Πέθανε στα 87 του ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Τομ Γουλφ

Πέθανε στα 87 του ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Τομ Γουλφ

Άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Μανχάταν τη Δευτέρα, όπου νοσηλευόταν με λοίμωξη, δήλωσε η εκπρόσωπός του

wolfe
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο διάσημος συγγραφέας και δημοσιογράφος, Τομ Γουλφ, γνωστός περισσότερο για τα έργα του «Bonfire of the Vanities» και «The Right Stuff».

Ο Γουλφ άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Μανχάταν τη Δευτέρα, όπου νοσηλευόταν με λοίμωξη, δήλωσε η εκπρόσωπός του.

Ο Τομ Γουλφ υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους της Νέας Δημοσιογραφίας στη δεκαετία του '60.

Γεννήθηκε στη Βιρτζίνια το 1931 και αμέσως στράφηκε στο ρεπορτάζ παράλληλα με το πανεπιστήμιο, ξεκινώντας από την Springfield Union στη Μασαχουσέτ. Αργότερα μετακόμισε στην Ουάσινγκτον, όπου δούλεψε για την Washington Post και στη συνέχεια στην Νέα Υόρκη, το 1962 όπου εργάστηκε για τη The New York Herald Tribune.

Κλείσιμο
Δεν εγκατέλειψε ποτέ την πόλη, διαμένοντας εκεί με την σύζυγό του Σίλα και τα δύο τους παιδιά, μέχρι τον θάνατό του.

Το πρώτο του βιβλίο κυκλοφόρησε το 1965 από τις εκδόσεις Farrar, Straus and Giroux με τίτλο «The kandy-kolored tangerine-Flake Strealine Baby».

Τα περισσότερα βιβλία του είναι προϊόντα δημοσιογραφικής έρευνας, ωστόσο τον απασχόλησαν και θέματα λογοτεχνίας, στα οποία έχει αναφερθεί στα δοκίμιά του.

Το «The Electric Kool-AID acid test», με θέμα τα ναρκωτικά, κυκλοφόρησε το 1968 ενώ το «The right stuff», σχετικά με τα διαστημικά προγράμματα στο Ακρωτήριο Κένεντι, κυκλοφόρησε το 1979.

Στα σημαντικότερα έργα του που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά είναι τα: «Στο βωμό της ματαιοδοξίας» και «Ανδρας με τα όλα του».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης