Το παιδάκι που «κάπνιζε δυο πακέτα την ημέρα» απεξαρτήθηκε και είναι καλά

Το παιδάκι που «κάπνιζε δυο πακέτα την ημέρα» απεξαρτήθηκε και είναι καλά

Όταν ήταν δύο ετών είχε γίνει πρώτο θέμα γιατί κάπνιζε μανιωδώς - Κατόπιν έκοψε το τσιγάρο αλλά έγινε παχύσαρκο - Τώρα είναι ένα φυσιολογικό παιδάκι και πρώτος μαθητής στο σχολείο του

Το παιδάκι που «κάπνιζε δυο πακέτα την ημέρα» απεξαρτήθηκε και είναι καλά
Οι σοκαριστικές εικόνες ενός μικρού παιδιού από την Ινδονησία που κάπνιζε σαν φουγάρο είχαν κάνει το 2010 το γύρο του κόσμου. Ο μικρός Αλντί Ριζάλ ήταν τότε δύο ετών και καβάλα στο κόκκινο αυτοκινητάκι του, έκανε το ένα τσιγάρο πίσω από το άλλο - 40 την ημέρα έλεγαν οι ανήμποροι να το αντιμετωπίσουν γονείς του.

Όταν το θέμα πήρε διαστάσεις, επενέβησαν οι αρχές και βοήθησαν τον μικρό Αλντί να κόψει το τσιγάρο. Όχι όμως χωρίς άλλες επιπτώσεις, επίσης δυσμενείς για την υγεία του. Το παιδί έγινε παχύσαρκο, καθώς σε ηλικία πέντε ετών ζύγιζε πάνω από 25 κιλά, σχεδόν επτά περισσότερα από τον φυσιολογικό μέσο όρο. Η μητέρα του είπε στην Daily Mail πως ο μικρός τότε έτρωγε απαραίτητα όλα τα λιπαρά φαγητά και τρία κουτιά συμπυκνωμένου γάλακτος ημερησίως - σε διαφορετική περίπτωση χτυπούσε ασταμάτητα το κεφάλι του στον τοίχο! 

Σήμερα όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν για τον εννιάχρονο πλέον Αλντί. Τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει πίσω του τις κακές συνήθειες, τόσο το τσιγάρο όσο και το φαγητό και είναι πλέον ένα φυσιολογικό παιδί της ηλικίας του. Ακολουθεί επί τέσσερα χρόνια ειδική δίαιτα, επικεντρωμένη στα φρούτα και τα λαχανικά και έχει κατορθώσει να χάσει τα περισσότερα από τα περιττά κιλά του. Πηγαίνει στο σχολείο, όπου μάλιστα είναι πολύ καλός μαθητής και διασκεδάζει με τους φίλους του, όπως όλα τα παιδιά. 


Κλείσιμο











Δείτε βίντεο: Το παιδάκι που «κάπνιζε δυο πακέτα την ημέρα» απεξαρτήθηκε και είναι καλά


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης