Πρώην σκλάβα του σεξ των τζιχαντιστών γίνεται Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ

Πρώην σκλάβα του σεξ των τζιχαντιστών γίνεται Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ

Η Νάντια Μουράντ θα συνεργαστεί με την Αμάλ Αλαμουντίν για να φέρουν στη Δικαιοσύνη τους τζιχαντιστές για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Πρώην σκλάβα του σεξ των τζιχαντιστών γίνεται Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ
Η Νάντια Μουράντ, η γυναίκα-σύμβολο που κατάφερε να επιζήσει από τον εφιάλτη που έζησε ως σκλάβα του σεξ των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ανέλαβε θέση στα Ηνωμένα Έθνη και γνώρισε την διάσημη δικηγόρο Αμάλ Αλαμουντίν, σύζυγο του Τζορτζ Κλούνεϊ.

Η Μουράντ αιχμαλωτίστηκε και πουλήθηκε σε σκλαβοπάζαρο στα 19 της χρόνια όταν οι τζιχαντιστές εισέβαλαν στην πόλη όπου ζούσε στο βόρειο Ιράκ και σκότωσαν όλη την οικογένειά της, καθώς και 300 ακόμη άτομα στη γενοκτονία των Γιαζίντι τον Αύγουστο του 2014.

Όμως η γενναία Ιρακινή απέδρασε και αποκάλυψε την ιστορία της. Και έφτασε το σήμερα για να γνωρίσει την Αμάλ, η οποία θα την εκπροσωπήσει όπως και χιλιάδες άλλες γυναίκες που έπεσαν θύματα του Ισλαμικού Κράτους, καθώς η υπόθεσή τους πάει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Η Αμάλ Κλούνεϊ, συνήγορος των χιλιάδων γυναικών που βιάστηκαν και σκλαβώθηκαν από τους τρομοκράτες τζιχαντιστές στο Ιράκ και στο Κουρδιστάν, θέλει να δει τους δράστε στο εδώλιο στο δικαστήριο της Χάγης κατηγορούμενους για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η Νάντια μάλιστα θα αναλάβει και ένα νέο ρόλο ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών σε θέματα εμπορίου λευκής σαρκός.
Κλείσιμο

Η καμπάνια της έχει ήδη κερδίσει μια υποψηφιότητα για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης και θα ταξιδε΄ψει σε όλο τον κόσμο για να διηγηθεί την ιστορία της και την κόλαση που ζουν καθημερινά χιλιάδες γυναίκες στα χέρια των τζιχαντιστών ως σκλάβες του σεξ.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης