anastasopoulos_www

Μάθε παιδί μου γράμματα, μην γίνεις «πατριώτης»

Βασ. Αναστασόπουλος

Η χθεσινή (Παρασκευή) είδηση από το Σκούταρι Σερρών πέρασε ίσως στα «ψιλά». 105 μαθητές του τοπικού Δημοτικού σχολείου, λέει, επί συνόλου 130, δεν πήγαν για μάθημα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι στο ίδιο σχολείο, στις ίδιες αίθουσες, στα ίδια θρανία, φοιτούν και δέκα προσφυγόπουλα. Για να λέμε την αλήθεια, βέβαια, ήταν οι γονείς και οι κηδεμόνες των 105 παιδιών, που δεν τους επέτρεψαν να πάνε στο σχολείο. Τα ίδια τα παιδάκια, μπορεί και να μην ρωτήθηκαν ποτέ.

«Οι γονείς στο Σκούταρι θα έπρεπε να ντρέπονται» έγραψε ένας αναγνώστης στα σχόλια κάτω από το σχετικό άρθρο, που δημοσιεύσαμε στο protothema.gr. «Οι μνήμες της προσφυγιάς φαίνεται πώς έχουν ξεθωριάσει» συμπλήρωσε. Πράγματι, ανατρέχοντας στο ιστορικό παρελθόν, διαβάζουμε ότι πρώτοι στο σηµερινό χωριό κατέφθασαν Μικρασιάτες πρόσφυγες από τη Χωρούδα της Προύσας, τον Οκτώβριο του 1922. Τον Αύγουστο του 1924, ανήµερα του Δεκαπενταύγουστου, στη γιορτή της Κοίµησης της Θεοτόκου, ξεκίνησαν οι Σκουταριανοί πρόσφυγες από το Σκούταρι της Βόρειας Θράκης (Ανατολικής Ρωμυλίας) και τελικά εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του σημερινού οικισμού, τον Οκτώβριο του 1924. Έτσι, η κωμόπολη πήρε το όνομά της από το Σκούταρι της Βόρειας Θράκης (Ανατολικής Ρωμυλίας).

Ποιος ξέρει; Μπορεί οι γονείς των 105 μαθητών, που δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο, να μην διδάχθηκαν ποτέ την ίδια τους την ιστορία. Να μην κάθισαν στα θρανία, να μην έμαθαν γράμματα. Και τώρα, «βυθισμένοι» στην αμάθεια και στην άγνοιά τους, να επιθυμούν το ίδιο και για τα παιδιά των προσφύγων-μεταναστών. Να μην μάθουν γράμματα, να μείνουν «ξύλα απελέκητα», να μην προκόψουν.

Έστω ότι ουδέν μεμπτόν ως προς αυτό. Αν θεωρούν αυτοί οι... ηρωικοί γονείς ότι έτσι προστατεύουν τα παιδιά τους, ότι ενεργούν προς όφελός τους, τότε καλά κάνουν. Μόνο που ελλοχεύει ο κίνδυνος τα παιδιά τους να γίνουν ακριβώς σαν αυτούς: να μείνουν αγράμματα και αμόρφωτα, να εγκλωβιστούν στο φόβο της άγνοιάς τους, να ζήσουν με το μίσος για το υπόλοιπο της ζωής τους και να καταλήξουν να δουλεύουν στα χωράφια ή πορτιέρηδες σε μπαρ, για να βγάλουν τα προς το ζην, την ώρα που τα προσφυγόπουλα θα προκόβουν.

Και τότε είναι που θα συμβεί, σχεδόν νομοτελειακά, αυτό που οι 105 γονείς και οι ομοϊδεάτες τους ανά την ελληνική επικράτεια «βαυκαλίζονται» ότι προσπαθούν να αποτρέψουν: ο ισλαμικός-μουσουλμανικός εποικισμός της Ελλάδας.

Ο Σάμιουελ Τζόνσον, γνωστός Βρετανός συγγραφέας, ποιητής και διανοητής, ο οποίος αναπαύεται σήμερα στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, είχε πει κάποτε ότι «ο πατριωτισμός αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων» -στην πραγματικότητα, «των καθαρμάτων» είχε πει, αλλά η λέξη αυτή ακούγεται εξαιρετικά «βαριά». Αν ζούσε στις μέρες μας, θα εμπνεόταν από τους δήθεν «πατριώτες» που... ευδοκιμούν στον τόπο μας. Από εκείνους που, μην έχοντας άλλα επιχειρήματα, επικαλούνται με τον πιο χυδαίο τρόπο τον πατριωτισμό και το εθνικό φρόνημα, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν και να φανατίσουν τους αμόρφωτους συμπατριώτες μας.

Είναι χρέος ημών, όσων εν τέλει καταφέραμε να καθίσουμε στα θρανία, να μάθουμε πέντε γράμματα και να αποκτήσουμε ένα δημόσιο βήμα, να μην τους αφήσουμε να το πετύχουν.

ΥΓ: Σαν να τα βλέπω, από τώρα, τα σχόλια: «Αναστασόπουλε, αφού τα συμπαθείς τόσο πολύ τα προσφυγόπουλα, γιατί δεν τα παίρνεις στο σπίτι σου;». Θα μου επιτρέψετε να αντιστρέψω το ερώτημα: εάν κάποιοι συμφωνούν τόσο πολύ με τους φασίστες, γιατί δεν τους παίρνουν στο δικό τους σπίτι;

ΣΧΟΛΙΑ (201)

AD

Η αμορφωσιά τού αρθρογράφου βγάζει μάτι. Πρέπει να αποτελεί ιδίωμα, αν όχι προαπαιτούμενο, στις τάξεις των αριστερών "διανοουμένων". Συγκρίνει τούς Έλληνες τής Μ. Ασίας, που εκδιώχθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες, και εισήλθαν δια διακρατικής συμφωνίας στην Ελλάδα που αποτελούσε εξίσου πατρίδα τους, με τούς εν πολλοις οικονομικούς μετανάστες που πέρασαν παράνομα σε μη γειτονική πολέμου χώρα ενάντια στους διεθνείς νόμους. Είστε γελοίος, κύριε, αγράμματος ή μάλλον έχετε "άλλους" λόγους που αρθρογραφείτε.

Μου μαθες και τον ΤΖΟΝΣΟΝ , ΟΥΓΚΑΝΟ !

Ο ΣΑΜΟΥΕΛ ΤΖΟΝΣΟΝ ΗΤΑΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΒΡΕΤΑΝΟΦΑΣΙΣΤΑΣ που είπε το «Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ! Αναφερόταν στον Ουσινγκτον , τον Ανταμς , το Φρακλινο , το Τζέφερσον κλπ. Αυτά ήταν τα «καθάρματα» και το «καταφύγιο» που δημιούργησε ο πατριωτισμός είναι ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΓΛΥΦΕΤΕ ΟΛΑ ΣΕΙΣ ΤΑ ΜΥΡΙΖΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ 🇺🇸 🇺🇸 🇺🇸 🤣😂😜😆😝🤪 Αλη φορά γκουγκλαρε και καμία απο τις παπακιες που ξεσηκώνεις απ το ινδυΓΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕΙΣ !

Η αριστεια ειναι ρετσινια

Έλα τώρα άπλυτε . Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι η αριστεροσύνη είναι συνώνυμο και της αρχηστιλας, της τεμπελιάς και της αμορφωσιάς . Ο μόνος λόγος που επινοήθηκε η αριστερά είναι ως πρόσχημα για Να αρπάζετε βίαια εσείς οι αχρηστοι, αγαθα και εξουσία απο εκείνους που τα έχουν αποκτήσει με κόπο και αξία. Το ξέρετε καλά και τουλάχιστον οι πιο ρεαλιστές απο εσάς το αναγνωρίζουν και ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ .Οπως ο Μπαλτάς με την παραπάνω ρήση που συνοψίζει άριστα την ιδεολογία σας. Έτσι ακριβώς και με τους λάθρο . Δεν τους φέρνετε γιατί τους αγαπάτε η γιατί πραγματικά πιστεύετε ότι έχουν κάτι να συνεισφέρουν . Τους φέρνετε απο κοινωνικό κόμπλεξ και υστεροβουλία . Μισείτε τους «νοικοκυραίους» οπως τους αποκαλείτε (περιφρονητικά τρομάρα σας ! Σεις οι ανώμαλοι εθισμένοι σε ουσίες!🤣😂😝) ακριβώς γιατί έχουν επιτύχει εκεί που εσείς έχετε αποτύχει και οικονομικά και σε επίπεδο διαπροσωπικών σχέσεων και θέλετε να τους βλάψετε . Θέλετε να βλάψετε την οικονομία και τις κοινωνικές υπηρεσίες στις οποίες έχουν πρόσβαση με το βάρος αχρήστων και αμόρφωτων λαθροκουβαλητων . Θέλετε να βλάψετε την κοινωνία με την εγκληματικότητα και την ανασφάλεια που παράγουν . Θέλετε να βλάψετε την ποιότητα ζωής και τη συνοχή των πολιτών με τη μαζικη εισαγωγή πολιτισμικά απροσαρμοστων εισβολέων . Και φυσικά θέλετε ΝΑ ΚΛΕΨΕΤΕ αυτά που δεν θα μπορούσατε ποτέ να κατακτήσετε με την αξία σας στην ελεύθερη αγορά εργασίας και ιδεών . Θέλετε να ΠΟΥΛΑΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΟΥΣ ΣΑΣ , εξασφαλίζοντας πολιτικά αξιώματα -με τις ψήφους των ελληνοποιημενων- και αργομισθίες και μίζες μέσω ΜΚΟ

Αιγιώτης

Υποκλίνομαι ευλαβικά στην άποψη που εκφράζεις.Μπράβο.

Η αριστεια ειναι ρετσινια@

να βαλουμε τον κυριακο με το πολακη να λύσουν εξισώσεις αλλα ο κυριακος δε θα δεχτεί

ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Κοιτα να δεις ολα τα παιδια τον αριστερόν σχεδόν ολα σπουδασανε και δουλευουνε εξωτερικό η Ελλαδα σε καλα ποστα *******αλλα ο φτωχος δεξιος τα εκοψε απο το σχολειο νομιζοντας οτι με τη δουλεια και το μεροκαματο θα κανουν πολλα λεφτα νομιμα αμ δε τωρα ειναι αφραγκοι Νομιζοντας με αρχαια και θρεισκεια θα βρουνε αξιοπρεπει δουλεια αμ δε δεν εχουν στο ηλιο μοιρα και πανε στη χρυση αυγη και ουτε το λυκειο δεν τελειωσανε

mike

αγγραματος εισαι πηγα Αθηνα και νομιζα οτι ημουν στην Περσια σημερα κανονικα πρεπει να σου κανουν μυνηση αυτοι οι 150 πατριωτες

Αιγιώτης

Αναστασόπουλε.Εγώ που διαφωνώ με σένα τον προοδευτκό αριστερό,τρομάρα σου,εγώ ο φασίστας κατ' εσέ ένα σου λέω.Τους προγόνους αυτών των παιδιών που τόσο εύκολα τους χαρακτήρισες πρόσφυγες αγράμματους μην τους ξαναπιάσεις στο στόμα σου.Απο εκεί που ήρθαν είχαν Ελληνικά σχολεία δίπλα στα Τούρκικα και ήξεραν πολύ περισσότερα γράμματα απο σένα.Κάτι τέτοιοι σαν και σένα που ήθελαν Τούρκικο σχολείο έμειναν εκεί σαν Τούρκοι.Τώρα εσύ τι διασταύρωση είσαι ή τι θολούρα έχεις απο τα πολλά γράμματα που δεν έχεις προφανώς μάθει ή τι απωθημένα έχεις με τούς πραγματικούς Ελληνες δεν αφορά τους αναγνώστες αυτού του ιστοτόπου.Τελειώνοντας οι Έλληνες με τους Έλληνες και οι αλλοδαποί με τους αλλοδαπούς εκτός αν θέλουν να γίνουν Ελληνες(Υμετέρα παιδεία σου θυμίζει κάτι;).Και μη ξεχνάς.Μη περιμένεις από παιδάκια να έχουν ανεπτυγμένο αλάνθαστο κριτήριο όπως ψήφισαν πρόσφατα οι αριστεροί ομοϊδεάτες σου προοδευτικοί δημοκράτες του πώλου για την επιλογή φύλου.

...

Το καλύτερο τρολ του ΠΘ ο Αναστασόπουλος (ξεπερνάει με άνεση τον Δανίκα). Ξέρει τι πρέπει να γράψει και πως να το γράψει, για να αυξηθούν τα κλικ και τα σχόλια από αγανακτισμένους αναγνώστες. Σ'ωραίος, ρε...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Αφραγκη ακροδεξιοί που ζουν με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και τα κοινωφελή Οαεδ δηλαδή με τα λεφτά της Ευρώπης Δεν ξέρουν αγγλικά υπολογιστές και δε θα βρουν ποτέ δουλειά Ασ κοπουνε τα λεφτα της ευρώπης να δουνε πως θα δουλεύουνε στα χωραφάκια για ενα πιατο φάει όπως 60 70 η θα πανε λαθρομεταναστες στη Γερμανια

αφιλοτιμος

Μιλαει για γραμματα ο αγραμματος. Κυρ Αναστασοπουλε το παιζεις αριστερος με κοτσιδα αλλα για παρθενο σε κοβω... Αντε στο μπανιο σου.

Τελικα

στην ελλαδιτσα η αριστερος η φασιστας θα εινια καποιος. ενδοιαμεσα δεν υπαρχουν. αριστερος δεν ειμαι με τιποτα...

George

Μην αγχώνεσαι φιλαράκι, από την ορθογραφία σου καταλάβαμε ακόμα και τι κόμμα ψηφίζεις, αν με καταλαβαίνεις...

Το χειρότερο άρθρο

Μπράβο στους γονείς στο σκουταρι. Και ποιος είσαι εσυ ρε φίλε που τους κριτικάρεις ? Με ποιο δικαίωμα ? Και ναι , να πάρεις τους Αφγανούς και Πακιστανούς στο σπίτι σου ...στο δικό μας θα κάνουμε ότι θελουμε εμείς ...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία