Μακελειό στο Ορλάντο: Το ισχυρότερο «όπλο» στα χέρια των υποστηρικτών του Brexit

Μακελειό στο Ορλάντο: Το ισχυρότερο «όπλο» στα χέρια των υποστηρικτών του Brexit

«Ενήργησε τώρα, πριν δούμε μία θηριωδία τύπου Ορλάντο και σε μας, τώρα πριν να είναι αργά», ανέφερε το προπαγανδιστικό κείμενο

Μακελειό στο Ορλάντο: Το ισχυρότερο «όπλο» στα χέρια των υποστηρικτών του Brexit
Η Θεωρία της Πεταλούδας βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στην υπόθεση του Ορλάντο και τις εξελίξεις που αναμένεται να δρομολογήσει. Οι ΗΠΑ διαπίστωσαν για μία ακόμη φορά ότι είναι ανίσχυρες σε επιθέσεις αναλόγου τύπου. Όπως και ολόκληρος ο κόσμος, όπως αποδείχθηκε περίτρανα τόσο στο Παρίσι, το Νοέμβριο του 2015, όσο και στις Βρυξέλλες, που ήταν το πιο πρόσφατο, στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη Βρετανία, ωστόσο, οι υποστηρικτές του Brexit άδραξαν την ευκαιρία. Η χώρα έχει εισέλθει στην περίοδο της αντίστροφης μέτρησης ενόψει του δημοψηφίσματος που θα κρίνει την παραμονή του Νησιού στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, σύμφωνα με την άποψη πολλών, το μέλλον τόσο της ΕΕ, όσο και της ίδιας της Βρετανίας.

Με αφορμή το μακελειό στο Ορλάντο των ΗΠΑ
, όπου ένας τζιχαντιστής «θέρισε» πάνω από 50 άτομα σε gay bar, οι υποστηρικτές της «εξόδου» βγήκαν ενισχυμένοι, υποστηρίζοντας πως ένας σημαντικός λόγος που πρέπει η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι και για λόγους ασφαλείας. Η αποχώρηση της Βρετανίας σημαίνει αυτόματα, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το νόμο, κλειστά σύνορα και απέλαση όσων ξένων πολιτών δεν πληρούν τις αυστηρότατες προϋποθέσεις που ορίζονται βάσει του βρετανικού δικαίου περί μετανάστευσης.
Κλείσιμο

Το μήνυμα που αναρτήθηκε τόσο στην ιστοσελίδα, όσο και σε άλλα Μέσα προβολής του Brexit, μόλις την επομένη του μακελειού στο Ορλάντο, ήταν το εξής: «Ο Ισλαμικός Εξτρεμισμός είναι ο πραγματικός κίνδυνος στη διαδρομή μας για τη ζωή. Ενήργησε τώρα, πριν δούμε μία θηριωδία τύπου Ορλάντο και σε μας, τώρα πριν να είναι αργά».

Το μήνυμα στο twitter, αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, είχε και συνέχεια, αναφέροντας: «Η ελεύθερη διακίνηση των Καλάσνικοφ στην Ευρώπη βοηθά τους τρομοκράτες. Ψήφισε για μεγαλύτερη ασφάλεια στις 23 Ιουνίου. Ψήφισε “φύγε”».

Η χρησιμοποίηση ενός τόσο τραγικού γεγονότος στην άλλη άκρη του Ατλαντικού προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη και από τους ίδιους τους υποστηρικτές του Brexit, οι οποίοι απηύθυναν πολλά ερωτήματα προς τον «εμπνευστή» του, σημειώνοντας πως ο μακελάρης του Ορλάντο ήταν Αμερικανός πολίτης, από πατέρα Αφγανό μετανάστη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης