Γαλλία: Το 38% των πολιτών δεν ξέρουν το όνομα του πρωθυπουργού τους

Γαλλία: Το 38% των πολιτών δεν ξέρουν το όνομα του πρωθυπουργού τους

Σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό έργο, η δημοσκόπηση δείχνει πως η πλειοψηφία των Γάλλων γυρίζει την πλάτη στην πολιτική του Μακρόν

Γαλλία: Το 38% των πολιτών δεν ξέρουν το όνομα του πρωθυπουργού τους
Κι όμως! Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, σχεδόν τέσσερις στους δέκα Γάλλους δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο πρωθυπουργός της πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας. 

Συγκεκριμένα, το 38% των Γάλλων δεν ξέρουν το όνομα του πανύψηλου κυρίου που έχει αναλάβει το πρωθυπουργικό αξίωμα της χώρας. «Εντουάρ; Ποιος;». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε πάνω από το 1/3 των Γάλλων πολιτικών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση, η οποία έδειξε πως, ο γενειοφόρος Εντουάρ Φιλίπ, μπορεί να είναι ο πρωθυπουργός τους, όμως αυτοί δεν το γνωρίζουν. 

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από το ινστιτούτο «Odoxa» για λογαριασμό της εφημερίδας «Le Figaro» και του δικτύου «France Info». 

Για τον πρώην δήμαρχο της Χάβρης, τα αποτελέσματα δείχνουν πάντως, εμμέσως πλην σαφώς, ότι, ο 39χρονος πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, μάλλον τον έχει επισκιάσει. 
Κλείσιμο

Σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό έργο, η δημοσκόπηση δείχνει πως η πλειοψηφία των Γάλλων γυρίζει την πλάτη στην πολιτική του Μακρόν. Το 46% των Γάλλων επικροτεί την πολιτική των Παρισίων, ενώ το 53% εμφανίζεται αρνητικό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης