Δυναμική παρουσία της Hyundai στην CES

Δυναμική παρουσία της Hyundai στην CES

Η Hyundai αναμένεται να παρουσιάσει δύο νέα πρωτότυπα μοντέλα στην προσεχή Έκθεση CES που θα πραγματοποιηθεί στις 5-8 Ιανουαρίου 2023.

221207102409_Hyundai-Mobis-4337

Η Έκθεση CES αποτελεί το ιερό δισκοπότηρο των συστημάτων τεχνολογίας του παρόντος και του μέλλοντος, όπου ανάμεσα στους εκθέτες βρίσκονται και πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων που παρουσιάζουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε πολλαπλούς τομείς.

Όπως η Hyundai που αναμένεται να παρουσιάσει δύο πρωτότυπα, τα M.Vision TO και M.Vision HI. Το πρώτο είναι ένα αυτόνομο λεωφορείο το οποίο έχει ένα φουτουριστικό σχεδιασμό με γυάλινη οροφή. Τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο από τα πρώτα σχέδια φαίνεται να έχει μεγάλες εξωτερικές οθόνες και αεροδυναμικά πτερύγια

Στο εσωτερικό τα καθίσματα είναι αναδιπλούμενα και μπορούν να στρίψουν έως και 180 μοίρες. Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης θα βασίζεται σε κάμερες, ραντάρ, LiDAR, τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας και τεχνολογίες e-corner που θα ελέγχουν όλες τις λειτουργίες του λεωφορείου. Μάλιστα οι τροχοί θα μπορούν να στρίψουν κατά 90 μοίρες.

Το δεύτερο πρωτότυπο, είναι ένα πιο πολυτελές όχημα με καλυμμένους τροχούς και πιο τετραγωνισμένη δομή. Τα παράθυρα έχουν διπλή χρήση καθώς μπορούν να μετατραπούν σε οθόνες για να μπορεί να επιβάτης να περιηγηθεί σε διάφορες πλατφόρμες. Το εντυπωσιακό είναι ότι η χρήση των συστημάτων γίνεται με την κίνηση των ματιών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης