Σοκαριστικά στοιχεία: Πάνω από 250.000 οι νεκροί στον εμφύλιο της Συρίας

Σοκαριστικά στοιχεία: Πάνω από 250.000 οι νεκροί στον εμφύλιο της Συρίας

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα δικαιώματα ανακοίνωσε σήμερα ότι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί στον πόλεμο της Συρίας είναι 250.124, μεταξύ των οποίων και 74.426 άμαχοι πολίτες

Σοκαριστικά στοιχεία: Πάνω από 250.000 οι νεκροί στον εμφύλιο της Συρίας
Τα στοιχεία είναι πραγματικά τρομακτικά, κυρίως γιατί είναι η πρώτη φορά που βγαίνουν στην δημοσιότητα όχι ως υποθέσεις, αλλά ως ακριβή νούμερα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, πάνω από 250 χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια που ξεκίνησε η εμφύλια διαμάχη στην Συρία και εξελίχθηκε σε ένα πόλεμο όπου όλοι πολεμούν εναντίον των πάντων (μαζί με τις ξένες δυνάμεις που έχουν αναμιχθεί στην κατάσταση).

Από τα νούμερα που προαναφέραμε, αυτό που αξίζει να προσέξει κανείς είναι ότι ανάμεσα στους άμαχους πολίτες, υππάρχουν 12.517 νεκρά παιδιά και 8.062 γυναίκες. Τα νέα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα είναι πλέον και τα πιο ακριβή, ανεβάζοντας κατά πολύ τον αριθμό των νεκρών που είχαν υπολογιστεί νωρίτερα μέσα στη χρονιά.

Ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν 43.752 νεκροί από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις, και 37.010 νεκροί από πολίτες ξένων χωρών. Οι νεκροί από τους υποστηρικτές του καθεστώτος φθάνουν τους 91.678, ανάμεσά τους και αρκετοί πολίτες από άλλες χώρες όπως το Ιράν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τους μαχητές της Χεζμπολάχ από τον Λίβανο. Για τους τελευταίους, το παρατηρητήριο κάνει λόγο για 971 νεκρούς μαχητές που ανήκουν στην Χεζμπολάχ. 
Κλείσιμο

Στην εξαντλητική ανάλυση της στατιστικής του θανάτου, η οργάνωση αναφέρει τον θάνατο 3.258 ανθρώπων που η εθνικότητα τους δεν έχει αναγνωριστεί. Ενώ δεν περιλαμβάνει και πάνω από 30.000 ανθρώπους που αγνοούνται στην Συρία, από τους οποίους 20.000 βρίσκονται σε κάποιου είδους φυλακή μέσα στην χώρα. Επίσης δεν περιλαμβάνει και χιλιάδες ακόμα ανθρώπους που κρατούνται από ομάδες του ISIS σε σημεία που κανείς δεν γνωρίζει. 

Ο εμφύλιος πόλεμος ξεκίνησε το Μάρτιο του 2011 με αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, και εξελίχθηκε με γρήγορο ρυθμό σε ένα τρομακτικό πόλεμο μεταξύ πολλών και διαφορετικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα. Τουλάχιστον 4 εκατομμύρια Σύριοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και έχουν εκτοπιστεί σε γειτονικές χώρες ενώ πολλά ακόμα εκατομμύρια έχουν μετακινηθεί σε διάφορα σημεία μέσα στην ίδια την Συρία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης