Ποια είναι η όμορφη Άγρια που έκλεψε την παράσταση στο “Game of Thrones”;

Ποια είναι η όμορφη Άγρια που έκλεψε την παράσταση στο “Game of Thrones”;

Προσοχή, ακολουθούν βαριά spoilers για όσους δεν είδαν το όγδοο επεισόδιο της σειράς (“Hardhome”)

Ποια είναι η όμορφη Άγρια που έκλεψε την παράσταση στο “Game of Thrones”;
Με το όγδοο επεισόδιο του “Game of Thrones” οι παραγωγοί της σειράς κατάφεραν να ανατρέψουν πολλά από τα κακώς κείμενα που τους χρεώθηκαν στον πέμπτο κύκλο: την απόκλιση από τα βιβλία (με προεξάρχουσα την αλλοίωση της ιστορίας της Σάνσα), την αδικαιολόγητη ωμότητα (βρε Σάνσα, πάλι εδώ;) και την υποτονικότητα ορισμένων επιμέρους ιστοριών. Βέβαια, η τεράστια πατάτα που έφτιαξαν στο Ντορν δεν σώζεται με τίποτα, όμως αυτό θα μας απασχολήσει σε άλλο άρθρο.

Έτσι, εν ολίγοις είδαμε πολλά πράγματα που μας ικανοποίησαν. Ο Τύριον εντάσσεται πια στο payroll της Νταινέρυς (και επισήμως η σειρά έχει αρχίσει να προπορεύεται των βιβλίων που έχουν προς το παρόν κυκλοφορήσει). Η Άρυα αποκτά καινούργια ρούχα, χίπστερ μαλλί και αναλαμβάνει επιτέλους δράση. Η Σάνσα μετά από τα πάνδεινα που έχει τραβήξει, μαθαίνει επιτέλους καλά νέα για την τύχη των μικρότερων αδελφών της. Η Σέρσεϊ βρίσκει επιτέλους τον μάστορά της από την Ταλιμπάν καλόγρια-δεσμοφύλακά της.

Κλείσιμο


Αυτό, όμως, που συνέβη στο Χάρντχοουμ ήταν απλά ένα από τα πιο επικά κομμάτια ολόκληρης της σειράς. Εκεί καταφτάνει ο Τζον Σνόου προκειμένου να πείσει τους Αγρίους να περάσουν νότια του Τείχους. Μαζί του όμως φτάνουν και οι Άλλοι και ακολούθησε αυτό που είδατε στις οθόνες σας…

Μέσα σε αυτό το καταιγιστικό ημίωρο, μία Άγρια κατάφερε να «κερδίσει» τους θαυμαστές της σειράς ανά τον κόσμο. Μπορεί η Κάρσι να μην υπήρξε ποτέ στα βιβλία του Μάρτιν (σάμπως ανέβηκε ποτέ ο Σνόου στο Χάρντχοουμ;), όμως κατάφερε να αναδείξει το ανθρώπινο πρόσωπο των Αγρίων, δικαιολογώντας έτσι την απόφαση του Σνόου να σώσει αυτούς που ζουν βόρεια του Τείχους. Επρόκειτο για μία νεαρή, δυναμική πολέμαρχο που ανταποκρίθηκε στην πρόταση του Σνόου για τη μεταφορά των Αγρίων νότια. Και αφού έβαλε τα παιδιά της στη βάρκα και τα αποχαιρέτησε λέγοντάς τους «θα είμαι πίσω σας, το υπόσχομαι» (μία ατάκα που δεν είναι ποτέ καλός οιωνός για όποιον την εκστομίζει…), ρίχτηκε στη μάχη εναντίον των Άλλων για να βρει μακάβριο θάνατο από μία παρέα από ζόμπι πιτσιρίκια.



Η ηθοποιός πίσω από την Κάρσι είναι η Δανή Μπιργκίτε Χιορτ Σόρενσεν, την οποία γνωρίσαμε για πρώτη φορά ως ρεπόρτερ στη δανική σειρά «Μπόργκεν: Συνωμοσίες εξουσίας». Φέτος, εκτός από το ηρωικό πέρασμά της στο “Game of thrones” συμμετέχει επίσης στην ταινία “Pitch perfect 2”, ενώ πρωταγωνιστεί επίσης σε μία ακόμη παραγωγή του HBO στην οποία βλέπουμε την υπογραφή του Μάρτιν Σκορτσέζε και η οποία προς το παρόν δεν έχει τίτλο, αλλά το θέμα της είναι τη ροκ εν ρολ σκηνή στα τέλη των ‘70’s.

Μία ημέρα μετά από την προβολή του επεισοδίου, η Μπιργκίτε έδωσε συνέντευξη στους “New York Times”. Σε αυτήν αναφέρει ότι ήξερε τη σειρά μέσω του συμπατριώτη της Νικολάι Κόστερ Βαλντάου (Τζέιμι Λάννιστερ) και γνώριζε ότι ήταν κάτι τεράστιο, ενώ παραδέχτηκε ότι είδε κανά-δύο επεισόδια και προσπαθούσε να παρακολουθήσει τη σειρά. Στη συνέχεια μας δίνει κάποιες πληροφορίες για τη σκηνή της μάχης. «Κάναμε πολλές πρόβες για να καταφέρουμε τη χορογραφία. Ορισμένες από τις σκηνές έγιναν με στάντμεν ντυμένους στα πράσινα, προκειμένου να γίνει ψηφιακή επεξεργασία στη συνέχεια. Κάποιες από τις σκηνές έγιναν με άτομα με στολές. Ένιωσα σαν παιδί, επειδή ήταν ένας ασπρόμαυρος κόσμος - εγώ είμαι από αυτή την πλευρά, εσύ από την άλλη και πολεμάμε μεταξύ μας. Ήταν πολύ εύκολο να χαθείς σε αυτόν τον φανταστικό κόσμο επειδή τα σκηνικά έμοιαζαν πραγματικά», σημειώνει.



Η 33χρονη ηθοποιός έχει επίσης άποψη για τη συζήτηση σχετικά με τη σεξουαλική βία και τον ρόλο των δύο φύλων στη σειρά. «Κάθε σκηνοθέτης ή συγγραφέας έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που θέλει - υποστηρίζω την ελευθερία της έκφρασης. Αν μη τι άλλο, ενθαρρύνει τον κόσμο να μιλά για αυτά τα θέματα. Δεν το έχω σκεφτεί υπό ένα φεμινιστικό ή αντιφεμινιστικό πρίσμα. Είναι ένας πολύ βίαιος κόσμος και αυτό σημαίνει κακομεταχείριση τόσο των ανδρών, όσο και των γυναικών», λέει στον δημοσιογράφο Τζέρεμι Έγκνερ. Τώρα, όσον αφορά το εάν ξαναεμφανιστεί στο “Got”, η Μπιργκίτε απαντά: «Δεν ξέρω. Μου είπαν ότι κανείς δεν ξέρει τι γίνεται στο μέλλον του “Game of Thrones”. Από όσο ξέρω, συμμετείχα στα γυρίσματα ενός επεισοδίου. Έτσι, περιμένω με ανυπομονησία όπως οποιοσδήποτε άλλος να ανακαλύψω τι γίνεται στη συνέχεια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης