Πρόκειται για τον Κριστιάν Μόβιο, 36 ετών, και τον Λούκα Σκατά, 29 ετών. Οι δύο αστυνομικοί, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι, ήταν αυτοί που στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής επιχείρησαν έναν έλεγχο ρουτίνας και τελικά εξουδετέρωσαν τον επικίνδυνο τρομοκράτη.
Ο τραυματίας αστυνομικός στο νοσοκομείο του Μιλάνου
Κλείσιμο
Το τρύπημα από τη σφαίρα στη στολή του αστυνομικού
Ο Μόβιο (αριστερά) και ο Σκατά (δεξιά)
Όπως περιέγραψε ο Ιταλός υπουργός, έπεσαν πάνω στον Αμρί ο οποίος δεν δίστασε ούτε στιγμή και άνοιξε αμέσως πυρ εναντίον τους, τραυματίζοντας τον Μόβιο στον ώμο. Αμέσως μετά, ο συνάδελφός του, ο 29χρονος Λούκα Σκατά με καταγωγή από την Σικελία πυροβόλησε και σκότωσε τον καταζητούμενο τρομοκράτη.
Το επόμενο βήμα ήταν οι ιταλικές αρχές να ερευνήσουν τα δακτυλικά αποτυπώματα και να ταυτοποιήσουν «χωρίς αμφιβολία» όπως είπε ο Ιταλός υπουργός ότι ο νεκρός άνδρας ήταν όντως ο Αμρί.
Ο τραυματίας αστυνομικός υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της σφαίρας από τον ώμο του και δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.
Οι δύο αυτές διακρίσεις αποτελούν μια σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής πορείας του Ομίλου B&F, ο οποίος συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στην καινοτομία, στην ποιότητα, στη δημιουργικότητα και στη διαρκή εξέλιξη
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.