Λιβύη: Κατέλαβε την Σύρτη το Ισλαμικό Κράτος

Λιβύη: Κατέλαβε την Σύρτη το Ισλαμικό Κράτος

Δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη γενέτειρα του Καντάφι, που πέρασε στον έλεγχο των τζιχαντιστών

Λιβύη: Κατέλαβε την Σύρτη το Ισλαμικό Κράτος
Τον πλήρη έλεγχο της πόλης Σύρτη, στη βόρεια Λιβύη ισχυρίζεται πως έχει πλέον το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Οι τζιχαντιστές φαίνεται πως έχουν καταλάβει την πόλη, τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Fajr, αλλά και έναν σταθμό παραγωγής ρεύματος. 

Σύμφωνα με το Διεθνές Παρατηρητήριο, οι τζιχαντιστές δημοσιοποίησαν φωτογραφίες «μαχητών την ώρα των συγκρούσεων, που φαίνονται να χειρίζονται βαρύ οπλισμό, να εξερευνούν τον ηλεκτρικό σταθμό και την πόλη, ενώ παρουσιάζονται επίσης πτώματα των μαχητών της Fajr Libya».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τη wikipedia, η Σύρτη είναι πόλη και λιμάνι της Λιβύης στη Βόρεια Αφρική. Βρίσκεται στη νότια ακτή του κόλπο της Σύρτης (αρχαία Μεγάλη Σύρτις, από τον οποίο πήρε και το όνομά της η πόλη της Σύρτης). Η Σύρτη βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ της Τρίπολης και της Βεγγάζης. Ο οικισμός ιδρύθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τους Ιταλούς, στο χώρο του φρουρίου του 19ου αιώνα που είχε χτιστεί από τους Οθωμανούς. Ο πληθυσμός της πόλης αυξήθηκε αρκετά μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεδομένου ότι ήταν η γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι, η Σύρτη ευνοήθηκε από την κυβέρνηση Καντάφι.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης