Ποιο είναι το μέλλον του Τζον Σνόου στο “Game of thrones”;

Ποιο είναι το μέλλον του Τζον Σνόου στο “Game of thrones”;

Προσοχή! Ακολουθούν spoilers για όσους δεν έχουν δει το τελευταίο επεισόδιο της σειράς

Ποιο είναι το μέλλον του Τζον Σνόου στο “Game of thrones”;
Μετά από το τέλος του πέμπτου κύκλου του “Game of thrones”, καλά θα κάνει ο Τζορτζ Μάρτιν
να έχει ολοκληρώσει μέχρι την αρχή της επόμενης σεζόν όχι μόνο το έκτο, αλλά και το έβδομο βιβλίο του - όσο αδύνατο και αν φαντάζει αυτό για έναν συγγραφέα που κυκλοφορεί ένα βιβλίο ανά τουλάχιστον μία πενταετία. Οι παραγωγοί της σειράς αποκλίνουν πλέον εξαιρετικά από το γραπτό υλικό του Μάρτιν όχι μόνο ως προς τις επιμέρους ιστορίες, αλλά και ως προς τη δομή των χαρακτήρων των ηρώων του και μόνο η ταχεία έκδοση των δύο τελευταίων τόμων της επταλογίας θα σώσουν την αφήγηση για τους λάτρεις των βιβλίων.

Σε αυτές τις αποκλίσεις ενδεχομένως να συμπεριλαμβάνεται και το μέλλον του Τζον Σνόου. Όπως όλοι είδαμε στο τελευταίο επεισόδιο (και εάν δεν είδατε το spoiler alert στην αρχή του κειμένου, το επαναλαμβάνω για να μην έχουμε παρεξηγήσεις!), ο Άρχοντας Διοικητής της Νυχτερινής Φρουράς έπεσε σε ενέδρα από τους άνδρες του σε μία σκηνή που θύμισε πολύ έντονα τη σκηνή της δολοφονίας του Ιούλιου Καίσαρα στη σειρά «Ρώμη» (επίσης παραγωγής του HBO). Ο Σνόου δέχτηκε κάμποσες μαχαιριές, με την τελευταία να προέρχεται από τον -ανύπαρκτο στα βιβλία- βοηθό του, Όλυ, και πέφτει πάνω στο χιονισμένο έδαφος, με μία μεγάλη λίμνη αίματος να σχηματίζεται από κάτω του. Σε αυτό το σημείο αφήνουν τον νεαρό Διοικητή τόσο ο φετινός κύκλος του “Game of thrones”, όσο και το πέμπτο βιβλίο του Μάρτιν (το τελευταίο της επταλογίας που έχει εκδοθεί έως τώρα).

Κλείσιμο


Σε σχετική ερώτηση προς τον Τζορτζ Μάρτιν
, ο Αμερικανός συγγραφέας αρκέστηκε να πει περιπαικτικά: «Α, ώστε νομίζετε ότι είναι νεκρός, έτσι;». Σε μία πιο πρόσφατη συνέντευξή του προσέθεσε απλά: «Εάν ξέρουμε κάτι από το ‘Τραγούδι της φωτιάς και του πάγου’ [σσ. τη σειρά βιβλίων στην οποία στηρίζεται το “Game of thrones”] είναι ότι ο θάνατος δεν έχει αναγκαστικά οριστικό χαρακτήρα». Έτσι, έχουν κυκλοφορήσει δύο σενάρια ανάμεσα στους βιβλιόφιλους. Το πρώτο είναι ότι ο Τζον μεταφέρει το πνεύμα του στον ανταρόλυκό του προτού εγκαταλείψει τα εγκόσμια. Το δεύτερο είναι ότι η Μελισάντρε καταφέρνει να τον επαναφέρει στη ζωή με τη βοήθεια του Θεού του Φωτός.

Και όμως, ο Νταν Γουάις, συμπαραγωγός της σειράς, είχε μία πιο… οριστική απάντηση στο συγκεκριμένο θέμα: «Ο νεκρός είναι νεκρός». Και αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνει και ο Κιτ Χάρινγκτον, ο ηθοποιός που υποδύεται τον Σνόου. Σε μία ολόφρεσκη συνέντευξή του στο Entertainment Weekly, ο Κιτ απαντά στο ερώτημα εάν ο ήρωάς του είναι όντως νεκρός: «Αυτό έχω καταλάβει. Είχα μία συνάντηση με τον Νταν και τον Ντέιβιντ [σσ. τους παραγωγούς της σειράς] και μου είπαν: ‘Κοίτα, έφυγες, τελείωσε’».



Ο ίδιος μίλησε και για το συμβόλαιό του που διέρρευσε πέρυσι και προέβλεπε αύξηση των αποδοχών του για την έκτη σεζόν, καθώς και το ενδεχόμενο συμμετοχής του στην έβδομη: «Όταν βγήκε αυτή η ιστορία, εξοργίστηκα. Δεν ξέρω από πού προήλθε, όμως ήταν ανακριβής από πολλές πλευρές. Ειλικρινά, δεν μου είχαν μιλήσει ποτέ για το μέλλον της σειράς. Αυτή η φορά ήταν η πρώτη. Δεν ξέρω αν αλλάξει κάτι στο μέλλον. Ωστόσο μου είπαν ότι είμαι νεκρός. Δεν θα επιστρέψω στην επόμενη σεζόν».



Ο Κιτ μίλησε και για την τελευταία του ημέρα στα γυρίσματα: «Όπως όλοι οι ηθοποιοί που πέθαναν στο “Game of Thrones”, ήθελα απλά να ξεκουμπιστώ από εκεί. Δάκρυσα. Συγκινήθηκα περισσότερο από όσο περίμενα». Δεν άφησε, τέλος, ασχολίαστο και το γεγονός ότι αν και η Ρόουζ Λέσλι (η Ύγκριτ στη σειρά και η σύντροφός του στην πραγματική ζωή) πήρε ένα αποχαιρετιστήριο δώρο όταν αποχώρησε από τη σειρά, ο ίδιος δεν έλαβε τίποτα: «Η Ρόουζ πήρε ένα γαμ….ο τόξο και βέλη και εγώ δεν πήρα τίποτα! Είμαι σίγουρα πολύ λιγότερο δημοφιλής από τη Ρόουζ». Ή αυτό, ή οι γύρω σου ξέρουν κάτι που δεν ξέρεις εσύ, Κιτ. Ίσως όπως και ο Τζον Σνόου, να μην ξέρεις τίποτα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης