Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το κατεστραμμένο ρωσικό Airbus

Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το κατεστραμμένο ρωσικό Airbus

Συντρίμμια παντού στο σημείο της πτώσης - Τελείως κατεστραμένο ένα τμήμα της ατράκτου - Τα πτώματα διασκορπίστηκαν σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων - Στο Airbus επέβαιναν 25 παιδιά - 120 από τους επιβάτες βρέθηκαν «ανέπαφοι» και ήταν ακόμη δεμένοι με τις ζώνες τους

Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το κατεστραμμένο ρωσικό Airbus
Σοκάρουν οι φωτογραφίες που έρχονται στη δημοσιότητα από το σημείο της συντριβής του ρωσικού Airbus στη χερσόνησο του Σινά.

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής. Το τμήμα της ατράκτου που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός είναι πλήρως κατεστραμμένο και παντού υπάρχουν συντρίμμια. 

Κλείσιμο


Στην περιοχή βρίσκονται από νωρίς αιγυπτιακά σωστικά συνεργεία που ανασύρουν τις σορούς των θυμάτων ενώ σύντομα αναμένεται να καταφτάσουν και Ρώσοι εμπειρογνώμονες, που θα συμμετέχουν στην έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.



Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του αεροσκάφους της ρωσικής εταιρείας Kogalymavia στην Χερσόνησο του Σινά, όπως ανακοίνωσαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι Αιγυπτιακές αρχές.



Και τα 224 άτομα τα οποία επέβαιναν στο αεροπλάνο ανασύρθηκαν νεκρά και έτσι έσβηναν οι ελπίδες για εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια του αεροπλάνου, το οποίο σύμφωνα με αξιωματούχους φέρεται να συνετρίβη λόγω τεχνικής βλάβης.



Σοκ προκαλούν και οι αναφορές των διασωστών οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο της συντριβής και σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους αποκάλυψαν ότι βρίσκουν πτώματα σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων! Δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου που βρίσκονται στο Νότιο Σινά είπαν στο πρακτορείο Reuters πως μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 150 πτώματα, σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από το σημείο της συντριβής.



Νωρίτερα, Αιγύπτιος αξιωματικός ασφαλείας, μιλώντας και εκείνος στο Reuters από το σημείο όπου κατέπεσε το Airbus, είπε ότι διασώστες άκουσαν φωνές και βογκητά παγιδευμένων επιβατών από ένα τμήμα του επιβατικού αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν πολλές οικογένειες από τη Ρωσία που είχαν ταξιδέψει στην Αίγυπτο για να απολαύσουν τις διακοπές τους στο τουριστικό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ. 

Δυστυχώς, όμως, οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν, βυθίζοντας στη θλίψη τους συγγενείς των άτυχων επιβατών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο Αγίας Πετρούπολης προκειμένου να μάθουν τι συνέβη στα αγαπημένα τους πρόσωπα.



«Όλοι οι επιβάτες της πτήσης 9268 της Kogalymavia από το Σαρμ ελ Σέιχ για την Αγία Πετρούπολη είναι νεκροί» ανέφερε η πρεσβεία η πρεσβεία της Ρωσίας στο Κάιρο,
με μηνύματά της σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.




Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 224 άτομα, ανάμεσά τους 25 παιδιά, ηλικίας από 2 έως 17 ετών, ενώ όπως μετέδωσε με το Russia Today, στους επιβαίνοντες συγκαταλέγονται επίσης 67 άνδρες και 138 γυναίκες. Από τους 217 επιβάτες, οι 214 ήταν Ρώσοι, ενώ υπήρχαν και τρεις Ουκρανοί. 

Συγγενείς των επιβατών έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης 



Ήταν δεμένοι ακόμη με τις ζώνες στα καθίσματά τους

Σοκάρει, όμως, και η αποκάλυψη ότι το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο και πως τουλάχιστον 120 από τους επιβάτες εντοπίστηκαν «ανέπαφοι».

Παιδιά και ενήλικες βρέθηκαν από τους διασώστες στα καθίσματά τους, δεμένοι με τις ζώνες τους.



«Βλέπω μία τραγική σκηνή. Πολλοί νεκροί στο έδαφος και πολλοί νεκροί που είναι ακόμα δεμένοι στο κάθισμά τους. Το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο, ένα μικρό τμήμα της ουράς που κάηκε και ένα μεγαλύτερο που συνετρίβη σε βράχο. Έχουμε ανασύρει τουλάχιστον 100 πτώματα και οι υπόλοιποι είναι ακόμα μέσα στο αεροπλάνο», ανέφερε νωρίτερα σε ΜΜΕ μέλος των σωστικών συνεργείων.

Θρήνος για τους 224 ανθρώπους που επέβαιναν στο Airbus



Το πλήρωμα είχε αναφέρει αρκετές φορές προβλήματα στον κινητήρα

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti το πλήρωμα του αεροσκάφους που συνετρίβη είχε αναφέρει αρκετές φορές προβλήματα στον κινητήρα. 



Ωστόσο, παρά τις αναφορές για προβλήματα στον κινητήρα, το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας επισημαίνει πως το αεροσκάφος δεν παρουσίαζε «τεχνικές ανωμαλίες» πριν την απογείωση, αν και ο υπουργός Μαξίμ Σοκόλοφ τόνισε πως θα διενεργηθεί εκτενής έρευνα στην εταιρία Kolavia.



Αξίζει, πάντως να αναφερθεί ότι πριν από τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα την 1η Ιανουαρίου του 2011, η εταιρεία Kogalymavia είχε εμπλακεί και σε άλλο ένα φονικό δυστύχημα.

Τότε, μια από τις μηχανές ενός αεροσκάφους Tupolev της εταιρείας είχε τυλιχθεί στις φλόγες, λίγα μόνο λεπτά πριν την τροχοδρόμηση. Το αεροσκάφος μετέφερε 116 επιβάτες και είχε οκτώ μέλη πλήρωμα, ενώ από την φωτιά που ξέσπασε τρία άτομα σκοτώθηκαν και 43 τραυματίστηκαν. 




Μάλιστα, τα θύματα θα ήταν περισσότερα αν οι αρχές δεν είχαν προλάβει να εκκενώσουν εγκαίρως το αεροσκάφος, όπως φαίνεται και στις παρακάτω εικόνες.

Το αεροπλάνο θα εκτελούσε μια εσωτερική πτήση από το Σουργκούτ στη Μόσχα, ωστόσο, το Tupolev καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά.

Απερίγραπτος ο πόνος των συγγενών 


Ημέρα πένθους κήρυξε την 1η Νοεμβρίου ο Πούτιν 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, εξέφρασε τη θλίψη του για τα θύματα και έδωσε εντολή να διενεργηθεί έρευνα σχετικά με τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας.

Μάλιστα, κήρυξε την 1η Νοεμβρίου ημέρα πένθους, έπειτα από τη σημερινή αεροπορική τραγωδία.

Οι συγγενείς ζητούν απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας 


Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε μήνυμά του που ανήρτησε στο Facebook εξέφρασε την οδύνη του για την τραγωδία.




«Μία τόσο τρομερή τραγωδία όπου έχασαν τη ζωή τους άνθρωποι που είχαν δύναμη και πολλά σχέδια. Πρόκειται για μία τεράστια απώλεια. Οι λεπτομέρειες γύρω από τα γεγονότα θα ερευνηθούν λεπτομερώς», ήταν το μήνυμα του Ρώσου πρωθυπουργού.

Η πορεία του αεροσκάφους μέχρι τη συντριβή






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης