Πλιγούρι: 10 απολαυστικές συνταγές για το καθημερινό τραπέζι

Πλιγούρι: 10 απολαυστικές συνταγές για το καθημερινό τραπέζι

Τα τελευταία χρόνια έγινε διάσημο από το ταμπουλέ, μια πολύ δημοφιλή αραβική μαϊντανοσαλάτα, αν και το πλιγούρι είναι στοιχείο πολλών ελληνικών παραδοσιακών συνταγών.

TABOULEH_1-575x616
Το πλιγούρι, ή χόνδρος, είναι ένα δημητριακό από σπασμένο, σκληρό σιτάρι υψηλής διατροφικής αξίας που, αν τη γνωρίζαμε καλά, θα το χρησιμοποιούσαμε πιο συχνά στο καθημερινό τραπέζι μας. Όχι μόνο για να φτιάξουμε σαλάτες και σούπες, αλλά και για να αντικαταστήσουμε κάποιες φορές το αποφλοιωμένο ρύζι, να γεμίσουμε ντομάτες, ντολμαδάκια, καλαμαράκια και μύδια ή να το συνδυάσουμε με όσπρια ή κρέας. Όπως υποστηρίζουν οι διατροφολόγοι, χορταίνει περισσότερο από άλλες τροφές υδατανθράκων (πατάτες, ρύζι, μακαρόνια), ενώ δίνει την ίδια ενέργεια.

Περιέχει πολύ περισσότερες φυτικές ίνες και σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, τριπλάσιο κάλιο και τετραπλάσιο φώσφορο σε σχέση με το ρύζι και τα μακαρόνια, σημαντικές ποσότητες σίδηρου, μαγνησίου και ψευδάργυρου, καθώς και ιχνοστοιχεία, όπως σελήνιο, που έχει αντιοξειδωτική δράση.

Διαβάστε περισσόετρα στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης