Θα γίνει plug-in υβριδικό το Honda Civic Type R;

Θα γίνει plug-in υβριδικό το Honda Civic Type R;

H δυνατότητα υποστήριξης εξηλεκτρισμένης τεχνολογίας από την πλατφόρμα της νέας γενιάς του Honda Civic αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για δημιουργία υβριδικής έκδοσης του Type R.

Honda_Civic_Type_R__4_
Παρόλο που δεν έχει γίνει κάποια σχετική αναφορά από επίσημες πηγές της Honda το γεγονός πως η πλατφόρμα του νέου Civic μπορεί να υποστηρίξει την σχετική τεχνολογία είναι αρκετό για τη δημιουργία σεναρίων σχετικά με μια εξηλεκτρισμένη έκδοση του Type R. «Όλα είναι πιθανά» όταν πρόκειται για το τι θα κάνει η Honda στην πορεία με το Civic Type R, σύμφωνα με τον κ. Κο Yamamoto, τεχνικό σύμβουλο της Honda Motor Europe.
Η Honda λίγες μέρες πριν αποκάλυψε με κάθε επισημότητα το νέο Civic Type R, το οποίο βασίζεται σε μια εκτενώς τροποποιημένη έκδοση της πλατφόρμας του προηγούμενου (FK8) Type R και στο turbo τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα με τη χωρητικότητα των 2,0 λίτρων. Πάνω σε αυτή την πλατφόρμα, η δημιουργία μιας έκδοσης αμιγώς ηλεκτρικής για το Type R είναι μάλλον απίθανη αλλά αντίθετα, πολύ πιθανή είναι η ύπαρξη μιας plug-in υβριδικής έκδοσης.

«Δεν θα απέκλεια τον εξηλεκτρισμό του μοντέλου», είπε ο Ko Yamamoto σε μια πρόσφατη συνέντευξή του και συνέχισε λέγοντας πως «δεν μπορούμε να κάνουμε ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης σε αυτήν την πλατφόρμα αλλά μπορούμε να εξελίξουμε ένα plug-in υβριδικό». Δεν επιβεβαιώνεται η πρόθεση της Honda να παρουσιάσει κάτι τέτοιο στο άμεσο μέλλον αλλά στο πλαίσιο της παρουσίασης μιας σειράς μοντέλων με εξηλεκτρισμένα χαρακτηριστικά, θα μπορούσε να «χωρέσει» και μια τέτοια εκδοχή του Civic Type R.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης