Αυλαία για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Αυλαία για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Χωρίς ελληνική συμμετοχή - 22:30 ώρα Ελλάδος η τελετή έναρξης

Αυλαία για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες
Ανοίγει σήμερα η αυλαία των 14ων Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου (22:30) με την τελετή έναρξης που φέρει τον τίτλο «Διαφώτιση», παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ. 

Θα συμμετάσχουν συνολικά 3.000 ενήλικοι εθελοντές και 100 παιδιά, καθώς και 100 επαγγελματίες καλλιτέχνες. Μία από τις κορυφαίες στιγμές της τελετής θα είναι οι ακροβατικές επιδείξεις σε στιλ τσίρκου και σε ύψος 35 μέτρων από 50 ανθρώπους με αναπηρίες, οι οποίοι εκπαιδεύονται εδώ και περίπου τρεις μήνες. 

Οι Αγώνες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου και σκοπό έχουν ν' αναδείξουν τον αθλητή και όχι την αναπηρία. Η επιτραπέζια αντισφαίριση είναι και πάλι στα αθλήματα, που θα βρεθούν σε πρώτο πλάνο.

Ελληνική συμμετοχή δεν υπάρχει, όμως σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κρίνει σκόπιμο να δώσει τώρα ορισμένα στοιχεία για τους αγώνες και στην πορεία να ενημερώσει για τα τελικά αποτελέσματα όλων των κατηγοριών.
Κλείσιμο

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει μεθαύριο το πρωί με το απλό. Την Πέμπτη και την Παρασκευή έχει μόνο προκριματικούς, το Σάββατο θα διεξαχθούν και προημιτελικοί, ενώ οι πρώτοι αγώνες για μετάλλια, όπως και οι πρώτες απονομές θα γίνουν την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου. Συνολικά προβλέπεται να γίνουν 392 αγώνες στο ατομικό.

Η 4η Σεπτεμβρίου είναι ελεύθερη ημέρα και την επομένη θ' αρχίσει το ομαδικό με το σύστημα νοκ άουτ. Στις 7 και στις 8 του μήνα θα λάβουν χώρα οι τελικοί. Το ομαδικό αφορά στις κλάσεις 1-2, 3, 4-5, 6-8 και 9-10 των ανδρών και 1-3, 4-5 και 6-10 των γυναικών. Υπολογίζεται να διεξαχθούν συνολικά 84 ματς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης