Σουηδία: Εικόνες πορνό αντί για τα δρομολόγια έδειχνε οθόνη σταθμού τρένων στο Κάλμαρ

Σουηδία: Εικόνες πορνό αντί για τα δρομολόγια έδειχνε οθόνη σταθμού τρένων στο Κάλμαρ

Το περιστατικό, που είχε διάρκεια 15 λεπτών, συνέβη κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης συντήρησης χθες το απόγευμα στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων και σιδηροδρομικό σταθμό του Κάλμαρ, στη νοτιοανατολική Σουηδία

kalmar_train
Διαδραστική οθόνη που είχε στηθεί σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό σε πόλη της Σουηδίας πρόβαλε εικόνες πορνογραφικού περιεχομένου αντί των συνηθισμένων δρομολογίων και διαφημίσεων, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τη διαχειρίστρια εταιρεία των τοπικών δημοσίων συγκοινωνιών.

Το περιστατικό, που συνέβη κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης συντήρησης χθες το απόγευμα στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων και σιδηροδρομικό σταθμό του Κάλμαρ, στη νοτιοανατολική Σουηδία, διήρκησε περίπου 15 λεπτά προτού τελικά παρέμβουν οι τεχνικοί.

«Ενημερωθήκαμε από έναν οδηγό λεωφορείων ότι κάποιος πρόβαλε εικόνες πορνογραφικού περιεχομένου σε μία από τις οθόνες μας» είπε στο AFP ο Καρλ Γιόχαν Μπόντελ, ο διευθυντής κυκλοφορίας στις δημόσιες συγκοινωνίες KLT.

Η υπεύθυνη για τη λειτουργία των οθονών εταιρεία ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για να καθορίσει τα αίτια του περιστατικού και να αποτρέψει κάθε ενδεχόμενο να επαναληφθεί, διευκρίνισε η KLT.

Σουηδικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι χάκερ ευθύνονται για το περιστατικό. Οι υπεύθυνοι δεν επιβεβαίωσαν το σενάριο αυτό, όμως ο Καρλ Γιόχαν Μπόντελ είπε ότι «είναι η πρώτη φορά που του συνέβη κάτι τέτοιο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης