Με Coldplay, Rihanna και Jay-Z η τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων

Με Coldplay, Rihanna και Jay-Z η τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων

«Οι αγώνες αυτοί μας άλλαξαν για πάντα», δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Σερ Φίλιπ Κρέιβεν, χαρακτηρίζοντας τη διοργάνωση την καλύτερη που έχει γίνει ποτέ...

Νικαριά μου (δείτε το trailer)
Με Coldplay, Rihanna και Jay-Z η τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων
Σε κλίμα συγκίνησης η ολυμπιακή χρονιά ολοκληρώθηκε με την τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Όλοι οι αθλητές, νικητές της ζωής, παρέλασαν στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο της βρετανικής πρωτεύουσας και αποθεώθηκαν, όπως τους άξιζε, δίνοντας ραντεβού πλέον σε τέσσερα χρόνια στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε από την αγγλική μπάντα Coldplay, αλλά και εμφανίσεις από τον ράπερ Jay-Z και τη Rihanna, ενώ στη διάρκεια της τελετής οι 4.200 αθλητές των αγώνων ήταν στο κέντρο της αρένας.

Κλείσιμο


«Οι αγώνες αυτοί μας άλλαξαν για πάντα», δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Σερ Φίλιπ Κρέιβεν, χαρακτηρίζοντας τη διοργάνωση την καλύτερη που έχει γίνει ποτέ. «Πλέον δεν θα αντιμετωπίσουμε ποτέ με τον ίδιο τρόπο τον αθλητισμό και τους ανθρώπους με αναπηρία», δήλωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Σερ Σεμπάστιαν Κόε.



«Οι Αγώνες από την αρχή ως το τέλος τους ήταν ένας θρίαμβος και είμαι περήφανος για τη χώρα μας», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.


Οι παραολυμπιονίκες Έλι Σίμοντς και Τζόνι Πίκοκ ανέλαβαν το σβήσιμο της παραολυμπιακής φλόγας. Οι 164 χώρες που είχαν εκπροσώπηση στους αγώνες παρέλασαν με την ελληνική αποστολή να έχει επικεφαλής τον Αριστείδη Μακροδημήτρη, που κατέκτησε στην κολύμβηση τρία από τα συνολικά δώδεκα μετάλλια της χώρας.



Η σημαία των Παραολυμπιακών Αγώνων παραδόθηκε από τον δήμαρχο του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, σε μία ομάδα καλλιτεχνών από το Ρίο που παρουσίασε ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν και χορευτές με αναπηρία.





Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης