Ινδία: Η ιστορία του αγοριού με τα μεγαλύτερα χέρια στον κόσμο

Ινδία: Η ιστορία του αγοριού με τα μεγαλύτερα χέρια στον κόσμο

Τον αποκαλούν «το παιδί του διαβόλου», ενώ δεν του επιτρέπεται να πάει στο σχολείο για να μη φοβίσει τα υπόλοιπα παιδιά

Ινδία: Η ιστορία του αγοριού με τα μεγαλύτερα χέρια στον κόσμο
Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η ιστορία του 9χρονου Mohammad Kaleem, ο οποίος πάσχει από μια σπάνια μορφή γιγαντισμού, που προκαλεί την αύξηση του μεγέθους των χεριών του.
Ο μικρός Kaleem αποτελεί τον περίγελο του χωριού στην Ινδία, όπου τον αποκαλούν «το παιδί του διαβόλου», ενώ δεν του επιτρέπεται να πάει στο σχολείο. Όπως δηλώνει ο πατέρας του παιδιού, Shamim, η διεύθυνση του σχολείου ισχυρίστηκε ότι «τα μεγάλα του χέρια θα φοβίσουν τα υπόλοιπα παιδιά».


Κλείσιμο

Ο Kaleem μεγαλώνει στην πολιτεία της Jharkhand, μια από τις πιο φτωχές περιοχές της Ινδίας. Οι γονείς του άτυχου παιδιού βγάζουν λιγότερα από 20 ευρώ τον μήνα, οπότε δεν έχουν τη δυνατότητα να του προσφέρουν κάποιου είδους θεραπεία, ή έστω διάγνωση. Επιπλέον, η οικογένεια του 9χρονου έχει περιθωριοποιηθεί από τους προληπτικούς γείτονες, οι οποίοι θεωρούν πως τα χέρια του Kaleem είναι αποτέλεσμα κάποιας κατάρας. Όπως, μάλιστα, δηλώνει ο θείος του αγοριού: «Δεν υπάρχει θεραπεία γι' αυτό το αγόρι. Είναι το παιδί του διαβόλου. Αυτό του συμβαίνει επειδή οι γονείς του πρέπει να έκαναν κάποια κακιά πράξη σε κάποιο σημείο της ζωής τους».

Το άτυχο αγόρι δεν είναι σε θέση να ντυθεί μόνος του, να φάει ή να κάνει μπάνιο, ενώ οι γονείς του προσπαθούν να τον φροντίσουν όσο καλύτερα μπορούν.

Φαίνεται, όμως, πως το παιδί θα μπορέσει να ζήσει φυσιολογικά, καθώς η ιστορία του έφτασε στα αυτιά του Dr Raja Sabapathy, ενός πρωτοποριακού χειρουργού χεριών με ειδίκευση στη μικρο-χειρουργική. Ο Dr Sabapathy διέγνωσε τον Kaleem με μακροδακτυλία και αποφάσισε να τον χειρουργήσει. Όπως δήλωσε η μητέρα του αγοριού, Haleema Bengum: «Ο Dr Sabapathy μας έδωσε ελπίδα. Ήταν ο πρώτος γιατρός που μας είπε πως υπάρχει κάποιο είδος θεραπείας, που μπορεί να βοηθήσει τον γιο μας».

Ο Kaleem αποφάσισε να κάνει την 8ωρη χειρουργική επέμβαση, την οποία θα ακολουθήσουν αρκετές εγχειρήσεις που θα αποτρέψουν περαιτέρω ανάπτυξη των χεριών.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης