Τον …Flaro σου

Τον …Flaro σου

Ο οικοζυθοποιός με καταγωγή από την Σίφνο που έκανε το όνειρο του πραγματικότητα φέτος το καλοκαίρι

Τον …Flaro σου
O Οθων Θεοφάνους κατάγεται από το νησί της Σίφνου, ένα νησί όπου ο φλάρος είναι σήμα κατατεθέν. Για τους αμύητους στη παράδοση του κυκλαδίτικου νησιού ο φλάρος είναι εκείνο το ιδιόμορφο και πρωτότυπο κεραμικό με τα τέσσερα στόμια – το καπάκι της άλλοτε απαραίτητης σε κάθε σπίτι καμινάδας. Τώρα πια, το κεραμικό έχει μόνο διακοσμητικό χαρακτήρα στις σκεπές. Το γιατί το κεραμικό αυτό ονομάστηκε φλάρος είναι μια παλιά, πολύ παλιά ιστορία…

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Οθωνας – λίγο πάνω από τα 35 χρόνια- με την σιφνέϊκή καταγωγή είναι ένας έμπειρος οικοζυθοποιός δηλαδή ένας ερασιτέχνης για πολλά χρόνια εραστής της χειροποίητης οικιακής ζυθοποίησης. Με άλλα λόγια, «έβραζε» μπύρα σπίτι του για εκείνον και για τους φίλους του, μια δραστηριότητα που έχει πίσω της γύρω στα 10 χρόνια. Μάλιστα, ο Οθωνας είναι και ένας βραβευμένος οικοζυθοποιός ( με διάκριση σε ένα διαγωνισμό με οργανωτή την Septem). Ο ίδιος επιμένει να δηλώνει: «Hμουν, είμαι και θα είμαι ένας οικοζυθοποιός που έκανε το όνειρο του πραγματικότητα». 

Κλείσιμο


Το 2017 ο Οθωνας που σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία αλλά τον κέρδισε η ενασχόληση με το στοίχημα ( υπάλληλος εδώ και πολλά χρόνια σε μια εταιρεία στοιχημάτων) επέλεξε να κάνει το επόμενο βήμα. Να φτιάξει μια μπύρα και να την διαθέσει στην αγορά. Στην ουσία, μια ετικέτα με δική του συνταγή. Η ετικέτα πάνω στο γυάλινο μπουκάλι γράφει Flaros. 

Ο Οθωνας πρέπει από εραστής της καλής μπύρας είναι και ένας τίμιος επαγγελματίας. H Flaros δεν είναι μια σιφνέϊκη μπύρα με την έννοια ότι ο τόπος παρασκευής της βρίσκεται στο νησί. Για την Flaros όπως και για τον δημιουργό της η Σίφνος είναι το σταθερό σημείο αναφοράς. Ο ίδιος, πάντως, δεν κρύβει πως θα ήθελε κάποια στιγμή στο μέλλον να έχει το δικό του μικρό ζυθοποιείο στο νησί. Σήμερα, η Flaros, όπως επισημαίνει ο Οθωνας, είναι «αποτέλεσμα νομαδικής ζυθοποίησης» και εξηγεί: «nomad brewing είναι η δυνατότητα να βράσεις την συνταγή σου σε ένα ζυθοποιείο χωρίς να σου ανήκει αυτό. στην ουσία "ενοικιάζεις" την ημέρα εκείνη τον χώρο για να φτιάξεις σε επαγγελματικές προδιαγραφές τη μπίρα σου».

Η μπύρα του – η Flaros- είναι μια «Session Ale με τροπικά αρώματα και εξωτικές γεύσεις. ευκολόπιοτη και ξεδιψαστική». Η μπύρα βρήκε ανταπόκριση από το κοινό και ο Οθωνας εκτιμά ότι αυτή η ανταπόκριση έχει να κάνει με δύο λέξεις που συνθέτουν το εγχείρημα της Flaros: «Αγάπη και μεράκι». 

Τέλος, ο Οθωνας μας είπε και το νέο: «σε ένα μήνα βγαίνει στην αγορά και δεύτερη ετικέτα». Το αδελφάκι της πρώτης Flaros – με την οικογένεια της να μεγαλώνει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης