατατεθέν. Για τους αμύητους στη παράδοση του κυκλαδίτικου νησιού ο φλάρος είναι εκείνο το ιδιόμορφο και πρωτότυπο κεραμικό με τα τέσσερα στόμια – το καπάκι της άλλοτε απαραίτητης σε κάθε σπίτι καμινάδας. Τώρα πια, το κεραμικό έχει μόνο διακοσμητικό χαρακτήρα στις σκεπές. Το γιατί το κεραμικό αυτό ονομάστηκε φλάρος είναι μια παλιά, πολύ παλιά ιστορία…

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Οθωνας – λίγο πάνω από τα 35 χρόνια- με την σιφνέϊκή καταγωγή είναι ένας έμπειρος οικοζυθοποιός δηλαδή ένας ερασιτέχνης για πολλά χρόνια εραστής της χειροποίητης οικιακής ζυθοποίησης. Με άλλα λόγια, «έβραζε» μπύρα σπίτι του για εκείνον και για τους φίλους του, μια δραστηριότητα που έχει πίσω της γύρω στα 10 χρόνια. Μάλιστα, ο Οθωνας είναι και ένας βραβευμένος οικοζυθοποιός ( με διάκριση σε ένα διαγωνισμό με οργανωτή την Septem). Ο ίδιος επιμένει να δηλώνει: «Hμουν, είμαι και θα είμαι ένας οικοζυθοποιός που έκανε το όνειρο του πραγματικότητα». 



Το 2017 ο Οθωνας που σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία αλλά τον κέρδισε η ενασχόληση με το στοίχημα ( υπάλληλος εδώ και πολλά χρόνια σε μια εταιρεία στοιχημάτων) επέλεξε να κάνει το επόμενο βήμα. Να φτιάξει μια μπύρα και να την διαθέσει στην αγορά. Στην ουσία, μια ετικέτα με δική του συνταγή. Η ετικέτα πάνω στο γυάλινο μπουκάλι γράφει Flaros. 

Ο Οθωνας πρέπει από εραστής της καλής μπύρας είναι και ένας τίμιος επαγγελματίας. H Flaros δεν είναι μια σιφνέϊκη μπύρα με την έννοια ότι ο τόπος παρασκευής της βρίσκεται στο νησί. Για την Flaros όπως και για τον δημιουργό της η Σίφνος είναι το σταθερό σημείο αναφοράς. Ο ίδιος, πάντως, δεν κρύβει πως θα ήθελε κάποια στιγμή στο μέλλον να έχει το δικό του μικρό ζυθοποιείο στο νησί. Σήμερα, η Flaros, όπως επισημαίνει ο Οθωνας, είναι «αποτέλεσμα νομαδικής ζυθοποίησης» και εξηγεί: «nomad brewing είναι η δυνατότητα να βράσεις την συνταγή σου σε ένα ζυθοποιείο χωρίς να σου ανήκει αυτό. στην ουσία "ενοικιάζεις" την ημέρα εκείνη τον χώρο για να φτιάξεις σε επαγγελματικές προδιαγραφές τη μπίρα σου».

Η μπύρα του – η Flaros- είναι μια «Session Ale με τροπικά αρώματα και εξωτικές γεύσεις. ευκολόπιοτη και ξεδιψαστική». Η μπύρα βρήκε ανταπόκριση από το κοινό και ο Οθωνας εκτιμά ότι αυτή η ανταπόκριση έχει να κάνει με δύο λέξεις που συνθέτουν το εγχείρημα της Flaros: «Αγάπη και μεράκι». 

Τέλος, ο Οθωνας μας είπε και το νέο: «σε ένα μήνα βγαίνει στην αγορά και δεύτερη ετικέτα». Το αδελφάκι της πρώτης Flaros – με την οικογένεια της να μεγαλώνει.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Ioannis Keklikoglou

Μου θύμισε την γεύση μιας μπύρας, αποτέλεσμα δουλειάς φοιτητών μεταπτυχιακού με θέμα την μπυρα στο Τμήμα Οινολογίας του ΤΕΙ Αθήνας. Θεωρώ ότι το μεράκι και η ψυχή που έβαλε ο παραγωγός της ΦΛΑΡΟΣ φαίνεται στο αποτέλεσμα. Εξαιρετικό προϊόν μια άλλης εξαιρετικής γεύσης και εμπειρίας. Συγχαρητήρια στον δημιουργό και καλή επιτυχία σε μια δύσκολη εποχή. Η άριστη ποιότητά της είναι ίσως το καθοριστικό στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει να επικρατήσει.

beer drinker

pame gera kai dunata!!!!!!!!!!Slinte!!!!

@

χικ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες