Μία Jaguar I-Pace με βασιλικά γονίδια

Μία Jaguar I-Pace με βασιλικά γονίδια

Ένα από τα αγαπημένα αυτοκίνητα του Βασιλιά Καρόλου αναζητά νέο ιδιοκτήτη.

240219221541_Jaguar-I-Pace-Charles-1

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Jaguar, η I-Pace, δεν θεωρείται ως μπεστ σέλλερ για όσους αναζητούν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, τουλάχιστον για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, αν και πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις.

Όπως αυτή που δημοπρατείται από τον οίκο Historics με τιμή που υπολογίζεται από 69.000 έως 88.000 δολάρια, ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, αλλά και καθόλου απαγορευτικό, εάν  σκεφτεί κάποιος ότι το ηλεκτρικό SUV ανήκε στον Βασιλιά Κάρολο.

Ο Βρετανός μονάρχης αγόρασε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το 2018, όταν ακόμα έφερε το αξίωμα του Πρίγκιπα της Ουαλίας και η μητέρα του, Βασίλισσα Ελισάβετ, βρισκόταν εν ζωή. Γνωστός για την εμμονή του στα «οικολογικά μοντέλα», παρέλαβε τη Jaguar σε χρώμα Eiger Grey και την έστειλε ξανά πίσω, για να βαφτεί εκ νέου στο αγαπημένο του Loire Blue, καθιστώντας την, τη μοναδική I-Pace αυτού του χρώματος.

Ο Κάρολος κράτησε το αυτοκίνητο ως τον Δεκέμβριο του 2021, έχοντας διανύσει 5.000 χιλιόμετρα και επιλέγοντας να το οδηγεί συνήθως ο ίδιος, πέραν κάποιων επίσημων εμφανίσεων που «επιστράτευε» τον σοφέρ του. Μάλιστα, ουκ ολίγες φορές φωτογραφήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε μαζί του, χαρακτηρίζοντάς το «σιωπηλό, αλλά θανατηφόρο».

Η I-Pace του Κάρολου επέστρεψε στη Jaguar και πουλήθηκε ως ένα συνηθισμένο μεταχειρισμένο στην Κάρεν Φρεντς, η οποία ισχυρίζεται ότι έμαθε για την ιστορία του αυτοκινήτου, κατόπιν εορτής, θέλοντας να κάνει και την ανάλογη αποταμίευση. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης