Οι θάνατοι του πέμπτου κύκλου του “Game of Thrones” που δεν συνέβησαν στα βιβλία

Οι θάνατοι του πέμπτου κύκλου του “Game of Thrones” που δεν συνέβησαν στα βιβλία

Προσοχή! Ακολουθούν spoilers για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο της σειράς

Οι θάνατοι του πέμπτου κύκλου του “Game of Thrones” που δεν συνέβησαν στα βιβλία
Πριν ξεκινήσει ο πέμπτος κύκλος του “Game of thrones”, ο συγγραφέας των βιβλίων στα οποία στηρίζεται η σειρά, Τζορτζ Μάρτιν
, είπε το εξής: «Θα πεθάνουν ήρωες που δεν πεθαίνουν στα βιβλία, επομένως θα δυσαρεστηθούν ακόμα και οι αναγνώστες των βιβλίων. Να είστε όλοι σε επιφυλακή. Ο Ντέιβιντ και ο Ντ.Μπ. [σσ. αναφορά στους παραγωγούς της σειράς Ντέιβιντ Μπένιοφ
Κλείσιμο
και Ντ.Μπ. Γουάις
] είναι πολύ πιο αιμοβόροι από εμένα». Εκ των υστέρων μπορούμε να πούμε ότι είχε απόλυτο δίκιο. Αν και είναι δύσκολο να ανταγωνιστείς τον Μάρτιν σε θανάτους ηρώων, οι παραγωγοί κατάφεραν να το κάνουν. Δυστυχώς, όμως, η εξόντωση βασικών παικτών κινδυνεύει να αλλοιώσει την ιστορία του Αμερικανού συγγραφέα. Τώρα που τελείωσε και ο πέμπτος κύκλος, σας παρουσιάζουμε τη λίστα με τους ήρωες, οι οποίοι αν και πέθαναν στη σειρά, εξακολουθούν να ζουν -προς το παρόν τουλάχιστον, μια και εκκρεμεί η κυκλοφορία άλλων δύο βιβλίων για να ολοκληρωθεί η επταλογία- στο σύμπαν του «Τραγουδιού της φωτιάς και του πάγου».

Μανς Ρέιντερ



Σειρά: Το λουτρό αίματος ξεκίνησε με το «καλημέρα». Ο Βασιλιάς πέρα από το Τείχος, αν και αιχμάλωτος του Στάννις Μπαράθηον αρνείται να γονατίσει μπροστά στον τελευταίο και να θέσει τον στρατό των Αγρίων στην υπηρεσία του, προκειμένου να ανακαταλάβει το Γουίντερφελ. Και ο Στάννις εκπληρώνει την απειλή του. Ανεβάζει τον Μανς Ρέιντερ πάνω σε μία στοίβα ξύλα και ανάβει φωτιά για να τον κάψει. Σε μία πράξη ελέους, ο Τζον Σνόου σκοτώνει τον Μανς προτού γίνει παρανάλωμα του πυρός.

Βιβλίο: Ο Μανς Ρέιντερ ζει και βασιλεύει! Ο Στάννις είχε σκοπό να τον κάψει, αλλά ο λόγος δεν ήταν ότι δεν γονάτισε μπροστά του, αλλά ότι εγκατέλειψε τη Νυχτερινή Φρουρά - και οι λιποτάκτες τιμωρούνται με θάνατο, όπως θα θυμάστε ήδη από το πρώτο επεισόδιο του “Got”. Ωστόσο, η εκτέλεση δεν πήγε ακριβώς όπως θα περίμενε κανείς. Χάρη σε ένα τέχνασμα της Μελισάντρα, ο Άρχοντας των Οστών (ο οποίος πεθαίνει στη σειρά από τον Τόρμουντ) αποκτά τη μορφή του Μανς και είναι τελικά αυτός που εκτελείται στη θέση του, ενώ ο Μανς αναλαμβάνει να πάει σε μία μυστική αποστολή για να σώσει την αδελφή του Τζον Σνόου από τα νύχια του Ράμσεϊ.

Μπάρισταν Σέλμι



Σειρά: Η δεύτερη μεγάλη απώλεια για το “Got”. Ενώ στη Μηρήν επικρατεί μπάχαλο εξαιτίας της «αντάρτικης» τακτικής των Υιών της Άρπυιας, ο Γριζοσκώληκας και μία ομάδα Άσπιλων πέφτουν σε ενέδρα στα στενά της πόλης. Εκεί θα κάνει μία ηρωική είσοδο ένα από τα καλύτερα σπαθιά του Γουέστερος, ο Σερ Μπάρισταν και με τη δεινή του ικανότητα θα σκοτώσει πολλούς από τους Υιούς. Τελικά όμως ο ίδιος δεν θα τη βγάλει καθαρή, μια και οι αριθμοί είναι εναντίον του.

Βιβλίο: Ο Μπάρισταν χαίρει άκρας υγείας και μάλιστα παίρνει προαγωγή, από Διοικητής της Βασιλικής Φρουράς σε Χέρι της Βασίλισσας. Αποτελεί, μάλιστα, τον μοναδικό συνδετικό κρίκο μεταξύ της Νταινέρυς και του Γουέστερος, από τη στιγμή που η τελευταία εξόρισε τον Τζόρα Μόρμοντ. Στη σειρά, οι παραγωγοί έσπευσαν να καλύψουν αυτό το κενό με την πρώιμη άφιξη του Τύριον στην αυλή της βασίλισσας.

Κάρσι



Σειρά: Η Κάρσι είναι μία από τους πολέμαρχους των Αγρίων που έχουν κατασκηνώσει στο Χάρντχοουμ και μία από τους Άγριους που συμφωνούν να ακολουθήσουν τον Τζον Σνόου νότια του Τείχους για να γλιτώσουν από τους άλλους. Αφού, όμως, βάζει τα παιδιά της σε μία βάρκα, ξεκινά η επίθεση των Άλλων στο οχυρό και η ίδια πέφτει σε αυτή την άνιση μάχη.

Βιβλίο: Η Κάρσι δεν πεθαίνει γιατί πολύ απλά δεν υπήρξε ποτέ. Πρόκειται για ένα τέχνασμα των παραγωγών, προκειμένου να διηγηθούν καλύτερα την ιστορία των Αγρίων και το τι έγινε στο Χάρντχόουμ - στο οποίο δεν πήγε ποτέ ο Τζον Σνόου. Ο στόχος των δημιουργών της σειράς επετεύχθη και τελικά είδαμε ένα από τα πιο επικά επεισόδια της σειράς.

Σιρήν Μπαράθηον



Σειρά: Το χιόνι έκανε «μανίκι» την προέλασή σου προς το Γουίντερφελ; Πιάστηκες στον ύπνο και μία ομάδα 20 ατόμων υπό τον πιο αντιπαθή χαρακτήρα της σειράς μετά τον Τζόφρεϊ και πριν τον Όλι σου κατέστρεψε προμήθειες και εξοπλισμό; Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο; Η κόρη σου! Ο Στάννις Μπαράθηον παραδίδει το γλυκύτατο μοναχοπαίδι του στη Μελισάντρα, η οποία θα το θυσιάσει στην πυρά μπας και ο Μόνος Αληθινός Βασιλιάς δει μία άσπρη μέρα. Μάντεψε: δεν είδε.

Βιβλίο: Πρόκειται για μία απαράδεκτη απόκλιση από τα βιβλία, η οποία δεν αλλάζει απλά τη ροή της εξιστόρησης, αλλά αλλοιώνει και τον χαρακτήρα ενός από τους μεγαλύτερους «παίκτες». Για να τα μπαλώσουν, μάλιστα, οι παραγωγοί προέβησαν σε ένα ακόμα unfair, υπονοώντας ότι ο Μάρτιν έχει σκοπό να κάψει τη Σιρήν στο επόμενο βιβλίο του, “Winds of Winter”, κάνοντας spoiler στους βιβλιόφιλους! Για τα πρακτικά, ο Στάννις, σύμφωνα με τον Τζον Σνόου των βιβλίων, μπορεί να είναι σκληρός και ανελέητος, αλλά δεν θα σκότωνε ένα παιδί. Πόσο μάλλον το δικό του. Εξάλλου, η Σιρήν δεν ακολουθεί τον πατέρα της στην εκστρατεία: παραμένει στη θαλπωρή (λέμε τώρα…) του Μαύρου Κάστρου, μαζί με τη μητέρα της και τη Μελισάντρα.

Σελύζ Μπαράθηον



Σειρά: Η σύζυγος του Στάννις, η οποία είναι ακόμη πιο θρησκόπληκτη από τον ίδιο, δεν μπορεί να αντέξει τον χαμό της κόρης της και κρεμιέται από ένα δέντρο. Ναι, μας πείσατε τώρα!

Βιβλίο: Αφού δεν πεθαίνει η Σιρήν, δεν έχει νόημα να πεθάνει ούτε η μητέρα της.

Στάνις Μπαράθηον



Σειρά: Έχασε την κόρη του. Έχασε τη γυναίκα του. Έχασε τον μισό στρατό του. Έχασε τη μάχη από τους Μπόλτον. Και τελικά έχασε τη ζωή του, στα χέρια της Μπριέν - η ποινή της αδελφοκτονίας. Με λίγα λόγια, μέσα σε έναν κύκλο ξεκληρίστηκε μία ολόκληρη οικογένεια.

Βιβλίο: Περιττό να πούμε ότι τόσο η ιστορία, όσο και ο χαρακτήρας του Στάννις παρουσιάζονται εντελώς διαφορετικά. Ο Στάννις προσεγγίζει τους ευγενείς του Βορρά και καταφέρνει να πείσει ορισμένους από αυτούς να ενταχθούν στον στρατό του. Το χιόνι διακόπτει τη δύσκολη πορεία του προς το Γουίντερφελ και κάπου εκεί σταματά η αφήγηση. Στη συνέχεια υπάρχει ένα γράμμα από τον Ράμσεϊ προς τον Τζον Σνόου, στο οποίο αναφέρεται ότι ο Στάννις και οι υποστηρικτές του είναι νεκροί. Όμως άντε να πιστέψεις έναν ψυχοπαθή μπάσταρδο. Σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε να εκδοθεί το “Winds of winter” για να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει.

Μέρυν Τραντ



Σειρά: Η Άρυα Σταρκ μεταμφιέζεται σε ένα από τα κορίτσια που προσφέρονται στον Βασιλικό Φρουρό για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του. Αυτό δεν εξελίχθηκε και πολύ καλά για τον Σερ Μέρυν, μια και η πιτσιρίκα του βγάζει τα μάτια, μετά τον μαχαιρώνει πολλαπλά στο σώμα και στη συνέχεια του κόβει τον λαιμό. Μείον ένα άτομο στη λίστα της Σταρκ τζούνιορ.

Βιβλίο: Ο Μέρυν Τραντ δεν πέρασε ποτέ τη Στενή Θάλασσα για την πόλη του Μπράαβος και έχει ακόμα τα μάτια του στη θέση τους. Η αλήθεια είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η τηλεοπτική εκδοχή ήταν πιο ευχάριστη…

Μυρσέλλα Μπαράθηον




Σειρά: Τζάμπα ολόκληρο ταξίδι που έκανε ο θείος/πατέρας της Τζέιμι για να την επιστρέψει στη μητέρα της. Η Ελάρια Σαντ καταφέρνει να δηλητηριάσει τη Μυρσέλα με ένα αποχαιρετιστήριο φιλί στο στόμα. Η κόρη της Σέρσεϊ θα καταρρεύσει μόλις το πλοίο για τον Κινγκς Λάντινγκ βγει στα ανοιχτά και άντε να βρεις αντίδοτο μεσοπέλαγα…

Βιβλίο: Υπάρχουν κάποιοι στο Ντορν που έχουν βάλει τη Μυρσέλα στο στόχαστρο και τελικά η πριγκίπισσα δέχεται μία απόπειρα κατά της ζωής της, όμως γλιτώνει. Εξάλλου, εάν πέθαινε, θα ακολουθούσε σίγουρα ένας πόλεμος μεταξύ των Λάννιστερ και των Μαρτέλ και ο Όμπερυν δεν είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο. Α, να επαναλάβουμε τέλος ότι ο Τζέιμι δεν κατεβαίνει ποτέ στο Ντορν…

Χιζντάρ ζο Λόρακ



Σειρά: Ο ευγενής της Μηρήν που παντρεύτηκε την Νταινέρυς δεν κατάφερε να τη βγάλει καθαρή από την οργανωμένη επίθεση των Υιών της Άρπυιας εναντίον της τελευταίας κατά τη διάρκεια των μονομαχιών στο «Κολοσσαίο» της πόλης.

Βιβλίο: Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι ο Χιζντάρ βρίσκεται πίσω από τους Υιούς της Άρπυιας. Ο Μπάρισταν (ναι, αυτός που πέθανε στη σειρά) το αντιλαμβάνεται και καταφέρνει να τον ρίξει σε ένα κελί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης