Απάντηση Ιράν σε Μακρόν: Καμία συζήτηση για το πυραυλικό μας πρόγραμμα

Απάντηση Ιράν σε Μακρόν: Καμία συζήτηση για το πυραυλικό μας πρόγραμμα

Η Τεχεράνη «δεν διαπραγματεύεται» την άμυνά της, ήταν το μήνυμα του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών στον Γάλλο πρόεδρο

Απάντηση Ιράν σε Μακρόν: Καμία συζήτηση για το πυραυλικό μας πρόγραμμα
Την κάθετη άρνησή της να συζητήσει οποιαδήποτε λεπτομέρεια για το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων που διαθέτει, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η κυβέρνηση του Ιράν, αντιδρώντας στην «ιδέα» της Γαλλίας και τους προέδρου Εμανουέλ Μακρόν
, να προστεθεί το ιρανικό πυραυλικό πρόγραμμα στο γενικότερο πλαίσιο της συμφωνίας για τα πυρηνικά, που συνάφθηκε το 2015.

«Η γαλλική δήλωση και άλλοι πολιτικοί που αναφέρονται στις υποθέσεις του Ιράν, πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στις μεγάλες αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην περιοχή τις τελευταίες δεκαετίες», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στο «αίτημα» της Γαλλίας, ζήτησε από το Παρίσι να είναι πιο προσεκτικό, καθώς η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν «δεν διαπραγματεύεται» το αμυντικό και πυραυλικό της πρόγραμμα. Πρόσθεσε δε, πως οι Γάλλοι θα πρέπει να σκεφτούν ότι το Ιράν, είναι η μοναδική χώρα που έχει υποστεί συνέπειες από την τρομοκρατία.

Στις δηλώσεις που έκανε τον Νοέμβριο ο Εμανουέλ Μακρόν, ζήτησε το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν να ενταχθεί στο ίδιο πλαίσιο με τη συμφωνία για τα πυρηνικά, χαρακτηρίζοντας «πολύ ανησυχητικό» το γεγονός ότι η Τεχεράνη επενδύει και συνεχίζει την ανάπτυξη όπλων.

Το Ιράν επιμένει και ξεκαθαρίζει ότι το βαλλιστικό πρόγραμμα που αναπτύσσει, αφορά αποκλειστικά και μόνο την άμυνα της χώρας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης