Η Ζωζώ κάνει comeback

Η Ζωζώ κάνει comeback

Η «Βασίλισσα της Νύχτας» επιστρέφει δυναμικά, με μουσική παράσταση γύρω από τη ζωή της και εμφανίση στη μεγάλη οθόνη

Η Ζωζώ κάνει comeback
Ολική επαναφορά για τη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την έναρξη του 2016. Η αειθαλής «Βασίλισσα της Νύχτας» επιστρέφει τόσο στη σκηνή με τη μουσική παράσταση γύρω από τη ζωή της στην Αθηναΐδα, με τίτλο «Μια ζωή… Ζωζώ», όσο και στη μεγάλη οθόνη με μία μικρή, αλλά χαρακτηριστική εμφάνιση στη νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη «Νοτιάς», που κάνει πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες.



Κλείσιμο
«Σου βάζει λόγια ο νοτιάς, Σταύρο μου;», λέει ως άλλη καφετζού-μέντιουμ του ’60 στον νεαρό ήρωα της ταινίας και νομίζεις ότι θα σε υπνωτίσει με το βλέμμα της. Η συμμετοχή της στη νέα ταινία του δημιουργού της «Πολίτικης Κουζίνας» περιορίζεται σε δύο μόνο σκηνές, οι οποίες όμως είναι καθοριστικές για την εξέλιξη της πλοκής. Είναι η δεύτερη κινηματογραφική εμφάνιση της Σαπουντζάκη μέσα στην τελευταία πενταετία, μετά και τη συμμετοχή της στην ταινία του Όμηρου Ευστρατιάδη «Πόντιοι Next Generation» το 2011. Μέχρι τότε είχε να εμφανιστεί στη μεγάλη οθόνη 27 χρόνια.



Ούτως ή άλλως η Ζωζώ δεν έκανε και πολύ σινεμά στην καριέρα της. Ο φυσικός της χώρος ήταν η σκηνή και η πίστα. Από τον κινηματογράφο ήταν μάλλον περαστική παίζοντας σε κάτι περισσότερο από μια ντουζίνα ταινίες – την εποχή που οι άλλοι λαμπεροί πρωταγωνιστές τις μετρούσαν σε εκατοντάδες! Η Ζωζώ εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη σαν τραγουδίστρια στην ταινία «Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται» του 1953.

Είναι η εποχή, που ήδη έχει αρχίσει να χτίζει τον μύθο της στην ελληνική επιθεώρηση ως το αντίπαλο δέος της Μάγιας Μελάγια. Η Ζωζώ βέβαια του 1953, που στην ταινία ερωτοτροπεί με ένα τηλέφωνο, απέχει παρασάγγας από τη Ζωζώ που λίγα χρόνια μετά αποθεώθηκε στις πίστες, αφού ούτε το χαρακτηριστικό ίσιο, μακρύ μαύρο μαλλί της έχει, ούτε τη slim σιλουέτα της. Παραμένει ωστόσο το ίδιο σέξι, ενώ το πόδι ξεπρόβαλε από τότε προκλητικά από το σκίσιμο στο φόρεμά της.



Μερικές από τις μετέπειτα κινηματογραφικές εμφανίσεις της, που έχουμε να θυμόμαστε, είναι στον «Ξυπόλυτο Πρίγκιψ» το 1966, στον «Ψεύτη» του 1968 και στο «Θύμα» του 1969 πάντα στο πλάι του Κώστα Βουτσά. Είναι ήδη Βασίλισσα της Νύχτας, οι άνδρες την αποθεώνουν προσφέροντας της από λουλούδια και κοσμήματα μέχρι αυτοκίνητα και… βίλες, συναναστρέφεται μερικούς από τους πιο ισχυρούς άνδρες του κόσμου, όπως ο Ωνάσης, και γενικά γύρω από το όνομά της γίνεται… συζήτηση!



Γι’ αυτή τη θριαμβευτική της πορεία άλλωστε μιλάει και από σκηνής στο one woman show «Μια ζωή… Ζωζώ», που παρουσιάζεται στην Αθηναΐδα σε κείμενα και σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλισσόβα. Μια ζωή που τα είχε όλα. Λάμψη, επιτυχία, πλούτη, έρωτες… Ή μάλλον περισσότερο καψούρα από τους άλλους, γιατί η ίδια ήταν πιο ολιγαρκής στον τομέα αυτόν απ’ όσο θέλουν να την εμφανίζουν. Όπως έχει πει η ίδια σε συνέντευξή της: «Είμαι δειλό άτομο. Μόνο στη σκηνή δεν καταλαβαίνω τίποτα. Εκεί δεν με πιάνεις!».



Έτσι είναι. Αν έχεις δει τη Ζωζώ πάνω και κάτω από τη σκηνή νομίζεις ότι πρόκειται για άλλον άνθρωπο. Είναι η μοναδική περίπτωση που η ηλικία δεν παίζει πραγματικά καμία σημασία, αφού στη σκηνή είναι σαν ο χρόνος να εξαϋλώνεται. Τι σημασία έχει αν είναι 70, 80 ή 90, όταν στη σκηνή βλέπεις ένα πλάσμα με ενέργεια 30άρας; Γι’ αυτό άλλωστε και τον πιο πετυχημένο στίχο για την ίδια της τον έχει γράψει ο Σταμάτης Κραουνάκης: «Γράφτε Ζωζώ κι εφόσον ζω άλλα δεν επιτρέπω…».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης