xhnwfwths

Παναγιώτης Χηνοφώτης

Η κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθιστά ανησυχητικά ζοφερό και υπό ενδεχόμενη κατάρρευση το περιβάλλον ασφάλειας, ιδιαιτέρως όταν ο επιτιθέμενος είναι ένα εκ των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και με ότι αυτό συνεπάγεται στην αποτελεσματική παρέμβαση των Η.Ε

19

Σε προηγούμενο άρθρο μου για την «Εθνική Παλιγγενεσία και Θαλάσσια Ισχύ των Ελλήνων» (βλ. «Πρώτο Θέμα», 23/5/2020) αναφέρω τα δύο βασικά θαλάσσια γεωχωρικά δεδομένα της Ελλάδας και της θαλάσσιας/ναυτικής γεωγραφίας της, ήτοι 20.818 χλμ. μήκος ακτογραμμής και 29.372 νήσοι και νησίδες. Αυτά τα δεδομένα, καθώς και τα υπόλοιπα που παρατίθενται, ανατρέπουν αφελείς και ατεκμηρίωτες και ενδεχομένως χειραγωγούμενες ξένες δημοσιεύσεις και αποδομούν συναφείς κενόσοφους ισχυρισμούς. 

Η εθνική παλιγγενεσία αποτελεί την ιστορική αφετηρία της νεώτερης Ελλάδας και της αναβίωσης της θαλάσσιας ισχύος της. H καταλυτική συμβολή του εθνικού ηγέτη, Ιωάννη Καποδίστρια, με εθνικό όραμα και διορατικότητα στη θεμελίωση του νεοσύστατου κράτους, έθεσε τη βάση στην αξιοποίηση και ταξινόμηση των βασικών παραγόντων της εθνικής μας ισχύος 1.